HomeDerde klasseDoCoSSportieve wedstrijd DoCoS-Berkel haalt het einde niet

Sportieve wedstrijd DoCoS-Berkel haalt het einde niet

-

Tweede klasse C (zaterdag)- De ploeg van Ron de Roode kende een waslijst aan blessures voorafgaand aan het treffen met Berkel en daar kwam afgelopen week ook nog eens Ronnie de Roode bij, na een tik op de training moest hij de wedstrijd noodgedwongen vanaf de tribune aanschouwen. De winterstop komt dan ook als geroepen, echter er stond nog wel een wedstrijd tegen de nieuwkomer op het programma. De ploeg van captain en ‘oude bekende’ Pieter van der Breggen, speelde in onze regio voor Voorschoten’97 en FC Rijnvogels, startte de competitie voortvarend maar is inmiddels afgezakt naar de onderste regionen. Het verschil tussen beide ploegen bedroeg voor aanvang slechts twee punten, en dit was na afloop nog steeds zo. Niet omdat de wedstrijd in een gelijkspel eindigde, maar na bedreigingen uit het publiek- volgens de leidsman na afloop- staakte de man in het zwart de wedstrijd definitief. Het scorebord stond reeds op 90 minuten. Wat er met het restant moet gebeuren is aan de KNVB. De stand op het moment van staken was 1-2 in het voordeel van Berkel, de ploeg die het meeste recht op de overwinning had.

De eerste 25 minuten van de wedstrijd waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Het enthousiasme aan beide kanten was groot maar voetballend gezien was het niet om over naar huis te schrijven. Opvallende naam aan de kant van de thuisploeg was de 16-jarige Shairon Mhanni, spelend door de eerder genoemde blessures maar deels ook door eerder gemaakte minuten. Na deze fase namen de bezoekers het initiatief. Zij wisten elkaar voetballend ook makkelijker te vinden daar waar DoCoS te veel de lange bal hanteerde. Voorbij het halfuur stond de 0-1 op het scorebord. Positioneel stond het bij de thuisploeg niet goed en na een inworp en goed doorgaan aan de rechterkant was het Alex de Ronde die in twee instanties binnenschoot. Het gevaar in de eerste helft van de withemden moest vooral van Sandjai Gajadien en Mitchel Klein komen, maar echte kansen en of mogelijkheden kwamen er niet meer, ook niet van de gasten, en werd de rust bereikt met een minimaal verschil.

Vlak na rust moest de assistent scheidsrechter van de thuisploeg met een blessure afhaken. Zijn positie werd verrassend genoeg ingenomen door de verzorger. Na een uur spelen mochten de Leidenaren een vrije trap nemen, deze werd uiteindelijk door Chris van Empel tot doelpunt gepromoveerd. Echter op advies van de assistent-scheidsrechter afgekeurd. Een op het oog geldig doelpunt. In de begrijpelijke emotie hierna werd trainer Ron De Roode weggestuurd, dit overigens zonder het rode kartonnetje te hebben gezien. Het gemis van een groot aantal basisklanten bij de thuisploeg liet zich voelen. Het wachten was vervolgens op de definitieve genadeklap, maar ondanks een aantal kansen bleef de 0-1 op het scorebord staan. Sterker nog, een paar minuten voor tijd was het invaller en jongeling Dave Ravensbergen die toch wel onverwacht nog de gelijkmaker binnenkopte.

Volgens het spelbeeld niet geheel verdiend. Dus koesteren dit gelijke spel en dichtgooien de boel. Opmerkelijk was het dan ook dat de spelers van DoCoS in het veld het gevoel hadden dat er meer te halen viel, en uiteindelijk via een omschakelmoment weer op achterstand kwamen. Via een corner was het de geheel vrijstaande Loek Buitenhuis die de 1-2 achter keeper Mitchel van Abswoude schoot. Hierna ontstond er een opstootje, waarbij naast spelers ook anderen betrokken waren en dat was voor de scheidsrechter van dienst het (terechte) sein om naar binnen te gaan en de gemoederen even tot bedaren te laten komen. Op weg naar de kleedkamer is er kennelijk nog het een en ander gezegd waardoor de leidsman heeft besloten tot het definitief staken van de wedstrijd.

Linksachter Rowin Peet, hij kreeg in de wedstrijd een bal op een ongelukkige plek en liep daarnaast ook nog een dikke lip en gehavende neus op, was na afloop van de wedstrijd duidelijk. ,,Het was mede door het veld een slechte wedstrijd van onze kant. Goed voetbal was nauwelijks mogelijk, er gleden er bij ons ook een aantal uit en de waslijst aan blessures laat zich natuurlijk ook voelen. Als het voetballend dan niet loopt dan moet het maar via strijd maar ook dat was dit keer niet goed genoeg. De 0-1 viel veel te makkelijk. Berkel liet zich vervolgens inzakken en probeerde via de omschakeling gevaarlijk te worden. Ik had niet het idee dat wij na de gelijkmaker direct op zoek gingen naar de voorsprong maar dan geven wij alsnog de 1-2 ook weer heel makkelijk weg. Het heeft niet aan de scheidsrechter gelegen hoor, maar het zat ons ook niet mee want volgens mij maken wij een geldig doelpunt en krijgen wij een vrije trap net buiten de 16 die er gewoon binnen was. Een vervelende middag voor iedereen die er bij betrokken was, en daar hebben we allemaal ons steentje aan bijgedragen alhoewel de sfeer tussen de spelers onderling goed was.”

Zo kwam er toch wel abrupt een einde aan een wedstrijd waarbij de spelers onderling veel van elkaar accepteerden, er geen nare overtredingen werden begaan en sportiviteit bij de meesten hoog in het vaandel stond. Voor die paar procent die dergelijke sportiviteit en respect ten opzichte van anderen niet hadden kan uw verslaggever ter plekke alleen maar zeggen kijk in de spiegel en wijs niet eerst naar anderen. Voetbal blijft immers maar een spelletje, al is het volgens velen de belangrijkste bijzaak van het leven.

DoCoS – Berkel, na 90 minuten definitief gestaakt bij een 1-2 stand (rust 0-1) 32. 0-1 De Ronde, 87. 1-1 Ravensbergen, 90. 1-2 L. Buitenhuis. Toeschouwers: 110.

Opstelling DoCoS : Van Abswoude, Van Voorthuizen, Peet, Mhanni (63. Atif), Klein, Van Empel, Gajadien (61. De Ridder), Maat, Overvliet, Van Meegen (72. Ravensbregen), Quelhorst.

Opstelling Berkel : Stigt, Van der Stoep, Rensink, Van der Velden (72. Van der Vorm), Azariali, De Ronde, Van den Dool (84. De Jong), Van der Breggen, De Groot, L. Buitenhuis, J. Buitenhuis.