Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Voorschoten’97 krijgt lucht, TAVV meer zorgen

Mooi artikelbanner
ALV artikelbanner

Zaterdag Tweede klasse C- Met een uitstekende 2-0 overwinning op concurrent TAVV heeft Voorschoten’97 goede zaken gedaan en doet plots volop mee voor de derde periode (zes uit twee). De Ter Aarders zijn ondertussen afgedaald naar de twaalfde plaats en daarmee zijn de zorgen fors toegenomen voor de formatie van Niels Slottje.

De winst in het overigens zeer matige duel van met name de kant van de bezoekers betekende de tweede achtereenvolgende overwinning  dit seizoen voor de ploeg van de goedgemutste Andre Lourens. ,,Het gat waarop we gehoopt hadden is geslagen. Zijn collega Niels Slottje had een draak van een wedstrijd gezien. ,,Dit is tweede klasse onwaardig”, was het zure commentaar na de nederlaag.

De Ter Aarse coach spaarde zijn ploeg niet. ,,Als we zo blijven voetballen dan komen er weinig punten meer bij. We waren onmachtig. Dat we een vijftal spelers missen wil ik niet als excuus gebruiken.” TAVV presteert dit seizoen uiterst grillig. Een slechte start (drie punten uit zes duels) werd gevolgd door een sterke serie (13 punten uit vijf duels), maar in de voorbije reeks is de neerwaartse spiraal weer zichtbaar.

Sepa green artikelbanner
Rabobank artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel
Knijnenburg artikelbanner

Voorschoten’97 was zaterdag dodelijk effectief in het verzilveren van de kansen. Op slag van rust was Robin Diets trefzeker. De ingevallen Diets, die na twintig minuten de geblesseerde Hamza Chikhi verving, schoot de van de lat terugspringende bal achter de verbouwereerde TAVV goalie Edwin Pieterse:1 -0. Het was eerlijk gezegd het enige hoogtepuntje in de eerste 45 minuten. Na de thee keerde Kevin Koek niet meer terug binnen de lijnen. De steeds sterker spelende centrale verdediger brak zijn pols en lijkt voorlopig niet inzetbaar aan de kant van de geel-groenen. Na een uur spelen schoot Nick Guyt, na een sterke actie van Shemiel Constancia, hard de 2-0 binnen.

Daarmee gooide Guyt de wedstrijd in het slot en dat was zeker het geval nadat de gasten met tien man kwamen te staan. Een kwartier voor het einde mocht Chiel Konings vroegtijdig inrukken en daarmee werden de zorgen nog eens vergroot. In de slotfase leek de thuisclub op jacht naar de 3-0, maar de pupillen van Lourens sprongen slordig om met de mogelijkheden die ze kregen. Voor de thuisploeg maakte het niet zoveel meer uit. Er is enige afstand genomen van de twaalfde stek en dat geeft lucht en vertrouwen.

Lourens nog eens: ,,Ik vond de tegenstander met angst en nogal fysiek spelen. Absoluut anders dan in de heenwedstrijd. Je ziet dat het daar niet draait. Uiteraard is dat niet mijn zorg. Het is lekker om te zien dat de kansen worden afgemaakt bij ons en dat dit nu verdiende overwinningen oplevert. Ook ben ik blij met het feit dat de vervangers van basisspelers het prima doen. Die gasten houden elkaar scherp. Klasse ook dat Jasper Moll, een jongen van de club, doorbreekt. Hij deed het al een tijdje prima, maar hij werd nu zelfs Man of the Match. Daar mag Voorschoten’97 trots op zijn.”

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Niet; Simonis, Koek, Moll, Manuputty, Bahri, Tim Koning, Constancia, Chikhi, Guyt, Thom de Koning.

TAVV: Pieterse; Valentijn, Van der Pijl, Otto, Vreeken, Verwoerd, Straver, Van Wijk, De Bruyn, Slottje, Rijsdam.

Rebel Horeca artikelbanner
Brasserie meelfabriek

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten