vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdagDerde klasseDammes Waasdorp: ,,Het was wel even wennen zonder Jiddo''

Dammes Waasdorp: ,,Het was wel even wennen zonder Jiddo”

-

Derde klasse A (zaterdag)- LSVV’70 is dit seizoen voor de doelpuntenproductie grotendeels afhankelijk van spits Jiddo Doornenbal. Dat bleek zaterdag ook tegen nummer twee DWO, dat met 0-2 te sterk was op de Kikkerpolder. De Leidse studentenploeg, zonder de geblesseerde topschutter, kwam dus niet tot scoren tegen de matig spelende Zoetermeerders en zo liep LSVV niet uit op de concurrentie. De nacompetitie tegen degradatie ligt nog op de loer voor de nummer tien.

,,We deden in de eerste helft prima mee”, vond goalie Dammes Waasdorp, die drie minuten na het beginsignaal Neal Petersen op de paal zag schieten. ,,Ik had het wel eens willen zien als wij al zo snel hadden gescoord. Dat zei de trainer van DWO ook. Zij speelden ook niet hun beste wedstrijd. Een punt had er voor ons zeker in gezeten als we de kansen hadden benut.”

Een minuut voor rust openden de bezoekers de score. ,,Een ongelukkig moment, want wij zaten goed in de wedstrijd. Zij waren vóór die goal alleen maar aan het zeuren op elkaar en op de scheidsrechter, omdat het niet liep en die 0-1 lang uitbleef. DWO is ook niet echt een team en ze gaan allemaal voor zichzelf op een gegeven moment. Daar hadden wij gebruik van moeten maken.”

In de tweede helft ging LSVV de Zoetermeerse formatie meer onder druk zetten. ,,Maar het ontbrak iedere keer aan de laatste pass”, aldus Waasdorp, die in de laatste tien minuten de 0-2 om zijn oren kreeg. ,,Voorin was het ook even wennen omdat Jiddo (Doornenbal, red.) er niet was vanwege een liesblessure. Hij is er volgende week wel weer bij, maar we misten ‘m wel. Jiddo is toch iemand die op de juiste plek staat. Je kan de bal bij wijze van spreken blind voorgeven; hij scoort toch wel. Niet voor niets heeft hij al meer dan de helft van onze doelpuntenproductie achter zijn naam staan.”

In plaats van Doornenbal, die tot nu toe 19 van de 35 goals maakte dit seizoen, speelde Guus van Kessel voorin. ,,Dat is toch anders”, zei Waasdorp. ,,Nu stond Thomas Loos in de spits, maar hij is niet een echte spits. (Alen, red.) Stjepanovic was er ook niet vanwege een weekendje weg, anders had hij als aanspeelpunt in de spits kunnen fungeren. Maar we hadden geen andere keuze.”

Door het verlies blijft LSVV tiende met twee punten voorsprong op nummer twaalf Zwammerdam, dat met de huidige stand aan het einde van seizoen nacompetitie tegen degradatie moet spelen. Waasdorp: ,,We hadden een reuzenstap kunnen zetten als we hadden gewonnen. Maar er is natuurlijk niets aan de hand. We staan er goed voor en krijgen nog Zwammerdam, WDS en VV Leiden thuis. Dus dat gaat goedkomen.”

Aanstaande zaterdag gaan de Leidenaren op bezoek bij nummer zes Be Fair, dat met 0-2 klop kreeg van VV Leiden.