HomeVoorschoten’97Interviews Voorschoten’97Voorschoten’97 komt (weer) met de schrik vrij

Voorschoten’97 komt (weer) met de schrik vrij

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Voorschoten’97, dat vorige week na rust een 3-1 achterstand op karakter weg poetste bij en tegen het Zoetermeerse DSO en alsnog met de 4-3 zege huiswaarts keerde, blaakte van het zelfvertrouwen voor de wedstrijd tegen Monster. Om de aansluiting met de top van het linkerrijtje te houden, en met UVS en HVC’10 als komende tegenstanders, was een overwinning een must. Dat leek aanvankelijk een makkelijke klus, want de Voorschotenaren hadden geen kind aan het bezoekende SC Monster. Dat de ploeg het in de slotfase nog lastig kreeg, en trainer André Lourens het laatste kwartier met samengeknepen billen opzadelde, hadden de groengelen vooral aan zichzelf te wijten. Ook zonder basisspelers Oualid Maatoug en Hamza Apaydin had de thuisploeg voor rust al afstand moeten nemen van de Westlanders.

De kans van Nicky Guijt ,na een half uur spelen, doorbrak de saaie en stroperige eerste dertig minuten. De aanvaller schoot op aangeven van Hamza Chikhi naast de voor de thuisploeg verkeerde kant van de paal. Daarvoor vergat Thom de Koning een presentje van een Monster verdediger uit te pakken. Doelman Jan-Willem Broch voorkwam met de voet een treffer. Het lukte de bezoekers zelden om in de buurt van Voorschoten doelman Justin van Look op te duiken. Een tweetal hoekschoppen en een mogelijkheid, niet eens een echte kans, waren de enige wapenfeiten van de Westlanders. Intussen was Tim Koning de geblesseerde De Koning komen vervangen. De invaller had vlak voor rust de kans om zijn ploeg op voorsprong te schieten na een fijne assist van Alex Iliopoulos, maar hij faalde in de afwerking. Na de laatste rommelige fase van de eerste helft was de gang naar de thee een uitkomst.

Of een peptalk van trainer Lourens de ommekeer betekende is niet bekend. Feit is wel dat thuisploeg in twee minuten tijd de wedstrijd naar zich toe trok. Er waren nog geen tien minuten gespeeld in de tweede helft toen de sterk spelende Peer van Paasen een sterke solo van Iliopoulos doeltreffend afrondde:1-0. De openingstreffer stond nog geen twee minuten op het scorebord of Voorschoten verdubbelde de voorsprong. Guijt schoot zijn ploeg naar de aangename marge. De brigade van Lourens  dacht de wedstrijd op zak te hebben. Na de gedwongen wissel, Kevin Koek voor de geblesseerde rust- en vormgever Ronnie Verplancke, kantelde de wedstrijd.

De gastheren die zich nog geen kans hadden verschaft, lieten zich nadrukkelijk in het laatste kwartier zien. De laatste van een drietal hoekschoppen leverde de aansluitingstreffer op 2-1. Het naar voren jagen alles of niets offensief van de Westlanders zorgde voor een aantal hachelijke momenten voor de neus van doelman Van Look. De ploeg had zonder Verplancke niet het vermogen om onder de druk uit te voetballen. Een afgekeurde treffer van de bezoekers was de laatste stuiptrekking van de ploeg die ook geen recht had op een punt. In de extra tijd maakte Iliopoulos met zijn treffer een einde aan alle onzekerheid: 3-1. De voortreffelijk fluitende jonge leidsman behoorde tot een van de uitblinkers. Door de zege van groengeel is de aansluiting bovenin gevonden.
Lourens na de wedstrijd: ,, De drie punten zijn het belangrijkst. Na het wegvallen van Verplancke sloop de angst in de ploeg. Het werd op het eind een vechtwedstrijd. We slepen hem er tenminste nog uit en dat is in het verleden wel eens anders geweest. Ik heb wel genoten van de twee schitterende voetballende goals.”

Basisopstelling Voorschoten’97:  Van Look, Simonis, Baggerman, Hogenboom, De Jong, Chikhi, Iliopoulos, Guijt, Van Paasen, Verplancke, De Koning.