HomeVoorschoten’97Interviews Voorschoten’97Voorschoten ’97(za) maakt het zichzelf moeilijk, maar wint toch in extremis (2-3)

Voorschoten ’97(za) maakt het zichzelf moeilijk, maar wint toch in extremis (2-3)

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Het leek erop alsof Voorschoten ’97 schade zou oplopen in de uitbeurt bij het laaggeplaatste CVC Reeuwijk, maar op het allerlaatste moment won toch de ploeg die daar absoluut het meeste recht op had alsnog. Sem Simonis bracht  diep in blessuretijd met een lage harde voorzet de bal in de doelmond van de Reeuwijkers en de ongelukkige  CVC Reeuwijk-invaller Yoeri Hagen zag de bal een tel later via zijn been achter zijn vertwijfelde doelman Rob Verwaal in het eigen doel verdwijnen. Simonis werd hierna onder een kluwen van medespelers bedolven en vlak hierna blies scheidsrechter Hilgersom, die zo’n beetje de hele wedstrijd de adviezen van zijn beide assistenten opzichtig negeerde, voor het einde van de wedstrijd. Eind goed, al goed, dus voor de Adegeest-bewoners, die daarmee hun derde zege op rij boekten.

Nadat Shemiel Constancia  Voorschoten’97  na 18 minuten op een 0-1 voorsprong zette, leek het alsof de mannen van André Lourens een vrij eenvoudige middag voor de boeg hadden. Voorschoten ’97 had het eerste half uur dan ook volledig controle over de wedstrijd, toen volkomen onverwacht de vlam in de pan sloeg. CVC-Reeuwijk spits Joep van Keulen raakte Voorschoten ’97-verdediger Hamza Apaydin in zijn gezicht waarop de verbouwereerde Apaydin reageerde. Beide spelers kregen na dit opstootje de rode kaart van Hilgersom. Voorschoten ’97 was na dit incident de kluts volledig kwijt en het duurde niet lang of de stand was weer in evenwicht. Een kopbal van Lorenzo Stolwijk was Voorschoten ‘97-doelman Stefan van der Niet te machtig (1-1). De rest van de 1e helft kenmerkte zich vooral door irritaties over en weer, maar gescoord werd er niet meer in dit bedrijf.

In de 2e helft herpakte Voorschoten ’97 zich en de intenties van de groen-gelen lieten aan duidelijkheid niets te wensen over. Er werd voluit op de aanval gespeeld en een hernieuwde  Voorschotense voorsprong leek voor vriend en vijand een kwestie van tijd. Vlak na rust al trof Jasper Moll de kruising en daarna was de ene Voorschoten-kans was nog mooier dan de andere. Ilias Bahri en de sterk ingevallen Peer van Paasen, na een mooie steekpass van Constancia, wisten  echter volledig  vrij voor Verwaal niet af te drukken. Ook aan Constancia en Thom de Koning waren de mogelijkheden daarna niet besteed. Het wedstrijdbeeld stond vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd volledig op zijn kop toen de thuisclub via  Kieran Deckers op voorsprong kwam (2-1). Dat Voorschoten ’97-invaller Bart Vonk één minuut voor tijd via de strafschopstip de gelijkmaker scoorde, nadat Tim Koning binnen het zestienmetergebied onreglementair was gestuit, leek een schrale troost voor de uitploeg. Goed doorzetten van Simonis zorgde toch nog voor grote vreugde in het  Voorschotense kamp.

Voorschoten ’97-trainer Andre Lourens: ,,We speelden gewoon een goede tweede helft en creëerden volop kansen, maar hij wilde er niet in. Dat we deze pot toch nog winnend afsluiten is zeer terecht en erg lekker. Het zat ons nu in de slotfase eindelijk eens een keertje mee, daar waar we in andere wedstrijden wat ongelukkig waren. Op zo’n middag krijg je er wel wat grijze haren bij. Mensenlief, wat een kansen hebben we laten liggen. Maar goed, als het dan alsnog zo afloopt ben je toch tevreden als trainer. Wel jammer dat we waarschijnlijk nu ook Hamza Apaydin een tijdje kwijt zijn. Dat komt, mede door de recente blessures van  Richard Bakker (kuitklachten in beide benen) en Kevin Koek (polsblessure), in deze fase van de competitie nu heel slecht uit.’’

De 3e winst op rij was ook meteen de derde zege in de 3e periode voor Voorschoten ’97. De Voorschotenaren  zijn door deze overwinning volop kanshebber  voor een nacompetitieplek die recht geeft op het spelen van P/D-wedstrijden voor promotie naar de eerste klasse. Eerst maar eens zien weg te komen uit de gevarenzone, maar dat lijkt wel goed te komen en dat voetbalt nu eenmaal relaxter.

CVC Reeuwijk – Voorschoten ‘97 2-3 (1-1). 18 . 0-1 Constancia,  40. 1-1 Stolwijk,  85. Deckers 2-1,  89. Vonk 2-2,  92. Hagen 2-3 (e.d.). Scheidsrechter : A. Hilgersom. Toeschouwers : 100

Opstelling CVC Reeuwijk: Verwaal, Van Sprang, Dekkers, Steenbergen, Storij, Kwast, Verwaal, Stolwijk, Van Keulen, Van den Heuvel, Koopman

Opstelling Voorschoten ’97: Van der Niet, Simonis, Apaydin, Bahri (60. Van Paasen) Moll (73. Valies), Diets, De Koning, Manuputty (80. Vonk), Constancia, Guijt,  Koning.