dinsdag, maart 19, 2024
HomeDerde klasseDoCoSLuc Quellhorst belangrijk voor winnend DoCoS

Luc Quellhorst belangrijk voor winnend DoCoS

-

Tweede klasse C (zaterdag)- DoCoS boekte een even fraaie als belangrijke zege op fusieclub SVC’08 (de beelden volgen!). Het werd 3-4 voor de Leidse ploeg en daarmee werd de gastheer van zaterdagmiddag gepasseerd op de ranglijst. De achterstand op koploper Voorschoten’97, dat thuis verloor van Soccer Boys, is daarmee nog maar zes punten. Tegelijkertijd is de marge naar de nummer voorlaatst ook slechts drie punten. Het mag duidelijk zijn; de opgehaalde driepunter werd gekoesterd en gevierd. Zeker door Luc Quellhorst, die onze redactie te woord stond een paar uur na de overwinning. ,,Vanavond heb ik eerst een verjaardag en daarna ga ik met een aantal ploeggenoten nog even een feestje bouwen in de Leidse binnenstad. Daar is reden voor na deze belangrijke overwinning, waarin ik een rol kon pakken.”

Quellhorst speelde afgelopen dinsdag nog mee in de strijd om de Rabobank LAV Cup tegen Voorschoten’97. De Leidse ploeg verloor en de aanvaller kwam tot één doelpuntrijke kans, maar zijn inzet belandde niet in het doel. Tegen SVC’08 was de scherpte er wel en dat deed de jeugdige speler uiteraard deugd. ,,Ik werd tweemaal goed weggestoken. Eenmaal door Joshua Overvliet en volgens mij, maar dat weet ik niet zeker meer, door Adam Atif. Met mijn snelheid kon ik doorbreken en tot twee keer toe kon ik de bal over hun doelman krijgen middels een lob. Dat waren uiteraard lekkere momenten voor mij en dat hielp ons goed in de wedstrijd.”

De eerste treffer stond al na zeven minuten op het scorebord en amper een kwartier later werd die score verdubbeld. Na deze treffers van Quellhorst besloot Atif zich ook met de score te gaan bemoeien. De dit keer op de linksbuitenpositie spelende ex-speler van Lugdunum scoorde fraai en dat lijkt zo zoetjes aan zijn handelsmerk te worden. DoCoS zat zo op rozen en leek met een marge van drie treffers de rust te gaan bereiken. Vijf minuten voor de pauze deed de thuisploeg echter iets terug. Nadat Liam de Ruiter had verzuimd te scoren, was het wel raak via Thomas Hughes.

Vanzelfsprekend drong de gastheer na de rust meer aan en moest DoCoS het initiatief laten aan SVC’08, dat vorige week nog de baas was over UVS. Een extra aanvaller werd gebracht en de 2-3 hing nadrukkelijk in de lucht. Stephen de Ruiter kreeg het niet voor elkaar om Mitchel van Abswoude, terug onder de lat vanwege een knieblessure bij Joris van Harmelen, te kloppen. Na ruim een uur spelen werd het alsnog 2-3, waarbij de doelpuntenmaker dezelfde was als bij het eerste Scheveningse doelpunt. Het werd dus opeens billenknijpen voor de Leidenaren, maar invaller Sandjai Gajadien bracht weer rust in de gelederen. De doelman van de thuisploeg verkeek zich op een schot en daarmee leek het duel beslist. In de extra tijd werd het nog wel 3-4 door alweer Hughes, maar verder kwam SVC’08 niet.

Quellhorst: ,,Ik vond ons in de eerste helft stukken beter en wij waren veel meer in balbezit. Je speelt natuurlijk makkelijker met een 3–0 voorsprong en wat dat betreft was het jammer dat zij toch nog iets terug konden doen voor de rust. In de tweede helft hadden we wind tegen en dat voetbalt uiteraard lastig. Toch denk ik dat we terecht hebben gewonnen op basis van het gehele duel. We kregen al met al meer kansen en dit is gewoonweg een prima overwinning. In deze klasse ben je ook verplicht om regelmatig te winnen, want je keldert met wat mindere resultaten zomaar een aantal plaatsen. Nu kunnen we weer wat naar boven kijken, zeker als we volgende week nog eenmaal vlammen en kunnen winnen.”

Dit seizoen is Quellhorst weer terug van weggeweest. ,,Ik was al eerder wel eens invaller bij 1, maar vorig seizoen was ik er even klaar mee en toen besloot ik in een vriendenteam te gaan spelen. Dat was geen slimme zet van mij en ik kreeg het gevoel dat ik het voor mezelf aan het verpesten was. Dus heb ik me terug geknokt en ondertussen heb ik al de nodige minuten gemaakt. Ik hoop uiteraard dat dit gaat leiden tot een vaste basisplaats.”

De maker van de eerste twee doelpunten startte ooit bij VV Leiden, kwam terecht bij de KNVB en voetbalde vervolgens bij UVS. ,,In de B1 koos ik echter voor DoCoS en daar voel ik mij het meest thuis. Er staat dit jaar een leuk team en we kunnen zeker wat bereiken. Het is jammer van de blessures, maar we kunnen niet stellen dat het slecht gaat. Uit de laatste drie duels hebben we zeven punten gepakt en dat smaakt naar tien uit vier zo kort voor de winterstop.”

Dit keer moest trainer Ron de Roode al snel ingrijpen in de eerste helft. Michael van Voorthuijzen raakte geblesseerd in de warming-up na een botsing met ploeggenoot Pieter Maat, maar probeerde toch te spelen. Dat ging echter maar kort en daardoor moest Tijn van Meegen aan de bak. De trainer: ,,Het zit qua blessures niet erg mee. Vooral achterin hebben we al regelmatig moeten schuiven. Maar de ploeg vangt het goed op en daar wil ik ze een compliment voor geven.”

Basisopstelling DoCoS: Van Abswoude, Van der Vooren, Van Voorthuijzen, Maat, Peet, Overvliet, Joubij, Klein, Atif, Van Empel, Quellhorst.

Foto’s: met dank aan Jaap Lolkema, Haaglandenvoetbal.nl