donderdag, april 18, 2024
HomeRCLInterviews RCLRCL eindelijk veilig, UVS dreigt prijs te missen

RCL eindelijk veilig, UVS dreigt prijs te missen

-

Tweede klasse C (zaterdag)- En weer stonden er zaterdagmiddag een aantal derby’s op het programma in deze “Leidse” klasse. In de Bloemerd ontving Racing Club Leiderdorp het Leidse Uit Vriendschap Saam. De thuisclub was nog niet helemaal zeker van lijfsbehoud en de bezoekers wisten vooraf dat twee zeges voldoende zouden zijn om de derde periodetitel in de wacht te slepen. Een interessante ontmoeting derhalve, maar zoals zo vaak was de wedstrijd zelf meer spannend dan dat er sprake was van goed voetbal. Na ruim negentig minuten stond er een 1-1 stand op het scorebord in een wedstrijd waarin UVS de eerste helft de bovenliggende partij was en RCL uiteindelijk op karakter een punt uit het vuur sleepte. De ploeg van trainers Henk Buyn en Ron Sinteur speelde zich hierdoor, mede door het verlies van TAVV, definitief veilig en voor de mannen van Steef Roodakkers en Berry Kralt lijkt het seizoen als een nachtkaars uit te gaan.

Na een van beide kanten aftastend begin was het al vrij snel duidelijk dat de bezoekers het betere van het spel hadden. Zij mochten het spel maken en de gastheren loerden op de omschakeling. Bij de Leidenaren moest het gevaar in het begin van captain Bart van der Weijden komen. Na ruim 20 minuten spelen ging hij goed door aan de rechterkant, maar zijn voorzet werd door iedereen gemist. Vlak daarna volgde een mogelijkheid voor de thuisclub, de naar FC Boshuizen vertrekkende Tommy Sinteur kopte de bal net naast. Tien minuten voor rust was het Berend Verdoes die namens UVS in twee instanties het net niet kon vinden, maar een minuut later stond dan toch de verdiende 0-1 op het scorebord. Na een uitstekende aanname draaide Van der Weijden goed weg bij zijn directe tegenstander en plaatste de bal onhoudbaar in de verre hoek.

Op dat moment was dat absoluut verdiend te noemen. Niet dat UVS heel veel grote kansen creëerde, maar de gasten hadden wel veruit het beste van het spel. Vlak voor rust viel nog een technisch hoogstandje van keeper Jesse Haak van de bezoekers te noteren. Buiten zijn strafschopgebied wipte hij de bal over zijn tegenstander heen en zocht vervolgens de voetballende oplossing. Zo werd de rust bereikt met een 0-1 stand, de thuisclub leefde dus nog.

Bij RCL werden er direct na rust twee verse wissels ingebracht en werd met een 4-4-2 opstelling getracht voor meer gevaar te zorgen. Dit lukte, mede door de snelheid van invaller Isi Adima, en UVS was zeker in het begin van de tweede helft de weg kwijt. Trainer Roodakkers moest diverse keren zijn spelers instrueren hoe dit op te pakken, maar een plan B leek niet voor handen. Het had overigens na vijf minuten in de tweede helft ook zomaar 0-2 kunnen staan. Een vrije trap van Kenneth Maaskant belandde buiten bereik van keeper Andrew Bontje op de kruising. Een paar minuten later was het Adima die de diepte werd ingestuurd en zijn inzet belandde op de voeten van doelman Haak.

Het spel was nu meer in evenwicht maar de grootste kans van de wedstrijd was halverwege de tweede helft voor spits Thom de Vries van de Leidenaren. Volledig vrij kopte hij de bal tegen keeper Bontje aan. Vanaf dat moment werd de wedstrijd van beide kanten rommelig en werd er volop gewisseld. Na wat halve mogelijkheden van beide kanten leek Thom Wijnalda vlak voor tijd de gelijkmaker binnen te koppen, maar keeper Haak tikte de bal vlak onder de lat uit het doel.

Het bleek uitstel van executie want uit de hoekschop die volgde was het dezelfde Wijnalda die uiteindelijk het laatste tikje gaf en de gelijkmaker binnen schoot. Het belang van de wedstrijd voor de bezoekers bleek nog uit twee hoekschoppen die volgden en waarbij doelman Haak mee naar voren ging. De beste kans in blessuretijd was nog voor de thuisploeg. Na een foute terugspeelbal kon Sinteur zijn voet net niet goed tegen de bal krijgen en moest Haak voor de allerlaatste keer redding brengen. Het gejuich van de Leiderdorpers na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Steenbergen was veelzeggend. Net als vorige week werd er in de slotminuten op karakter een punt binnengehaald, voor de bezoekers gold eigenlijk hetzelfde want zij kregen wederom in de laatste minuten het deksel op de neus.

Captain Bart van der Weijden, die in de tweede helft in verband met kuit/achillespeesblessure uit voorzorg naar de kant werd gehaald baalde stevig. ,,We hebben vorige week wel een tikkie opgelopen toen we de zege ruim in blessuretijd uit handen gaven maar dat was de eerste helft nog niet terug te zien. De voorsprong bij rust was dan ook verdiend, alleen we verzuimden de voorsprong uit te breiden en dan krijg je vlak voor tijd toch weer een tegenvaller te verwerken. En natuurlijk zijn we met een inhaalrace begonnen en is dan uiteindelijk een derde plaats helemaal niet verkeerd maar je begrijpt dat de flinke teleurstelling nu toch wel overheerst. We kunnen nog op een aantal manieren een periode pakken, maar realiteit is dat we het niet meer in eigen hand hebben en waarschijnlijk aan het einde van de rit met lege handen zullen staan.”

,,Wij pakken voor de tweede keer op rij op karakter een punt in de slotfase, deze was wel erg lekker”, aldus Reinaldo Nagtegeller van RCL. ,,In de eerste helft waren zij de betere ploeg, maar verzuimden zij de wedstrijd definitief in het slot gooien. In de rust hebben wij orde op zaken gesteld en op basis van de tweede helft pakken wij nog wel verdiend een punt, denk ik”.

Het was voor de middenvelder een hele speciale wedstrijd gezien ook de spandoekjes achter één van de doelen. ,,Dit was mijn laatste competitiewedstrijd als speler op eigen bodem, mijn lichaam laat het trainen en voetballen op dit niveau niet meer toe en ik denk dat ik verstandig moet zijn en geen onnodige risico’s moet gaan lopen. Van een wedstrijd moet ik een aantal dagen herstellen en gezien de drukte ook met mijn eigen webshops heb ik besloten om er een punt achter te zetten.” Nagtegeller gaat niet verloren voor zijn club want vanaf komend seizoen wordt hij assistent trainer bij het team waar hij nu nog voor voetbalt. ,,Een hele andere richting, maar ik wil graag kijken waar mijn mogelijkheden liggen. Daarnaast kan ik het spelletje en het hele gebeuren er omheen ook nog niet missen en blijf ik er op die manier ook bij betrokken.”

Volgende week speelt RCL uit bij Voorschoten’97 en mag UVS het thuis opnemen tegen HVC’10. UVS kan nog een periodetitel pakken maar is daarbij wel afhankelijk van anderen en heeft dit dus niet meer in eigen hand. Beide ploegen treffen elkaar overigens nog wel in het kader van de RABO LAV Cup op de finaledag op 23 juni.

RCL – UVS 1-1 (0-1). 38. Van der Weijden 0-1, 87. Wijnalda 1-1. Scheidsrechter: Steenbergen. Toeschouwers: 275.

Opstelling RCL : Bontje, De Kroon, Kroneman, De Boer, Nagtegeller (79. Van der Tak), Van Gent (46. Overduin), Sinteur, Wijnalda, Van Westrienen, Schouten (46. Adima), Blijleven.

Opstelling UVS : Haak, Verlaan, Maaskant, Pison, Van der Weijden (76. Walcott), Ait-El-houssi, De Vries, Verdoes, El Houari (70. Menken), Van Rest, Leugering (90. Smit).

Foto’s: J.P. Kranenburg (fotoreportage volgt!)