vrijdag, april 19, 2024
HomeVoorschoten’97Interviews Voorschoten’97Voorschoten’97 (za) verliest kostbare punten in strijd om derde periode

Voorschoten’97 (za) verliest kostbare punten in strijd om derde periode

-

Tweede klasse C (zaterdag)- De thuisploeg heeft na een moeizaam en wisselvallig begin de weg omhoog gevonden en is zelfs nog in de race om de derde periode, de bezoekers uit het gelijknamige Nieuwkoop hebben als doelstelling één ploeg onder zich te houden om zo de nacompetitie in te gaan. Waar het in veel wedstrijden zo vlak voor het einde dan ook nergens meer om gaat was dat zaterdagmiddag absoluut niet het geval, op voorhand dan ook een leuk affiche. Bij Voorschoten’97 begon Richard Bakker op de bank in de hoop weer zijn eerste speelminuten te maken met naast hem onder andere Shemiel Constancia die afgelopen week op de training last kreeg van zijn enkel. De ziekenboeg werd ook nog aangevuld met Sem Simonis, hij heeft hamstringklachten. Kortom, andermaal puzzelen geblazen voor trainers André Lourens en Ronald van Delft. Feit was uiteraard wel dat er 11 man aan de aftrap stonden. Gevolg ook; het tweede elftal moest noodgedwongen met drie keepers aantreden in de basis, waarvan er dus twee geen hands mochten maken.

Nadat pupil van de week Jurre Kanbier gescoord had, mocht de thuisploeg aftrappen en was al snel duidelijk dat zij het spel mochten maken en dat het jeugdige Nieuwkoop loerde op de omschakeling. De eerste twintig minuten waren duidelijk voor de Adegeestbewoners, en zij hadden in deze fase ook afstand moeten nemen maar dat gebeurde niet. Onnauwkeurig, eindpass die niet aankwam en het niet goed gebruik maken van de ruimte achter de verdediging van de bezoekers zorgde ervoor dat er halverwege de eerste helft nog niet gescoord was. De in de spits geposteerde Nicky Guijt werd ook een aantal keren niet begrepen, kwam hij in de bal dan kreeg hij deze diep en liep hij de diepte in dan werd de bal in de voeten gespeeld. Nee, het liep niet naar wens en Nieuwkoop kwam daardoor ook steeds beter in de wedstrijd. Sterker nog, na een uitstekende actie aan de rechterkant was het Thijs van der Zon die doelman Stefan van der Niet passeerde en zo de 0-1 op het scorebord zette. Op dat moment wel iets tegen de verhouding in, en de thuisploeg was hierna ook even van slag maar na een goede pass van Benjamin Beumer was het Robin Diets die de gelijkmaker binnenschoot. Zowel Peer van Paassen als Guijt hadden voor de rust hun ploeg nog op voorsprong kunnen zetten, maar waren net niet scherp genoeg.

Het begin van de tweede helft was eigenlijk een kopie van de eerste helft, de groen-gelen mochten het spel maken en er waren toch wel wat kansjes en mogelijkheden. Uiteindelijk was er een penalty nodig om op voorsprong te komen. Na goed doorzetten van Jordy Manuputty aan de linkerkant was het Guijt die vol in zijn rug werd geduwd en de terecht gegeven strafschop werd feilloos door Beumer benut. Hierna volop kansen om de wedstrijd te beslissen maar Van Paassen, Guijt, Bart Vonk en Jasper Moll konden het net niet vinden en dan schrijft een aloude voetbalwet voor dat als je de kansen zelf niet maakt de tegenstander dit wel doet. Een paar minuten voor tijd was het debutant Volkert Hoogendoorn die in twee instanties doelman Van der Niet verschalkte. Het stond weer gelijk en met nog een paar minuten op de klok was het de vraag of er van de kant van de thuisploeg nog een slotoffensief kwam. Een offensief was het niet, maar Diets zal afgelopen nacht nog wel eens wakker zijn geschoten van de enorme kans die hij in de slotminuut om zeep hielp. De wedstrijd eindigde zo in een voor de thuisploeg teleurstellend gelijkspel, het gejuich van de spelers van Nieuwkoop na afloop was dan ook veelzeggend.

De na afloop van de wedstrijd tot ‘man of de match’ gekroonde Beumer was duidelijk in zijn oordeel. ,,Dit zijn kostbare punten die we laten liggen, zeker als je de andere uitslagen ziet. En ook onnodig, want we hebben zat kansen gehad om de wedstrijd te beslissen. En natuurlijk hebben we te maken met blessures, maar dat is eigenlijk al het grootste gedeelte van het seizoen het geval dus dat mag geen excuus zijn. Met alle respect voor de tegenstander maar van deze ploeg moeten wij gewoon winnen. Volgende week uit tegen Lugdunum, een ploeg die na de winterstop aan een vrije val bezig is, en dan moeten we het daar maar laten zien. Het is echt zonde dat we gelijkspelen want we hebben het nu niet meer in eigen hand. Dat was bij winst wel het geval geweest.”

Zoals eerder aangegeven laat Voorschoten’97 dure punten liggen in de strijd om de derde periode. Concurrent UVS speelde gelijk, en Honselersdijk verloor zelfs waardoor bij winst er hele goede zaken waren gedaan en met 1 punt voorsprong de resterende twee wedstrijden was ingegaan. Nu staat UVS 1 punt voor en Honselersdijk gelijk met een veel beter doelsaldo dus is het wachten op een misstap van deze twee ploegen. Er zal dan eerst zelf nog wel twee keer gewonnen moeten worden en met Lugdunum uit en RCL thuis is dit ook geen gemakkelijke opgave. Een gemiste kans, zo lijkt het.

Voorschoten’97 – Nieuwkoop 2-2 (1-1). 30. 0-1 Van der Zon, 38. 1-1 Diets, 57. 2-1 Beumer, 87. 2-2 Hoogendoorn. Scheidsrechter Merkestein. Toeschouwers: 80.

Opstelling Voorschoten’97 : Van der Niet, Koek, Apaydin (88. Valies), Manuputty, Diets, Beumer (68. Bakker), De Koning, Guijt (85. Constancia), Van Paassen, Vonk, Moll.

Basisopstelling Nieuwkoop : Boekestein, Jansen, S. van der Voorn, Vork, Stolk, T. van der Voorn, Van der Zon, Pieterse, Boddeke, Van Lith, Rowlands.