HomeZaterdagDerde klasseKagia kan het tij geen tweede maal doen keren

Kagia kan het tij geen tweede maal doen keren

-

Derde klasse A (zaterdag)-  De inspanning die Kagia verrichtte tijdens hun trainingskamp in Salou bracht hen vorige week tijdens het eerste duel na de winterstop een 1-2 winst op in en tegen Zwammerdam. Ondanks het warme welkom in de bestuurskamer van Kagia, was het langs het veld ijzig koud, de lucht donkergrijs maar bleef het onweer uit. Dit gold niet alleen voor de weersomstandigheden maar ook voor het spel van de thuisspelende ploeg. De Lisserbroekers kregen met 0-3 op de broek en daarmee werd het huzarenstukje van de eerste confrontatie niet herhaald.

Kagia speelde zaterdagmiddag tegen de nummer zes van de ranglijst FC Oudewater. In de uitwedstrijd, waarbij Kagia in de rust tegen een 1-4 achterstand aankeek, keerde de ploeg van Anton Wijsman de wedstrijd in de tweede helft en namen zij de drie punten mee naar huis na een 4-5 overwinning.

Sec gezien had Kagia in de eerste minuut van de wedstrijd de eerste van de twee reële kansen die deze wedstrijd ‘rijk’ was. Via een lange pass kwam de bal via het hoofd van Tijs van der Schinkel niet in de netten terecht. De volgende minuten werden gekenmerkt door een onder druk spelend Kagia, waarbij vooral in balbezit opviel dat er weinig tot geen beweging was bij de spelers zonder bal.

FC Oudewater zorgde voor flinke druk en door perfect genomen trappen van hun weinig atletisch ogende keeper werd het middenveld vaak overgeslagen en kwamen de ballen vaak aan bij hun nummers tien en negen, respectievelijk Menno Venhof en Joost Miltenburg red, die zich vaak bevonden op het randje van buitenspel.

Dit zorgde voor veelvuldige uitbraken en resulteerde in de twintigste minuut in de 0-1 voorsprong voor FC Oudewater. Na een omschakeling kwam de bal bij een speler van de gasten terecht, welke de bal op de paal schoot en Menhof vervolgens in de rebound de 0-1 scoorde.

Kagia leek een weinig efficiënt middenveld neer te kunnen zetten in deze confrontatie en ook de dode spelmomenten brachten in de eerste helft geen rendement op. Daarnaast zorgde onnodig balverlies in het centrum te vaak voor gevaarlijke momenten in de wedstrijd.

Dat uiterlijk weinig zegt bleek in deze wedstrijd maar weer, de á la Verhoeven ogende keeper van FC Oudewater, liet zich gelden door een geweldige trap en het prima uitkomen bij een uitbraak van Kagia. Tijdens de duik die keeper Rietveld maakte, blesseerde hij zichzelf evenwel, maar hij kon de wedstrijd na behandeling voortzetten.

Ondanks een goed mee voetballende keeper van de Kagianen scoorde FC Oudewater nipt voor het fluitsignaal voor rust van scheidsrechter van der Velden de 0-2. Een te harde voorzet, die was bedoeld voor hun torenhoge spitsen kwam bij een compleet vrijstaande Mike Rijsbergen terecht en hij bleek trefzeker.

Beide ploegen betraden, zonder wissels, het veld voor de tweede helft. Hoewel Kagia fris oogde en verschillende pogingen waagde het tij te keren, bleef FC Oudewater de druk opvoeren. De vrije trappen, noch corners zorgden voor het wegwerken van de ellendige nul van de thuisspelende ploeg.

FC Oudewater leek vleugels te hebben gekregen door de 0-2 voorsprong en het lukte hun aanvaller zelfs tussen twee verdedigers van Kagia door nog de 16 te bereiken. Trainer Wijsman wisselde Van der Schinkel voor routinier Rutger Goudriaan, in de hoop dat de goalgetter van weleer de achterstand wat kleiner zou maken. Helaas kon men bij de thuisploeg ook in de tweede helft niet het verschil maken. In de 64ste minuut zag Venhof zijn kans waar. De lange nummer 9 van de bezoekers bevond zich op de rand van de middencirkel en zag doelman Sander Hogervorst iets te ver voor zijn goal staan. Met een schitterend lob viel de bal vertraagd in de linker bovenhoek en werd deze prachtige goal uitgebreid gevierd door de bezoekers van Sportpark Lisserbroek.

Kagia leek na deze nekslag de draad niet meer op te kunnen pakken. Er volgden zelfs situaties waarbij onhandigheid van de centrale verdedigers moesten zorgen voor een grabbelde keeper Hogervorst. In de 78e minuut volgde de tweede en grootste kans voor Kagia waarbij de lat succes in de weg stond.

Het restant van het duel werd gekenmerkt door een angstig spelend Kagia, waarbij spelers te vaak inhielden en hierdoor de bal niet konden veroveren. Dat het aan zelfreflectie niet ontbreekt bij Kagia bleek uit de reacties langs de lijn. De trouwe aanhang trotseerde de kou gedurende de hele wedstrijd, maar kon niet meer zeggen dan dat Kagia het in deze confrontatie liet liggen en het gelijkend aan het weer erg pover speelde.

Opstelling Kagia: Hogervorst, Timmermans, Hogewoning (Malhi), Zonneveld (Lobbezoo), Hoejenbos, Van der Veek, Sluymer, Van der Schinkel (Goudriaan), Van Beelen, Lamboo, Van der Voort.