donderdag, maart 28, 2024
HomeZaterdagDerde klasseKagia zet na rust orde op zaken bij WDS (1-3)

Kagia zet na rust orde op zaken bij WDS (1-3)

-

Derde klasse A (zaterdag)-  Op bezoek bij hekkensluiter WDS wist Kagia de volle buit mee naar huis te nemen. Na een 1-0 achterstand zetten de mannen van Anton Wijsman  na rust orde op zaken en trokken de wedstrijd met 1-3 naar zich toe. Door dit resultaat verhuisden de Lisserbroekers naar het linkerrijtje van de ranglijst en mogen zo blijven hopen op de gewenste 5e plaats in de eindklassering.

WDS- Trainer Patrick Kamperveen heette ondergetekende welkom met de woorden: ,, Akerboom, wat jammer dat je juist deze zaterdag moest komen”. Hij vervolgde zijn relaas met het feit dat hij zestien(!) spelers uit zijn selectie moest missen i.v.m. vakanties, weekendjes weg, vrijgezellenfeest, dagje op stap en veel geblesseerden. Onder die genoemde zestien spelers bevonden zich tien man die dit seizoen, altijd of meerdere malen, zijn gestart in de formatie van Leiderdorper Kamperveen. Kagia- trainer Wijsman maakte bij aanvang van de wedstrijd maar één indruk: zijn ploeg ging deze wedstrijd vandaag met glans winnen. In de eerste speelhelft was zeker sprake van de overhand van de Kagianen, ware het niet dat efficiënt afmaken op de goal ook in deze wedstrijd een groot manco bleek. Er waren meerdere 100% kansen voor de ploeg uit Lisserbroek, maar in de 32e minuut was het echter Emiel Griffioen die WDS op 1-0 voorsprong zette via een schitterend genomen vrije trap die in de rechterkruising belandde. Met deze stand gingen de ploegen de kleedkamer in en kwamen hier vervolgens beiden met volle motivatie uit.
De ploeg van Kamperveen had  een duidelijke opdracht:  de voorsprong behouden om zo nog weg te kunnen komen van de laatste positie. Kagia had maar 1 doel voor ogen: de gelijkmaker scoren en dan er overheen. De balans kwam er al even na de pauze. Tijs van der Schinkel kreeg de bal prima aangespeeld en scoorde de 1-1. WDS  had na deze gelijkmaker de handen vol aan de opkomende ploeg van Wijsman en dankzij meerdere, fraaie reddingen van keeper Boerefijn bleef de stand gelijk totdat Kagia spits Dirk-Jan Ligtenberg zijn kans pakte. Een voorzet vanaf rechts werd door hem prima afgemaakt en zorgde voor de 1-2. Krap tien minuten later kon de bank van Kagia rustiger op de bank gaan zitten, vanuit de rebound scoorde Jesper Imanse de 1-3.

Beide ploegen voerden in de laatste 15 minuten de nodige wissels door, niet zo zeer om nog tot een redding of meerdere goals te komen maar de kijkers zagen twee in hun lot berustende ploegen, die de wedstrijd rustig uit speelden totdat scheidsrechter Hoogerbrugge het eindsignaal floot. Door dit resultaat en de winst van concurrent VV Leiden is degradatie voor WDS nu zo goed als zeker. Kagia liet zaterdag zien dat, hoewel ze formeel niets meer te winnen of te verliezen hebben dit seizoen, ze de resterende wedstrijden zeker niet voor spek en bonen willen spelen en dat de komende tegenstanders niet hoeven te rekenen op cadeautjes van de oranjehemden.
WDS- Kagia 1-3 (1-0)  32. 1-0 Griffioen, 46. Van der Schinkel 1-1, 64. Ligtenberg 1-2, 73. Imanse 1-3. Scheidsrechter: Hoogerbrugge

Opstelling WDS: Boerefijn, Omta, Simon, Koenekoop (De Boer), Kon, Griffioen, Tichem, Verlaan (Mulckhuijse), Stighel, Wils, Mhamdi (De Koning)

Opstelling Kagia: Hogervorst, Timmermans, Hogewoning, Lobbezoo, Hoejenbos (Mahli), van der Veek, Sluymer, Van der Schinkel, Imanse (Van der Voort), Lamboo (Warmerdam), Ligtenberg