HomeRCLInterviews RCLRCL toont volwassenheid en pakt drie zeer waardevolle punten

RCL toont volwassenheid en pakt drie zeer waardevolle punten

-

Tweede klasse C (zaterdag)-RCL, nog altijd zonder een vijftal basisspelers, pakte op Sportpark De Bloemerd een moeizame maar kostbare 2-1 zege tegen SVC’08. De ploeg van trainer Henk Buyn en Ron Sinteur won na een late treffer van Isi Adima het boeiende maar zeker niet grootse duel. ,,Het was zeker geen sprankelend duel maar gezien de tweede helft is dit wel zwaar verdiend”, sprak Buyn opgelucht.

De bezoekers uit Wassenaar zagen het wat anders. ,,We hebben onszelf te kort gedaan, sprak een aantal SVC spelers in koor, wijzend naar de dotjes  van kansen van uitblinker Michael de Niet. De naar derdedivisionist Scheveningen verkassende spits faalde voor rust tot driemaal toe alleen voor keeper Andrew Bontje. Direct na rust lukte het dezelfde speler opnieuw niet om de Leiderdorpse goalie alsnog te passeren.

Binnen vijf minuten hadden beide ploegen op het erbarmelijke veld eenmaal gescoord. Eerst was het Tommy Sinteur die namens RCL met de binnenkant van de schoen de verre hoek zocht en vond, na een strakke voorzet van Melvin van Gent. De blijdschap van de openingstreffer was echter van korte duur. Want niet veel later kopte smaakmaker De Niet een voorzet uitstekend achter Bontje: 1-1. De sterk acterende Nick van Bemmel had na een kwartier spelen weinig geluk met zijn afstandsschot. De drie hoekschoppen in de openingsfase benadrukte de intenties van de roodwitten. SVC’08, dat vooral in de counter voor het meeste gevaar zorgde, kreeg grote kansen  voor de eerder genoemde De Niet.

RCL spits Thom Wijnalda zag na pakweg een half uur zijn inzet geblokt worden door een verdediger, na overigens een heerlijke actie van Adima. Kort daarop kreeg Van Gent een riante mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar de ex-speler van DoCoS faalde van dichtbij. Van de vele kansen van beide ploegen werden er uiteindelijk dus maar twee benut in de eerste helft.

Na rust dook De Niet weer op en had hij opnieuw  zijn ploeg op voorsprong kunnen zetten maar ook nu miste hij voor Bontje de rust en scherpte. Hierna kwam de Racing beter in de wedstrijd, maar had de Leiderdorpse ploeg ook wel het geluk dat alweer De Niet een twee tegen een situatie niet goed inschatte. ,,Anders geeft hij de bal nooit af”, bromde een ontevreden supporter van de bezoekers. Halverwege de tweede helft kwam Van Gent namens RCL een teenlengte tekort om de steekbal van Sinteur te verzilveren. Aan de andere behoedde Bontje zijn ploeg tot tweemaal toe van een achterstand met twee fraaie reddingen. De roep van de RCL supporters om een strafschop werd door de soms warrige scheidsrechter Ebink luchtig weggewuifd. Zo leek de tweestrijd af te steven op een uitslag in evenwicht en daar zou vooral RCL weinig mee opschieten.

De winnende treffer van de diep gestuurde Adima, die daarbij geholpen werd  door de blunderende verdediger Patrick Bos, werkte bevrijdend voor de thuisploeg. De treffer werd gevierd alsof het een kampioenschap betrof. Voor de winnende 2-1 had  RCL overigens al in een 2 tegen 1 situatie verzuimd te scoren. Na de blijdschap om de belangrijke zege had Buyn nog wel wat kritische noten in huis na de afrekening met SVC’08.

SAMSUNG CSC

De coach zag zijn ploeg immers te ver inzakken en maakte dat zijn pupillen vanaf de kant luidkeels duidelijk. Het laatste fluitsignaal van de referee werd met gejuich begroet. Buyn die zijn tegenstander alleen maar op de counter had zien spelen straalde na afloop. ,,Gezien de situatie waarin we verkeren zijn dit belangrijke punten. We hebben voortreffelijke zaken gedaan. Het was zeker niet onze beste wedstrijd, maar de drie punten zijn het belangrijkst.” Matchwinner Adima vond dat RCL de winst wel verdiende. ,,De eerste helft ging gelijk op. In de tweede helft waren wij wat gelukkiger, maar de geleverde strijd heeft ons ver gebracht.

Ron Sinteur tenslotte: ,,Zoals bekend moeten we het doen met een aantal jongens die hiervoor vaak in het tweede speelden. Zij passen zich per week beter aan en gaan steeds meer volwassen spelen. Dat is prima om te zien. Enkel zie je bij de 1-1 dat we dan net niet even wat slimmer zijn. Je staat met 1-0 voor en door niet voor hun vrije trap te gaan staan, komen ze zo makkelijk weer terug op 1-1. Dat zijn belangrijke details. Als we dat ook nog beter gaan beheersen, moeten we in staat zijn om onszelf veilig te spelen. Maar het besef is er ook dat die weg nog lang is.”

Basisopstelling RCL: Bontje, Kroon, Kroneman, Van Westrienen, De Boer, Van Bemmel, Libbenga, Sinteur, Adima, Wijnalda, Van Gent.

Foto’s: Jack Wolters. Een uitgebreide fotoreportage volgt nog!!!