donderdag, april 25, 2024
HomeValken '68Interviews Valken’68Titel uit zicht voor verliezend Valken'68

Titel uit zicht voor verliezend Valken’68

-

Tweede klasse C (zaterdag)- De Valkenburgse gemoederen liepen na de 3-2 nederlaag tegen DSO hoog op.  Vooral de dienstdoende scheidsrechter Noordhoek moest het na afloop flink ontgelden bij  ‘alles en iedereen’ bij Valken’68. Met name de twee betwiste strafschoppen die de leidsman uitdeelde waren na afloop het onderwerp van gesprek. De dure nederlaag kon de ploeg van Arie van Duijn toch vooral zichzelf aanrekenen. De euforie van de 3-2 zege van vorige week tegen koploper Die Haghe, waarmee Van Duijn c.s het gapende gat van 14 punten verkleinde tot slechts drie punten, is na het verlies van zaterdag nog enkel van statistische waarde. De Duyfrakbewoners zagen niet alleen het verschil weer tot zes punten oplopen, maar moesten ook het winnende UVS nu voor laten gaan op de ranglijst. Het chagrijn was van de gezichten van de Valkenburgers af te lezen, die beseffen dat de titelkansen verkeken zijn.

De wedstrijd leverde alleen in de tweede helft, waarin alle doelpunten werden gescoord, spektakel op. De eerste 45 minuten waren immers slaapverwekkend. De veel beter voetballende gasten speelden in een veel te laag tempo om het strijdlustige DSO in de problemen te brengen. Een schot van Marc Langeveld en een kopbal van Arjan Haasnoot waren de enige wapenfeiten van de formatie van Van Duijn voor de pauze. Schraalhans was keukenmeester in Zoetermeer. De thuisploeg kon er voor de rust amper wat tegenover stellen en legde Valken ‘geen strobreed’ in de weg. De twee snelle Zoetermeerse buitenspelers bezorgden de laatste linie nog wel wat hoofdbrekens, maar niet meer dan dat.

Na rust ontvlamde het duel. Binnen drie minuten kreeg Valken twee dotjes om de score te openen. Sander van Duijn faalde echter van dichtbij en zag zijn uithaal over de kruising scheren, even later gevolgd door een gemiste kans van Jaco van der Bent. De doorgaans behendige aanvaller had de hoek voor het uitkiezen, maar schoot van dichtbij recht in de handen van goalie Rodger Takken. De goede mogelijkheden waren evenwel het begin van een heus offensief, waarbij de ene aanval na de andere richting het vijandelijk doel rolde. Aan de andere kant kwamen de gastheren, die de duimschroeven werden  aangedraaid, sporadisch in de buurt van Erwin van der Nagel.

Van der Bent schrok van zijn kans en kon de trekker vooralsnog niet overhalen. De Valkenburgers beloonden zichzelf niet en dat konden ze enkel zichzelf verwijten. De eerste treffer viel wel aan de andere kant. De fel betwistte penalty (wel of geen hands) werd door de gastheren tot 1-0 gepromoveerd. De overigens zeer fraaie tweede treffer kwam bij Valken aan als een mokerslag. De ploeg van Van Duijn speelde meteen va banque en kreeg een handvol kansen om nog terug in de wedstrijd te komen. De uitstekende safe van DSO keeper Takken  voorkwam de aansluitingstreffer van Langeveld. Dat Valken nog twee doelpunten zou maken was niet meer dan het logische gevolg van de kansen die het schiep. Een paar minuten nadat een DSO speler met rood mocht inrukken schoot Sven Boonstoppel acht minuten voor tijd de 2-1 binnen en nog geen twee minuten later prikte  Van der Bent met een geplaatst schot de gelijkmaker achter de Zoetermeerse sluitpost. Met tien tegen elf wist DSO echter alsnog de winnende 3-2 te fabriceren. Opnieuw uit een strafschop. Daarmee dompelde de thuisclub de Valkenburgers in rouw en werden alle illusies aan diggelen geschoten.

Van Duijn was na afloop ziedend maar ook reëel: ,,Wij moeten vooral kritisch op onszelf zijn. Voor rust was de balcirculatie veel te laag. We hadden de hele wedstrijd onder controle, maar we weigerden onszelf te belonen, vooral na rust. De ploeg heeft veel te weinig gebruik gemaakt van de geboden ruimte.” Vervolgens gaf hij nog even een sneer naar de arbiter.,,Deze man vergalt het hele jaar voor ons. Wij hebben overigens op cruciale momenten nog nooit de scheidsrechter mee gekregen.”

Opstelling Valken’68: Van der Nagel; Van Duijn, M. van der Plas, Haasnoot, Redel, S. van der Plas, J. van der Plas, De Mooij, Van der Bent, Langeveld, Van Delft

Foto’s: met dank aan Saam de Mooij