zaterdag, april 20, 2024
HomeZaterdagDerde klasseA-junior schenkt Kagia de zege in Zoetermeer

A-junior schenkt Kagia de zege in Zoetermeer

-

Derde klasse A (zaterdag)- Een jongensdroom kwam zaterdag uit bij Kagia. De 18-jarige Elwin Kool maakte zijn debuut als invaller in de hoofdmacht van de Lisserbroekers en scoorde direct de winnende goal bij DWO. In de vijfde minuut van de blessuretijd stond de tweedejaars A-junior goed op te letten (1-2), waardoor de ploeg van trainer Anton Wijsman zelfs nog kans maakt op de vijfde plaats. Een plek die puur voor de eer is, want nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse zit er al lange tijd niet meer in.

Kool, die dit seizoen in de A1 zijn minuten maakt, trainde dit jaar wel al een aantal keer met de selectie mee op donderdag, maar minuten voor het eerste maakte hij nog niet. ,,Een heerlijk gevoel, ik kwam er in de tweede helft in voor Ajay Mahli, op het middenveld”, vertelde de debutant. ,,In die linie speel ik soms in plaats van in de verdediging. Scoren doe ik normaal gesproken weinig, maar nu viel de bal precies goed. Een afgeslagen vrije trap werd nog een keer voorgegeven en toen stond ik op de juiste plek. Natuurlijk ben ik het nu een beetje aan het vieren met vrienden.”

Kagia haalde dus de zege binnen op de valreep. De nummer zes kwam in de eerste helft nog wel op achterstand. ,,Uit een lange bal”, aldus Kool, die zijn teamgenoten daarvoor twee keer op de paal zag schieten. ,,Dat was zuur. Maar na rust hebben we het tij gekeerd, hoewel we voor mijn winnende treffer nog twee keer goed weg kwamen. Zij schoten twee keer op de lat.”

Tijs van der Schinkel zorgde een kwartier voor tijd voor de gelijkmaker, waarna Kool dus diep in blessuretijd voor de winnende goal zorgde. ,,Daarna floot hij direct af”, sprak de tweede doelpuntenmaker.

Voor de jongeling was het zijn laatste kans dit seizoen om in actie te komen voor de hoofdmacht. Aanstaande zaterdag tegen BSC’68 kan Kool er namelijk niet bij zijn. ,,Komende dinsdag spelen we nog een wedstrijd met de A1. Daarna is het seizoen klaar. Komend weekend zijn we een aantal dagen weg naar Limburg als teamafsluiting. Hopelijk mag ik volgend seizoen nog meer minuten maken bij het eerste.”

Nummer vijf BSC is de laatste tegenstander dit seizoen. De achterstand op de Benthuizenaren is op dit moment twee punten. Een zege zorgt ervoor dat Kagia het jaar alsnog in glans kan afsluiten, weliswaar zonder periodetitel.