HomeZaterdagDerde klasseDoelpunten Van der Voort (Kagia) voldoende voor zege op 'Damme'(1-2)

Doelpunten Van der Voort (Kagia) voldoende voor zege op ‘Damme'(1-2)

-

Derde klasse A (zaterdag)- VV Zwammerdam is een echte dorpsclub met een knusse kantine waar de gezelligheid van afdruipt. Geen skyboxen in Zwammerdam, maar vanuit de zolderramen van de aanpalende woningen is het uitzicht op het hoofdveld minstens zo luxe. Voor menig jongetje met een passie voor voetbal moet het wonen in een huis met een direct uitzicht  op het voetbalveld de ultieme droomwoning zijn.

De wedstrijd Zwammerdam versus Kagia werd een wedstrijd waarbij de straffe wind een belangrijke rol speelde. Nadat Zwammerdam de eerste kans kreeg, doelman Sander Hogervorst redde op een inzet van Donny van der Neut, was het Kagia dat de overhand kreeg en ook de voorsprong pakte.  De rappe Dorus van der Voort liet na tien minuten spelen de verdediging van Zwammerdam zijn hielen zien en rondde bekwaam af: 0-1. Diezelfde Van der Voort was een kwartier later weer succesvol nadat hij iets sneller bij een diepe bal was dan de weifelende doelman Emiel Samsom en zo de voorsprong kon verdubbelden. Koen Woudenberg zorgde tien minuten voor rust met een doeltreffend schot via de binnenkant van de paal voor de aansluitingstreffer en met een 1-2 stand werd ook de rust bereikt.

In de tweede helft was het spelbeeld volledig gekanteld en ging Zwammerdam, nu met de wind in de rug,  driftig op zoek naar de gelijkmaker. Daartoe kreeg Zwammerdam vele mogelijkheden, met name Daniël van Leeuwen (2x) en de behendige Van der Neut hadden de gelijkmaker op de schoen. Kagia hield zich in deze fase vooral bezig met tegenhouden en loerde op de counter. Trainer Rob de Lange van Zwammerdam probeerde in de tweede helft met drie wissels het tij nog te keren, maar tot nog een treffer zou het niet meer leiden. Vlak voor tijd leek Reijer Peters een vrije doorgang richting doelman Hogervorst te krijgen, maar hij kreeg de bal net niet onder controle. Een gelijkspel zou ook zeker verdiend zijn geweest al met al, maar daar hadden de meegereisde Kagia-supporters geen boodschap aan. Hun ploeg had, dat dan weer wel, voor de pauze ook al meer afstand kunnen nemen. Tevreden en met drie punten in de pocket maakten zij zich op voor de terugreis naar Lisserbroek.

Kagia-aanvaller Van der Voort  was in de eerste helft de meest opvallende man van het veld en met zijn twee doelpunten legde hij de basis voor de zege van de oranje-witten. Van der Voort: ,, Ik heb vorig jaar de overstap gemaakt van Teylingen naar Kagia omdat ik na jaren zondagvoetbal ook een keertje op de zaterdag wilde spelen. Kagia is voor mij vlakbij (Van der Voort woont in Lisse, SN) en daarnaast is het gewoon een leuke club. De trainer kiest niet altijd voor mij in dit 4-4-2 systeem en daarom was ik blij dat ik in de basis mocht starten. Dat ik met twee gescoorde goals vandaag ook nog belangrijk ben geweest voor het team maakt het extra mooi. Zwammerdam is een fysiek sterke ploeg en het laatste half uur hebben ze alle ballen bij ons in het zestienmetergebied gepompt, maar we hebben gelukkig stand weten te houden.”

Na afloop bleek trouwens dat er soms toch ook wat nadelen kunnen kleven aan het wonen zo vlakbij een voetbalveld. De achterbuurvrouw van VV Zwammerdam was tijdens de wedstrijd  opgeschrikt door een harde knal  van een bal op haar woonkamerruit. Een Zwammerdams bestuurslid kon vlak na de wedstrijd op een verontwaardigd telefoontje van de dame in kwestie rekenen en na ampel beraad toog hij naar haar woning.  Na enige tijd bleek dat de vrede met de buuf weer was getekend want hij meldde zich in de bestuurskamer met de wedstrijdbal onder zijn arm. Bestuursleden van beide clubs toostten hierna op deze goede afloop. Zwammerdam thuis,  Hollands amateurvoetbal op z’n best.

Zwammerdam – Kagia 1-2 (1-2). 10. Van der Voort 0-1,  25 . Van der Voort 0-2,  35. Woudenberg  1-2. Scheidsrechter : Blaak. Toeschouwers : 100

Opstelling Zwammerdam: Samsom, De Bruin, Van Dorp, Van de Berg (70. Van Asselt) Peters, Kremer, Woudenberg, Schmand, Van Leeuwen, Van der Neut (80. Van Zoest), M. Bons (70. J. Bons)

Opstelling Kagia: Hogervorst, Timmermans, Hogewoning, Zonneveld (62. Tibboel), Lobbezoo, Van de Veek, Sluymer, Van der Schinkel, Van Beelen (76. Goudriaan), Lamboo (72. Hoeijenbos), Van der Voort.

Foto’s: met dank aan Jaap Peters