Gevoel van Yassine El Mariami bij TAVV al beter dan verwacht

Interviews TAVV TAVV Tweede klasse
Mooi artikelbanner
Drankenhandelleiden artikelbanner

Tweede klasse C (zaterdag)- Volgens de zogeheten kenners zou TAVV een zwaar sezioen tegemoet gaan. De Ter Aarders verloren nog al wat vaste krachten en de selectie werd smaller. Frenk van der Kleij mag evenwel over de eerste twee ontmoetingen niet mopperen. Vorige week werd gewonnen van het niet malse Te Werve, en op bezoek bij SVC’08 had een gelijkspel niet misstaan. In de extra tijd ging het echter alsnog mis voor de gasten, maar middenvelder Yassin El Mariami was allerminst pessimistisch. ,,Natuurlijk staan we met lege handen, maar we hebben nu tegen twee sterke tegenstanders goed kunnen opboksen en als we zo doorgaan, kan het gewoon een leuk seizoen voor ons worden. Mijn gevoel is in elk geval beter dan voor de competitie en daar kunnen we mee verder.”

Uiteindelijk verloor TAVV met 2-1 van de fysiek sterke opponent, terwijl een gelijkspel zo dichtbij was. De middenvelder: ,,Er zat echt meer in voor ons. We hebben een fase gehad waarin de 1-2 in de lucht hing en dat was op dat moment niet onverdiend geweest. In de slotfase kwamen we wel meer onder druk te staan, maar we hielden stand. Het is dan erg zuur wanneer de laatste poging alsnog een doelpunt oplevert. Te meer omdat er daarna meteen werd afgefloten. Dat neemt niet weg dat we los van het resultaat tevreden kunnen zijn. Vorige week zouden we er baat bij hebben gehad dat Te Werve tegen Ajax moest spelen voor de beker, maar daarmee werden wij tekort gedaan. We speelden gewoon uitstekend. En in deze wedstrijd hebben we getoond dat het geen toeval was. Misschien heeft SVC’08 aan kwaliteit ingeleverd ten opzichte van het vorige seizoen, maar ik zie dit wel als een ploeg die mee moet kunnen met de besten van deze klasse. Als je dan ziet dat wij deze wedstrijd ook hadden kunnen winnen, geeft dat vertrouwen richting het vervolg van de competitie.”

Scheffer sportprijzen artikel
Rabobank artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner
Brasserie buitenhuis

De thuisploeg pakte halverwege de eerste helft een voorsprong. Een schot van Thomas Pieterse kon niet worden geklemd door Edwin Pieterse en daardoor werd het een koud kunstje voor Jack Uzgu om zijn ploeg aan de leiding te brengen. Vlak voor rust was Donny van der Neut dichtbij de 1-1, maar zijn inzet scheerde net over het doel van Joey Vos. De doelman moest acht minuten na rust wel capituleren na een prima schot van El Mariami, die hoog in het dak van het doel belandde.

De doelpuntenmaker: ,,Na onze 1-1 kregen we de overhand en kansen om een nog beter resultaat te halen. Donny en ik kwamen helaas niet tot scoren. In het slotkwartier werd het wel tegenhouden. Zowel Donny als ik waren er toen al vanaf. We konden zien dat het moeilijk werd, maar we bleven dapper overeind. Tja, en dan valt ie alsnog via een toevalstreffer. Dat was dus wel een tik voor ons, maar we moeten vooral tevreden zijn met ons optreden gedurende de gehele wedstrijd.”Fabian Toet was uiteindelijk de plaaggeest voor TAVV.

Nog eens El Mariami, die eerder uitkwam voor Zwammerdam. ,,Vorige week maakte ik mijn rentree na een hamstringblessure. Ik maakte een goal en dat lukte nu dus weer. In dat opzicht kan ik over mezelf tevreden zijn, maar een hele pot zat er nog niet in. Wel maak ik steeds meer minuten en binnenkort moet ik in staat zijn om de negentig minuten vol te maken. Misschien lukt dat volgende week al tegen Voorschoten’97, maar met een hamstingblessure moet je altijd voorzichtig zijn, want het kan je weken kosten.”

Van der Kleij met het slotakkoord na de eerste verliespartij van het seizoen: ,,We speelden minder dan vorige week, vooral in de eerste helft. Na de pauze hebben we veerkracht getoond en eigenlijk hadden we de kans om door te drukken, omdat zij wankelden na onze treffer. Wel pakten ze daarna het initiatief terug en ze raakten paal en lat. Dan hoop je dat je kunt overleven in de slottellen. Doodzonde dat dit dan uiteindelijk niet lukt. Al met al vond ik SVC’08 fysiek sterker dan Te Werve, maar we zijn zeker niet van het veld geblazen.”

Basisopstelling TAVV: Pieterse, Van Wijk, Modderaar, Van der Pijl, Konings, Van der Neut, El Mariami, Smoorenburg, Verwoerd, Keijzer, Straver.

Foto’s: met dank aan Jaap Lolkema, Haaglandenvoetbal.nl

 

If Not Now
Rebel Horeca artikelbanner