donderdag, april 18, 2024
HomeDerde klasseLugdunumRCL en Lugdunum bibberen zich naar gelijkspel

RCL en Lugdunum bibberen zich naar gelijkspel

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Het blijft sprokkelen voor RCL en Lugdunum. In de onderlinge confrontatie moesten beide ploegen het doen met een punt (1-1). Door dit resultaat deed RCL de twaalfde plaats weer over aan het verliezende DSO, maar de Racing Club zal de komende acht wedstrijden vol aan de bak moeten om de nacompetitie te ontlopen. Dat laatste wil Lugdunum juist niet. Door de winst in de eerste periode bestaat de kans om in de toegift op het seizoen promotie af te dwingen. Toch is er enige reserve bij de kikkers, want geheel veilig is de formatie van Jan Wansink en Henk de Cler ook nog niet. Een terugval naar de twaalfde plaats zou betekenen dat de periodetitel moet worden ingeleverd.

Het was smerig koud in de Bloemerd. Het was dan ook niet verwonderlijk dat veel volgelingen besloten thuis te blijven of de wedstrijd aanschouwden vanuit het nieuwe clubgebouw. Dat laatste kan immers inmiddels in tegenstelling tot de mogelijkheden in de oude situatie. Ideaal waren de weersomstandigheden allerminst en ook het veld zorgde voor de nodige problemen voor de spelers. Het speeltuig hobbelde over het veld en vlot lopende combinaties waren nauwelijks mogelijk.

Toch ging Lugdunum in de eerste dertig minuten beter om met de omstandigheden. RCL werd veelvuldig vastgepind op eigen helft en kwam er slechts sporadisch uit. Lugdunum doelman Kevin Wassenaar had eigenlijk nog de meeste moeite met terugspeelballen vanwege de onberekenbare grasmat. De bezoekers konden wel een aantal keer gevaar stichten. Na zes minuten was het al bijna 0-1. De van een blessure teruggekeerde Martijn van Leeuwen slingerde een vrije trap, gedragen door de wind, de zestien in en zo kon Ozan Isitir zijn ploeg op voorsprong zetten. Zijn kopbal verdween evenwel naast de voor hem verkeerde kant van de paal.

Een paar minuten later pegelde Mo Elhamami van afstand. Ook nu deed de wind een duit in het zakje. Doelman Arie van der Niet kwam met de schrik vrij omdat de lat spelbreker was voor Lugdunum. De jonge doelman verving Andrew Bontje tussen de palen. De vaste doelman heeft een schorsing te pakken van zes wedstrijden na zijn rode kaart tegen DSO. RCL heeft wel een verweerschrift ingediend, ondersteund door DSO, en de uitspraak wordt komende week verwacht.

RCL moest al vroeg in de wedstrijd wisselen. Reinaldo Nagtegeller raakte geblesseerd en daardoor mocht Remy Libbenga van de bank komen. Hij werd zo de jongste speler op het veld. Voor de Leiderdorpers kwam er zo wel een zorg bij. Naast Bontje en Nagtegeller moeten Henk Buyn en Ron Sinteur het immers ook al enige tijd doen zonder Michael Schouten, Robin Brasker, Sander Blijleven en Sem Overduin. De spoeling is dus dun en het is dan ook logisch dat het trainersduo hoopt op een mogelijke terugkeer op korte termijn van met name Blijleven en Brasker. Bij Lugdunum was het op personeel gebied ook al tijden schipperen, maar geleidelijk aan kunnen Jan Wansink en Henk de Cler wel weer beschikken over enkele weer herstelde vaste waarden. Dat gold overigens nog niet voor Tim de Cler, Adam Atif en Soufiane Boukhidous.

Na twintig minuten kreeg Elhamami een kans om de thuisploeg pijn te doen, maar de aanvaller kon niet met volle overtuiging uithalen. Kort daarop was een pass van Sergio Vrede net te hard voor een vrije doortocht voor Isitir. Laatstgenoemde kreeg even voor de pauze ook nog een mogelijkheid, maar het bleef bij een doelpuntloze eerste helft waarin Lugdunum eigenlijk wel een voorsprong verdiende.

Na de hervatting was er meer balans, waarbij RCL brutaler werd en nu ook meer in de buurt kwam van Wassenaar. Enkele schoten vanuit de tweede lijn konden de sluitpost niet verontrusten, maar na ruim een kwartier moest de Leidse doelman wel passen bij een door hem zelf ingeleide aanval van RCL. Tommy Sinteur vond Melvin van Gent, die de doelman omspeelde en rustig kon binnen schuiven. De ontlading op de Leiderdorpse bank was uiteraard groot, want enkel een driepunter zou zoden aan de dijk zetten. Even na de 1-0 had Van Gent nog een prima actie in huis. Of het een doelpoging was of een voorzet was niet geheel duidelijk, maar met wat meer scherpte voor het doel had RCL de knock-out kunnen uitdelen.

Lugdunum liet het er niet bij zitten en wilde hoe dan ook niet verliezen gezien de ranglijst. Het kreeg ook een uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen. Van der Niet maakte volgens arbiter Turk een overtreding op Isitir en de bal ging op de stip. Houssin Bezzai pakte zijn verantwoordelijkheid, maar de inzet belandde op de lat. Zo mocht RCL nog steeds ruiken aan de zege, maar die kwam er alsnog niet. Bij een hoekschop werd Vrede over het hoofd gezien en zijn kopbal betekende de gelijkmaker.

In de slotfase probeerden de beide ploegen nog te gaan voor de winst, maar al te grote kansen konden niet meer worden gecreëerd. Sinteur mikte een vrije trap nog wel op de lat, maar Wassenaar had gezien dat de bal niet tijdig zou landen voor de 2-1. Zo kwam er dus geen winnaar en met dit resultaat schoot Lugdunum net iets meer op. Geheel veilig is de Leidse ploeg nog niet, maar RCL heeft veel meer kopzorgen. De ploeg speelt enkel nog tegen ploegen die hoger staan en opgeteld bij de ziekenboeg is het alle hens aan dek in de finale van de competitie.

RCL-Lugdunum 1-1 (0-0). 61. Van Gent 1-0, 81. Vrede 1-1. Scheidsrechter: Turk. Toeschouwers: 65.

RCL: Van der Niet, De Kroon, Kroneman, Van Westrienen, De Boer, Nagtegeller (16. Libbenga), Van Bemmel, Wijnalda, Van Gent (86.Van der Tak), Adima, Sinteur.

Lugdunum: Wassenaar, Berdai, C.Isitir, Brandt, N.Atif, Latifi, Van Leeuwen (90.Koreman), Vrede, Bezzai, El Hamami (83.Elbaroudi), O.Isitir.