Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Collectief veerkrachtig Warmunda en doeltreffendheid Dijkstra leveren punt op

Mooi artikelbanner
Vergulde vos artikelbanner

Derde klasse A (zondag)- Wie hoort dat Warmunda een 3-3 gelijkspel behaalde bij het onderaan staande Van Nispen zal wellicht de wenkbrauwen fronsen. ‘Maar’ een puntje uit De Zilk meegenomen? Warmunda had daar toch moeten winnen? Wellicht met een voltallige selectie, maar trainer Alan Campfens had allesbehalve een complete groep tot zijn beschikking.

,,We hadden te maken met tal van afzeggingen in verband met vakanties. Daardoor kregen een aantal jongens uit het tweede de kans omdat ze dat verdienden door hun inzet op de training of tijdens hun wedstrijden. Ze hebben dat, samen met de vaste kern, voor een groot deel waar gemaakt. Complimenten voor de veerkracht van onze jongens, drie keer achter komen en je drie keer terug vechten is uitstekend en in op dat opzicht ben ik trots op de gasten die vandaag in het veld stonden.”

Campfens zou Campfens niet zijn als hij toch niet een kritische noot wil kraken. ,,Wat we deze week wel gaan bespreken met de groep is de laat ik het maar noemen de ‘eigenwijzigheid’. Ik stoorde me vooral aan de manier waarop de tegendoelpunten tot stand kwamen. Tijdens onze trainingen wordt er steeds gehamerd op bepaalde standaardsituaties. Als spelers dan dingen toch anders aanpakken en hun eigen wedstrijd gaan spelen en daar tegengoals door ontstaan erger ik me daaraan. Dat gaan we zeker deze week doornemen. Laat niet af dat het positieve gevoel overheerst. De gretigheid en doelgerichtheid van Niels Dijkstra was ook hartverwarmend. Hij scoort drie keer terwijl hij zich een groot deel van de wedstrijd wegcijfert.”

Voorthuijzen artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel
Sport2000 artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel

Gemengde gevoelens voor de trainer van Warmunda die andermaal van zijn hart geen moordkuil maakt. ,,We weten wat we wel en niet kunnen. Iedere keer schaven we aan onze minpunten en een daarvan is de eerder genoemde ‘eigenwijzigheid”. Aan de vechtlust van de spelers in deze pot mankeerde in ieder geval niets.”

Warmunda handhaaft zich door dit resultaat in de middenmoot. Volgende week komt het wisselvallige Aalsmeer op bezoek. ,,Als je drie keer scoort moet je gewoon winnen”, benadrukte de trainer van Warmunda nog eens. Voetbal kan zo simpel zijn.

Van Nispen – Warmunda 3-3 (2-1) 1. Vleugel (pen.) 1-0, 11. Dijkstra 1-1, 19. Van der Geest 2-1, 69. Dijkstra 2-2, 75. Van der Geest 3-2, 83. Dijkstra 3-3.

Van Nispen (zon.): T. van Maris, Zonneveld (De Groot), Van Westerop, Van der Linden (S. Van Maris), Van Saase, Korfage, Vleugel, Mossel, Verhoeven, Frumau (Smit), Van der Geest.

Warmunda: Van Dam, Arnst, Solleveld, B. Van Noort (Witteman), Holverda, Van de Meij, M. Van Noort ( Mastemaker), Kortekaas (De Vos), Dijkstra, Harmouch, Kurbegovic.

 

 

Brasserie meelfabriek
Gerard Bol artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten