HomeUVSInterviews UVSUVS opnieuw onderuit, ongeloof heerst

UVS opnieuw onderuit, ongeloof heerst

-

Tweede klasse C (zaterdag)- In de hectische slotfase waarin de dienstdoende scheidsrechter Korsius een afkoelingsperiode inlaste, lukte het veel beter voetballende UVS niet om alsnog 1 punt aan het eenzijdige duel over te houden. Het Scheveningse SVC’08 trok na afloop een lange neus naar de blauwwitte kikkerpolderploeg (1-2), en strooide na afloop nog flink wat zout in de wonden van de gastheren, door luidkeels te roepen dat vieze overwinningen het lekkerst smaken. Door de derde nederlaag op rij duikelde de nog niet zo lang geleden koploper naar de middenmoot.

Dat een slordige tachtig procent balbezit geen enkele garantie is voor de drie punten bewees de gastheer zaterdagmiddag overduidelijk. De bezoekers waren dodelijk effectief in de omschakeling. Aan twee kansen had de fusieclub voldoende om op een 0-2 voorsprong te komen. In de 5e minuut werd de rechtsachter geen strobreed in de weggelegd door de thuisclub. De voorzet na zijn lange rush werd door een medespeler achter de niet vrijuit gaande UVS-doelman Jesse Haak binnen geschoten. 0-1. Nog voor de openingstreffer kon de balvaardige Ayoub El Houari aan zijn fraaie passeerbeweging geen passend vervolg geven. De eerste kans, na lang en zorgvuldig balbezit, kwam van de voet van Thom de Vries. De aanvaller schoot rakelings naast. Ondanks  langdurig balbezit van de Leidenaren waren de kansen of mogelijkheden schaars in de eerste rondgang.  De toch niet imponerende laatste linie van de bezoekers, die zonder enige rugdekking speelden, had het niet al te lastig. Trainer Roodakkers: ,,Onze spitsen stonden te vaak buitenspel. We hadden meer gebruik moeten maken van lopende mensen. Tegelijkertijd zie je de zwakte van de ploeg bij een groot percentage balbezit.”  SVC’08 verdubbelde de score op slag van rust. De vrije trap , waarbij de organisatie van geen kant klopte bij de thuisspelende ploeg, leidde indirect de 0-2 in.

De harde maar overgeschoten pegel van Bart van der Weijden vlak na rust was het begin van een offensief om de achterstand weg te werken. Achtereenvolgens waren Houari, Marvin Sloos en De Vries in korte tijd dicht bij de aansluitende treffer. Eerstgenoemde krulde de vrije trap richting kruising waarop de SVC doelman knap redde. Vervolgens zag Sloos dat zijn inzet, na een knappe actie, door een verdediger in de kiem werd gesmoord. Even later dacht De Vries te scoren, echter op miraculeuze wijze werd het ook ditmaal geen treffer. Er was voor de hard werkende ploeg van Roodakkers een strafschop nodig om de kritische aanhang weer wat kleur op de wangen te brengen. Van der Weijden schoot onberispelijk de 1-2 binnen. Met nog ruim vijftien minuten op de klok werd de tegenstander de duimschroeven verder aangedraaid. Een schuiver van Ruben Leugering miste snelheid en de juiste richting om de vijandelijke doelman te verschalken. Door het alles of niets spelletje  werd de deur wagenwijd open gezet voor de Scheveningers. Tot tweemaal toe kregen de gasten de kans om de marge te vergroten. Ook Mart Spierdijk had, aan de andere kant, weinig geluk met zijn kopbal. Het eindigde al met al met de derde nederlaag op rij voor de blauwwitten.

Roodakkers: ,,Ons veldspel is prima, al vallen de resultaten de laatste weken tegen. Het scoren gaat moeizaam bij de ploeg. Tekenend is dat we een strafschop nodig hebben om tot een treffer te komen. Er wordt veel te weinig uit de tweede lijn geschoten. Het puntenverlies was onnodig gezien het spelbeeld. Maar duidelijk mag zijn dat we in een mindere fase zijn aanbeland. In de laatste vier wedstrijden hebben we elf punten verspeeld.”

Basisopstelling UVS: Haak, Van Kempen, Spierdijk, Pison, Ait El Houssi, Van der Weijden, El Houari, Leugering, Sloos, Verdoes, De Vries.

Foto’s: met dank aan Jaap Lolkema, Haaglandenvoetbal.nl