Kagia blijft ongeslagen, maar wint niet van ZSGOWMS

Derde klasse B, West I (zaterdag)- Het gaat gesmeerd in de competitie met de Lisserbroekers en de ploeg van Rene Ras staat soeverein aan de leiding in de 3e klasse B. Er is een flink gat geslagen van negen punten voorsprong op DEM, dat nog een wedstrijd tegoed heeft omdat het treffen bij Kon. HFC afgelast werd. Toch loopt er altijd wel eens wedstrijd tussendoor waarin het eventjes niet wil vlotten en dat er punten aan de strijkstok blijven hangen. De uitbeurt bij het Amsterdamse ZSGOWMS was er zo een. Het goede nieuws was dat de ploeg wel ongeslagen bleef en dat Pancratius, een andere concurrent verloor en dat eigenlijk enkel DEM straks nog roet in het eten lijkt te kunnen gooien. Aan de andere kant; Kagia had ook maar zo ook de tiende seizoenszege kunnen pakken in de hoofdstad.

Doelman Sander Hogervorst liep niet over van enthousiasme na afloop van het duel dat in een 1-1 remise eindigde. ,,Binnen tien minuten lag de bal er bij mij al in”, blikt de minst gepasseerde doelman van de afdeling terug. ,,Het was volgens mij als voorzet bedoeld maar door de wind belandde de bal via de binnenkant van de tweede paal er toch in. Nadien heb ik in de hele wedstrijd verder niets te doen gekregen.” Het was een domper voor de uitploeg, want vanaf die goal moest rekening worden gehouden met een zeer defensieve opponent. Dat Hogervorst verder een ‘vrije middag’ had is tekenend voor de wedstrijd die zich hoofdzakelijk op de helft van de tegenstander werd afgewerkt. ,,We hebben genoeg kansen gehad maar de bal wilde er echt niet in vandaag ondanks dat Kagia domineerde. Trainer René Ras had vooraf al gezegd dat wij in deze fase onze eigen vijand zijn. We moeten het week in- week uit zelf waar zien te maken. Het is jammer dat dit nu slechts voor een deel gelukt is.”

Goed, na de tegenvaller nam Kagia de regie dus in handen. Na de thee werden de zaken binnen vijf minuten recht getrokken. ,,Het was een goede voorzet van Timo Sluijmer die door Roy Hogewoning werd binnen gekopt. Wij dachten ook nog de 1-2 te scoren en iedereen dacht dat de bal achter de lijn was geweest maar de scheidsrechter had het niet gezien. Zij gingen steeds verder inzakken en bleven met kunst-en vliegwerk overeind. Jammer van het resultaat want van dit soort tegenstanders moet je gewoon winnen.”

Geen man over boord voor Kagia. De voorsprong is nog riant maar zoals Hogervost terecht stelt: ,,We moeten er elke week staan en het niet gaan weggeven. Was het enkele seizoenen geleden immers niet zo dat Ajax ook een straatlengte achter PSV stond en uiteindelijk het gat wist te dichten? Dat mag ons dus niet overkomen. Aanstaande zaterdag op eigen bodem tegen United sv/DAVO gewoon de draad weer oppakken na dit halve misstapje.”

Trainer Ras wilde de averij niet groter maken dan dat het was. ,,Zulke potjes zitten er nu eenmaal tussen. Je kunt nog zoveel beter zijn dan de tegenstander, maar er zijn wedstrijden waarin het scoren moeilijker gaat. Dan kan je wel eens tegen een (halve) uitglijder maken. In de eerste vijfentwintig minuten was ons spel te traag, maar ik vind wel dat we het daarna veel energieker hebben opgepakt. Enkel bleef de beloning uit, maar een blik op de ranglijst kan mij moeilijk doen somberen.”

Opstelling Kagia: Hogervorst, Timmermans, Meiland, Lobbezoo, Tibboel (Verdegaal), Van der Veek (Imanse), Hogewoning, Sluijmer, Lamboo, Ligtenberg (Van Beelen), Van der Schinkel.