HomeUVSInterviews UVSVroege treffer van UVS niet voldoende voor de winst

Vroege treffer van UVS niet voldoende voor de winst

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Een snelle treffer (in de tweede minuut), en de sterke openingsfase na rust was voor UVS niet voldoende om de drie punten in eigen huis te houden. Tegen het stugge SVC’08, dat twintig minuten voor tijd de verdiende gelijkmaker scoorde, werden de punten broederlijk gedeeld(1-1). Met de puntendeling in de Kikkerpolder wordt door de Leidenaren ook de positie op de ranglijst met de ploeg uit Scheveningen gedeeld(21 punten).

Zeker niet iedereen van de circa honderd toeschouwers hebben de openingstreffer in de tweede minuut van William van Vliet gezien. Net buiten het strafschopgebied schoot de box to box speler met wat hulp van de voet van een verdediger de 1-0 hoog achter de verraste doelman van de gasten. Dat de bezoekers niet onder de indruk waren van de vroege tegentreffer bleek enkele minuten later. De sterk spelende flankspeler Michael de Niet, die volgend seizoen in de derde divisie bij Scheveningen speelt, kon alleen door een overtreding net buiten de zestien van een treffer worden afgehouden. Het kostte Kenneth Maaskant al vroeg in de wedstrijd een gele kaart. Dat beide ploegen van meet af aan voor de volle winst streden was voor het publiek meer dan vermakelijk.

De blauwwitten kwamen met de schrik vrij, nadat plaaggeest De Niet de bijna complete verdediging omspeelde, maar zijn schot net naast de voor hem verkeerde kant van de paal zag scheren. Het was Van Vliet, die in de omschakeling halverwege de eerste rondgang een kans kreeg om de voorsprong te verdubbelen, ook hij schoot rakelings naast. Het laatste kwartier was voor de gasten, die nadrukkelijk op zoek gingen naar de gelijkmaker. SVC’er Liam de Ruiter kreeg tot tweemaal toe de kans om zijn ploeg langszij te schieten. UVS- doelman Jesse Haak, die een voortreffelijke wedstrijd keepte, hield in de slotminuut zijn ploeg op de been.

Waren het vlak voor rust de bezoekers die zichzelf te kort deden, direct na de thee was het de ploeg van trainer Steef Roodakkers die de voorsprong had moeten verdubbelen. Na een uitstekende actie van jongeling Ayoub Houari kwam Marcello Walcott een teenlengte tekort om de 2-0 binnen te schieten. Daarna was het puntspeler Thom de Vries, die een fijne ingeving van de ingevallen vleugelverdediger Lars Verlaan niet kon verzilveren. De Vries was even later weer niet gelukkig, een blessure was de reden.

Het kon alle kanten op in deze open wedstrijd. Twintig minuten voor tijd viel de verdiende gelijkmaker. De al vaker genoemde De Niet deed wat hem eerder in de wedstrijd niet lukte. Hij schoot nu wel raak, na enkele verdedigers en doelman Haak omspeeld te hebben(1-1).Bart van der Weijden was even later niet gelukkig met een doelpoging. Een fraaie solo van Verlaan had vervolgens meer verdiend. Doelman Joey Vos had daar geen boodschap aan. Een schot van Houari in de slotfase verdween over het vijandelijk doel. Scheidsrechter Vos maakte kort daarop een einde aan het boeiende duel dat geen verliezer verdiende.

Doelpuntenmaker Van Vliet vond de 1-1 een juiste afspiegeling van de wedstrijd. ,,Beide ploegen gingen voor de volle winst. We hadden na rust de kans om de wedstrijd naar 2-0 te tillen, dit blijft toch hangen bij mij. Het was een echte mannenwedstrijd.” Ook Roodakkers kon leven met de deling. ,,Zowel mijn ploeg als SVC kende goede fasen. Vooral na rust vond ik ons goed tegen een van de betere tegenstanders. Het is goed zo.”

Basisopstelling UVS: Haak, Salah, Van der Rest, Maaskant, Pison, Van der Weijden, Houari, Plezier, Van Vliet, De Vries, Walcott.