HomeDerde klasseASCASC in slotfase langs WVC

ASC in slotfase langs WVC

-

Derde klasse A (zondag)- De fraaie treffer in de slotfase van ASC-verdediger Jesse Tas leverde de ploeg van trainer Mohamed Bougrine het maximale aantal punten op bij gastheer WVC. Na de twee laatste nederlagen waren de Oegstgeestenaren wat weggezakt uit de top van de ranglijst. Door de zege bij de oude werkgever van Bougrine, en met nog vier duels te gaan, is een plaats om bij de eerste zes ploegen te eindigen haalbaar.

Het lukte beide ploegen zelden om het handje vol toeschouwers te vermaken. Vooral de thuisclub liet het afweten en zocht vooral na rust de ondergrens op. Het begin van de wedstrijd was nog hoopvol, met in de openingsfase de eerste mogelijkheid voor de bezoekers. Ralph van Zandwijk kwam net wat lengte te kort om een afgemeten voorzet van Ahmed Fernane te verzilveren. Daarna was de thuisclub tot tweemaal toe dicht bij de openingstreffer.  De voorsprong voor de ploeg van WVC-trainer Loek Hendriks kwam er toch. Halverwege eerste helft kopte Stijn Rietbroek de op dat moment niet onverdiende 1-0 binnen, nadat kort daarvoor de Ajax Sport Combinatie al goed weg was gekomen. Lang konden de gastheren niet genieten van de voorsprong. Ruben Dutrieux schoot twee minuten na de 1-0 zijn ploeg alweer langszij (1-1). Kort voor rust kwamen de manschappen van Bougrine met de schrik vrij. De Weteringse fusie club weigerde echter tot tweemaal toe de trekker over te halen.

Na de pauze was een gemiste kans voor Van Zandwijk het sein voor de gasten om op zoek te gaan naar de voorsprong. De ploeg werd geen strobreed meer in de weggelegd door de steeds verder wegzakkende thuisploeg. Het offensief leverde een afgekeurde treffer op, waar overigens nog flink wat commotie over ontstond. In een kwartier tijd  kregen de rood- zwarten genoeg kansen om de wedstrijd te beslissen, maar koelbloedigheid was zondagmiddag niet de sterkste kwaliteit van de ploeg van Bougrine. De knappe goal van Tas in de slotfase, en dus de 1-2, na een strakke hoekschop van Ilker Kacar was gezien de tweede helft verdiend. De gastheren kregen nog een kans op de gelijkmaker en schoten in de extra tijd een vrije trap huizenhoog over wat veelzeggend was voor de vooral belabberde tweede 45 minuten van de ploeg van Hendriks.

Matchwinnaar Tas: ,,Het was zeker niet onverdiend. Het zegt ook iets over de armoede van WVC , met name in de tweede helft. In de laatste twee verloren wedstrijden liep het niet bij ons en ontbrak het ook aan vechtlust. Mijn kopgoal zat er wel lekker in, met dank aan Kacar voor zijn strakke assist. Voetballend kwamen we er in de tweede rondgang goed doorheen. Onze insteek is bij de eerste zes te eindigen. Trainer Bougrine : ,,Het kon alle kanten op. In de eerste helft kreeg de thuisploeg de beste kansen. Daarna waren wij de gevaarlijkste ploeg. We wilden en moesten voor de drie punten gaan.”

WVC-ASC 1-2 (1-1). 23. Rietbroek 1-0, 25. Dutrieux 1-1, 85. Tas 1-2.

Basisopstelling ASC: Vidiadakis, Tas, Van Bergen, Goebel, Fernane, Schouten, Van Zandwijk, Kacar, Buijze, Dutrieux, Van Leeuwen.