Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Veerkrachtig Voorschoten’97 wint bizarre wedstrijd tegen DSO

Rumling bouw artikel
Rurh gold artikelbanner

Tweede klasse C (zaterdag)- Na minder dan 1 minuut gespeeld te hebben en dan al met 1-0 achter staan. En om nog eens vijf minuten later zelfs tegen een 2-0 achterstand aan te moeten kijken, daar wordt een voetballer niet blij van. Wel blij wordt die voetballer dan weer als uiteindelijk na ruim negentig minuten spelen het scorebord een 3-4 eindstand aangeeft. Dat overkwam de bewoners van Adegeest allemaal in deze zesde speelronde.

Die 1-0 ontstond door een toegekende vrije trap die als een zondagsschot in de touwen vloog, wat vooral kwam door een wat nonchalant begin en een gemakzuchtige start van de bezoekers. De 2-0 kwam voort uit een door Kevin Koek veroorzaakte strafschop die benut werd. Daarna moest men aan Voorschotense kant toch echt aan de bak. Langzaam maar zeker kwam men wat meer in de wedstrijd, helemaal toen omstreeks de 20e minuut Alex Iliopoulos de aansluitingstreffer scoorde. Alleen die vreugde was slechts van korte duur, want binnen twee minuten was de stand alweer 3-1. En weer hielp Voorschoten’97 de tegenstander onbewust op het zadel.

Rabobank artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Sepa green artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel

Hierna waren de bezoekers wel wat beter, maar de marge kon niet worden verkleind zodat de rust met die 3-1 stand bereikt werd. In de pauze vielen harde woorden en werd er aan de instelling en de opstelling gesleuteld. Zo werd verdediger Ian Baggerman in de spits geposteerd om wat meer power daar te krijgen. Dat leverde in eerste instantie weinig kansen op. Na een kwartier werd daarom ook nog eens Martijn Hogenboom van de bank gehaald om nog meer aanvalsdrift te krijgen. Door deze omzettingen kwamen er wel wat kansen. Er werd hard gewerkt en de thuisploeg moest steeds verder terug. Er ontstond ruimte en in de 68e minuut was het de sterk spelende Thom de Koning die wist te scoren en dus lagen de mogelijkheden voor de gasten weer open.

Voorschoten’97 rook bloed en wilde nu meer. Na zo’n belabberde start moest één en ander toch even recht gezet worden en men ging door. Dat had succes want in de 83ste minuut ontstond de gelijkmaker via de voet van invaller Hogenboom. Tenslotte was het ruim in de extra tijd dat alles nog helemaal goed kwam door een doelpunt van de ingevallen Hamza Chicki. De vreugde na afloop in de kleedkamer was dan ook enorm. Invaller Hogenboom: ,,Het was heel erg gezellig en luidruchtig na afloop. Dat mag dan ook wel na zo’n slechte en rare start. Je zou kunnen zeggen dat in de eerste helft voor ons alles de verkeerde kant opviel en in die tweede helft alles juist naar de goede kant. In ieder geval hebben we er drie punten bij en komen we wat meer in de buurt van de kopgroep. Daar horen we ook, maar dan zal het de volgende wedstrijden toch anders moeten dan in die eerste helft.”

Trainer André Lourens was uiteraard meer dan gelukkig met de revival van zijn ploeg. ,,In de rust had ik er het geloof nog in. We stonden niet achter door DSO, maar door onze eigen fouten. Ik heb getracht het geloof ook bij de spelers te brengen en het is natuurlijk prachtig dat het dan zo afloopt. Voor een trainer is het altijd lekker dat ook invallers van waarde kunnen zijn. Matijn en Hamza scoorden voor ons. Hoe mooi is dat? Deze zege is heel belangrijk, want anders blijf je achter de feiten aanlopen. Wanneer we nu volgende week ook SC Monster pijn kunnen doen hebben we een serietje van negen uit drie en dan ziet de wereld er weer anders uit voor ons. De fouten zullen er wel uit moeten, maar iedereen zal snappen dat het getoonde karakter en de veerkracht nu het gespreksonderwerp zijn.”

Enige smet op de Voorschotense vreugde was het uitvallen va Benjamin Beumer. De jongeling was juist net weer inzetbaar, maar moest zich laten vervangen met een hamstringblessure. De zege werd door de trainer opgedragen aan de geblesseerde en tevens jarige Shemiel Constancia.

Basisopstelling Voorschoten’97: Van Look, Apaydin, Koek, Baggerman, Simonis, Van Paasen, De Koning, Verplancke, Iliopoulos, Beumer, Guijt.

 

Foto’s: met dank aan Eric de Wit, Haaglandenvoetbal.nl

Brasserie meelfabriek
Gerard Bol artikel

One Comment

 1. BestRosalie

  29 oktober 2018 at 08:37

  I see you don’t monetize your site, don’t waste your traffic, you can earn additional
  bucks every month. You can use the best adsense alternative for any type of
  website (they approve all websites), for more info
  simply search in gooogle: boorfe’s tips monetize your website

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten