HomeZaterdagDerde klasseGênante tweede helft maakt LSVV’70 kansloos bij Be Fair

Gênante tweede helft maakt LSVV’70 kansloos bij Be Fair

-

Derde klasse A (zaterdag) – ,,Ik denk dat ik zo terugblikkend op deze uitwedstrijd tegen Be Fair gerust kan zeggen dat dit mijn slechtste wedstrijd ooit voor LSVV’70 was. Had ik die bloedkans in de tweede helft benut, dan had deze wedstrijd mogelijk nog anders gelopen. We zijn veel gewend met ons team, maar na afloop waren we unaniem van mening dat deze tweede helft van onze kant niet eens op voetbal leek. Geen bonuspunten voor ons dus hier in Waddinxveen, maar wel een vette 4-1 nederlaag. We moeten dus gewoon de punten pakken in de laatste vijf wedstrijden waaronder nog twee heerlijke derby’s tegen stadgenoot VV Leiden”, aldus de realistisch verhalende LSVV’70-speler Neal Petersen.

Waar Be Fair, op de zesde plek staand, vorige week nog thuis van Leiden verloor met 0-2 was het de vraag of LSVV’70, op plek tien, dit Leidse huzarenstukje zou kunnen herhalen of… zelfs weten te overtreffen qua doelsaldo. Thuis was het 2-1 geworden maar deze keer waren er ook wijzigingen in de opstelling. Petersen: ,,We wilden onze geblesseerde topscorer Jiddo Doornenbal sparen voor de derby uit bij Leiden komende zaterdagen zo  stonden Jos van Beuningen, een verdediger, en Thomas Loos, een middenvelder, in de frontlinie. Zij kregen ook de eerste kans op de 0-1, maar het lukte net niet.”

Maar de Leidse studentenploeg begon toch niet echt goed aan de wedstrijd. Be Fair ging duidelijk beter om met de kansen en scoorde rap de 1-0. Na de ingelaste drinkpauze, vanwege de hogere temperatuur, pakte de uitploeg het wel goed op. Zo wist Petersen op enig moment een hoge voorzet bij de tweede paal doeltreffend in te koppen, 1-1. Het was LSVV’70 dat vanaf dat moment tot de ijsthee in de rust een duidelijke controle over de wedstrijd hield. Dat was een prima uitgangspunt voor de tweede helft, want punten kan elke ploeg op plek tien in zo’n spannende derde klasse A toch wel gebruiken?

Be Fair is aan de warming-up begonnen, LSVV’70 geniet nog even van de zon…

Petersen: ,,We konden goede zaken doen als we het spel van kort voor rust in de tweede helft konden doortrekken. Maar na rust wist Be Fair uit het niets ineens de 2-1 te scoren. Een vijf minuten later wist ik de vleugelverdediger de bal af te snoepen en op hun doelman afstormende was het normaliter ‘appeltje – eitje’, maar ik schoot dramatisch slecht in en de Be Fair-doelman kon de 2-2 redelijk eenvoudig voorkomen. Zo werd het geen 2-2 maar zelfs snel 3-1 en 4-1 voor Be Fair en toen was echt alle energie weg bij ons.”

Na afloop was echt elke LSVV’70-speler teleurgesteld, minder over het resultaat en vooral wel over het vertoonde spel in die bedroevend slecht gespeelde tweede helft. Met deze negatieve blijft LSVV’70 op de tiende plek met 23 uit 21 (36-47). Komende zaterdag is Leiden uit de tegenstander en na hun 1-1 thuis tegen Kagia blijven ze op plek dertien met 19 uit 22. En een week later is Zwammerdam, op plek twaalf met 22 uit 22, thuis de volgende tegenstander voor de gedreven Leidse studentenploeg. Petersen: ,,Deze vijf laatste wedstrijden zullen beslissend zijn maar met zelfs nog twee keer Leiden en verder potjes tegen Zwammerdam, WDS en BSC’68 moeten we toch echt voldoende punten kunnen gaan pakken. Zeker als onze topscorer Doornenbal weer aanwezig is. En dat niet alleen, maar we konden ook niet beschikken over Guus van Kessel en Alen Stjepanovic. Dat scheelt voor ons wel een slok op een borrel.”

Be Fair – LSVV’70 4-1 (1-1).

Basisopstelling LSVV’70: T. Waasdorp, Filippo, Van der Graaf, Van Luxemburg, Wijnakker, Egberts, Groenendijk, Baarda, Petersen, Loos en Van Beuningen.