HomeRCLInterviews RCLRCL drukt TAVV nog nadrukkelijker in de problemen

RCL drukt TAVV nog nadrukkelijker in de problemen

-

Tweede klasse C (zaterdag)- RCL, zeker niet op volle sterkte uitkomend, boekte een belangrijke uitzege tegen het kwakkelende TAVV. Met de 0-3 revancheerden de Leiderdorpers zich voor de destijds geleden 0-2 thuisnederlaag. Voor de ploeg uit Ter Aar is het de achtste nederlaag op rij, en lijkt de nacompetitie, voor behoud van het tweedeklasserschap een kwestie van tijd. De Racing heeft zich nagenoeg veilig gespeeld. Al hield de sterk spelende aanvoerder Thom Wijnalda nog een slag om de arm. ,,Het is een belangrijke stap, een PSV- Ajax verhaal”, sprak de opgeluchte sterkhouder.

De uitslag deed een gemakkelijk middagje vermoeden voor de bezoekers. Niets was minder waar. De ploeg van trainer Niels Slottje was voetballend, zeker in de eerste helft, niet de mindere van de rood-witten. Het grote verschil zat hem vooral in het benutten van de kansen. RCL schoot voor rust tweemaal raak, terwijl de blauwwitten geen raad wisten met een handvol kansen, welke overigens te vaak door eigen slordigheden van de RCL defensie cadeau werden gedaan aan de gastheren. Maar zeker ook het sterke optreden van doelman Andrew Bontje was bepalend voor het behoud van de nul.

In de openingsminuut ging Wijnalda al dan niet vrijwillig binnen de beruchte lijnen naar de grond. De roep om een strafschop werd door de vrouwelijke scheidsrechter M.J. van der Helm weggewoven. De sterke openingsfase van de gasten werd al vroeg in de wedstrijd beloond. Michel de Jong stuurde Tommy Sinteur de diepte in, die vervolgens TAVV- doelman Edwin Pieterse met een fraaie lob het nakijken gaf (0-1). Binnen het kwartier had Walid Belkhir de kans om de voorsprong te verdubbelen, na een fraaie assist van Mark van de Tak. Dat Leiderdorpse feestje ging nog niet door.

De gastheren herstelde zich en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Doelman Bontje voorkwam met twee uitstekende reddingen binnen de minuut de aansluitingstreffer van de Ter Aarders. Sinteur vergat vervolgens de droomkans, aangereikt door een verdediger van de thuisclub, te verzilveren. Michel de Jong maakte het ‘foutje’ van Sinteur in de vijfendertigste minuut goed. Na een steekbal van Mark van der Tak schoof hij de 0-2 achter doelman Pieterse. Op slag van rust lukte het de manschappen van Slottje wederom niet om Bontje de gang naar het net te laten maken.

Na rust maakte Nick Permanand onverwachts zijn opwachting en rentree in de elf van Henk Buyn en Ron Sinteur. Zijn eerste balaanname en versnelling was een lust voor het oog. Zijn optreden was echter van korte duur. Geblesseerd zocht de snelle buitenspeler de bank weer op. En niet te vergeten;  weer was het Bontje, die kort na rust een treffer had voorkomen van de thuisploeg. Een vlijmscherpe counter ingeleid door Nick van Bemmel werd halverwege de tweede helft door Van der Tak koelbloedig binnengeschoten.(0-3). De Jong miste nog een kans om het voor de gastheren nog erger te maken. TAVV had de handdoek inmiddels allang in de ring gegooid, maar werd door nonchalance van de gasten gespaard voor een grotere nederlaag.

Aanvoerder Wijnalda genoot van de ploeg:  ,,Neem nou De Jong, die jongen speelt in het tweede, geeft de assist bij de 1-0 scoort de 2-0.” Over zijn huidige rol binnen het team is hij duidelijk. ,,Mijn toekomst ligt toch in de spits, mijn positie is uit nood geboren. Van achteruit is het makkelijker te coachen. Door de winst is er een last van onze schouder gegleden. We hadden door de personele problemen een lastige middag voorzien, en dan loopt het zo af. Wat heerlijk is dit.”

Mike Slottje speelt volgend seizoen vrijwel zeker in de tweede klasse. De broer van de vertrekkende trainer Niels speelt in het nieuwe seizoen voor RCL. Slottje, die halverwege tweede helft werd gewisseld, was na afloop somber over de kansen van zijn ploeg. ,,Het gaat nu wel heel lastig worden. We hadden vandaag de punten moeten pakken. We deden niks onder voor de tegenstander. Bij RCL was het telkens gelijk raak. We hebben vaak goede wedstrijden gespeeld, ik heb er geen verklaring voor dat we zo ver zijn weggezakt op de ladder.”

Basisopstelling TAVV: Pieterse, van Wijk, Van der Pijl, Otto, Modderaar, Verwoerd, Straver, El Mariami, Slottje, De Bruijn, Rijsdam.

Basisopstelling RCL: Bontje, Libbenga, Kroneman, Van Westrienen, De Boer, Van Bemmel, Belkhir, Sinteur, De Jong, Van der Tak, Wijnalda.