HomeZaterdagDerde klasseLugdunum niet opgewassen tegen VVSB

Lugdunum niet opgewassen tegen VVSB

-

Derde klasse A (zaterdag)- Een kwartier na rust was de maat vol voor de overigens warrig leidende scheidsrechter. Ook al is het net 5 december geweest en nog lang geen juni, voor de assistent- scheidsrechter van de thuisclub leek het wel vlaggetjesdag. Nadat hij ook nog verschillende keren aanmerkingen had op scheidsrechter Obradovic, die gezien zijn naam waarschijnlijk toch wel voor hetere vuren heeft gestaan, was de maat vol en pakte de leidsman demonstratief de vlag af, lag deze aan de zijlijn en de wedstrijd werd uitgespeeld zonder een grensrechter van Lugdunum. Dit kolderieke tafereel gebeurde vlak voor de tribune waar de emoties enigszins toenamen, maar waar voorzitter Koos Keijzer de kalmte bewaarde.

Een kwartier later volgde er weer een uitsluiting en werd Leroy de Haas van het veld gestuurd na aanmerkingen op de leiding. Een paar minuten later kreeg Ozan Isitir geel waar rood misschien beter op zijn plaats zou zijn geweest. Broer Cem sprak zijn broer vervolgens toe in een taal die uw verslaggever niet machtig is, maar de toon liet niets aan onduidelijkheid te wensen over. Het zal u niet verbazen dat het niet liep bij de “kikkers” en dit alles vond plaats bij een 1-3 tussenstand.

Mocht u dit allemaal aanspreken dan zou ik zondagavond 9 december om 20.30 toch afstemmen op de finale van de Copa Libertadores tussen River Plate en Boca Juniors in het uitverkochte Bernabeu stadion te Madrid! Daarbij zullen de schermutselingen uit de Kikkerpolder ruimschoots verbleken uiteraard.

De misére voor de ploeg van trainer Roberto Escudero begon al in de derde minuut toen een half geblokte voorzet vanaf de rechterkant door weifelend optreden van Marouan Boukhidous van dichtbij werd ingekopt door Jelle Homan: 0-1. Hierna volgde de beste periode van de thuisclub die werd ingeleid met een fraaie pass van Brian Thong op Jochie Sebrechts, terug van weggeweest, die onreglementair werd gestuit door keeper Max van der Boog. Helaas voor de Leidse ploeg werd de toegekende penalty gemist door Ozan Isitir, die toch al acht doelpunten achter zijn naan had staan tot nu toe. Even later controleerde Ilias Absalem de bal fraai en leverde een knap schot af die ternauwernood naast de paal belandde. De daaropvolgende corner werd door diezelfde Absalem net gemist. Na een technisch hoogstandje van weer aanvaller Isitir op de achterlijn had zijn schot een beter lot verdiend.

VVSB werd geleidelijk aan sterker en kreeg een open kans waarbij doelman Jeffrey Loozen reeds was gepasseerd maar uit een moeilijke hoek misten de gasten. Deze kans ontstond toen de scheidsrechter een vlagsignaal negeerde. Een kwartier later liet de leidsman wederom het vlagsignaal aan zich voorbijgaan, alleen nu verschalkte de zeer gevaarlijke en goede spits Stefan Immerzeel de doelman met een bekeken lob 0-2. VVSB kwam vlak voor rust bijna op 0-3 maar de kopbal van Jasper van Stijn werd van de lijn gehaald. Lugdunum werd voor rust ook nog eenmaal gevaarlijk via een fraaie individuele actie van Thong. De middenvelder besloot echter zelf te schieten waar een voorzet beter zou zijn geweest.

Alle goede bedoelingen van de thuisclub waren niets meer waard toen VVSB direct na de aftrap voor de tweede helft de 0-3 maakte. Wederom was het  Immerzeel die de treffer maakte. Drie minuten later keerde de Leidse hoop nog even terug na een fraaie dieptebal van Tom Dijkhuizen op Sebrechts, die voorgaf op Isitir en de topscorer kopte de 1-3 binnen. Lugdunum had direct daarna een grote kans op de aansluitingstreffer, maar de scheidsrechter vergat de voordeelregel toe te passen.

Wat er daarna gebeurde is al eerder vermeld en ondanks het inbrengen van de balvaste Martijn van Leeuwen kreeg alleen Cem Isitir nog een goede kopkans uit een corner van Thong. De stugge middenmoter VVSB, dat de voorsprong zeker verdiende, kwam ook nog op 1-4 door Mike Taskin die de bal op een presenteerblaadje kreeg van Immerzeel.

De dit jaar van Valken ’68 gekomen Dijkhuizen namens de thuisploeg: ,,We speelden een zeer moeizame wedstrijd en moeten ons voorlopig niet meer richten op de eerste plaats, maar misschien kunnen we nog een periodetitel pakken.” Voor een speler die in zijn debuutjaar zit neemt hij van achteruit volop initiatief en slalomde een paar keer het middenveld over. Dijkhuizen daarover: ,,Ik ben vorig jaar drie maanden skileraar geweest in Oostenrijk dus dat komt me goed van pas, al ben ik vandaag over mijn spel niet helemaal tevreden en hadden we moeite met Immerzeel.”

Hopelijk voor Lugdunum wordt de bijeenkomst op zondagmiddag, waar het jubileumprogramma in verband met honderdjarige bestaan wordt gepresenteerd, ondanks de nederlaag toch nog een gezellig samenzijn.

Lugdunum-VVSB 1-4 (0-2). 3. Homan 0-1, 33. Immerzeel 0-2, 46. Immerzeel 0-3, 49. Ozan Isitir 1-3, 84. Taskin 1-4. Scheidsrechter: Obradovic. Toeschouwers: 100.

Opstelling Lugdunum: Loozen, Boukhidous, Dijkhuizen, Cem Isitir, Latifi, Bezzai (69. Demirbas), Sebrechts, De Haas, Absalem (46. Van Leeuwen), Ozan Isitir, Thong.

Basisopstelling VVSB: Van der Boog, Van de Raadt, Aartman, Taskin, Immerzeel, Damen, Hoek, Koeckhoven, Homan, Van Stijn, Van der Berg.