HomeZaterdagDerde klasseOppermachtig Kagia pakt 1e periode na 0-1 zege bij ‘concurrent’ Koninklijke HFC

Oppermachtig Kagia pakt 1e periode na 0-1 zege bij ‘concurrent’ Koninklijke HFC

-

Derde Klasse B (West 1) –  Kagia heeft op bezoek bij de oudste voetbalclub van Nederland, de Koninklijke HFC, de eerste prijs van dit seizoen binnengesleept. Een doelpunt van Tijs van der Schinkel, vlak na rust , was voldoende voor de oranjehemden om de champagneflessen te ontkurken. Door deze zege staan de mannen van René Ras na 7 wedstrijden (met de maximale score van 21 punten),  al  8(!) punten voor op de achtervolgers. Natuurlijk, het seizoen is nog lang en er kan nog van alles gebeuren, allemaal waar, maar na afloop was er uiteindelijk slechts één gerechtvaardigde vraag : ‘Wie stopt Kagia dit seizoen?’

De wedstrijd in Haarlem kwam vrij moeizaam op gang, in het eerste half uur was er zelfs geen serieuze doelpoging te noteren. In het laatste kwartier voor rust kreeg Kagia wat meer controle over de wedstrijd, wat resulteerde in wat mogelijkheden voor de bezoekers. Van der Schinkel (lobje naast) en Rens Lamboo (afstandsschot) wisten het Haarlemse doel echter net niet te vinden. De gastheren losten pas in de laatste minuut voor rust hun eerste schot op het Kagia-doel, dat door goalie Sander Hogervorst bekwaam werd gepareerd. Met een 0-0 stand werd dan ook de rust bereikt.

In de 2e helft was er direct sprake van wat meer vuurwerk. Nadat een goal van de bezoekers na langdurig beraad van de scheidsrechter met zijn assistent tóch werd afgekeurd,  was het niet veel later wel reglementair raak voor Kagia.  Van der Schinkel, opnieuw hij, bewees weer eens zijn surplus aan klasse en bleef 1 op 1 voor HFC-doelman Pim Quaars zeer koelbloedig (0-1). Het was al weer de elfde goal van de speler die in de jeugd uitkwam voor AZ Alkmaar. In de rest van de wedstrijd bleef Kagia de bovenliggende partij maar omdat de bevrijdende 0-2 uitbleef, bleef het tot het einde van de wedstrijd spannend. HFC zette nog wel aan, maar de sterke Kagia-defensie bleef redelijk eenvoudig overeind. Opnieuw winst voor Kagia en dus kon het Lisserbroekse feestje beginnen.

Kagia-doelman Sander Hogervorst was na afloop natuurlijk een tevreden man en prees de kwaliteiten van zijn defensie.  Hogervorst: ,,Met spelers als Joost Meiland en Glenn Lobbezoo voor mij, is het natuurlijk lekker keepen. Ik heb het vandaag niet druk gehad, maar je moet altijd alert blijven op die ene bal die altijd kan komen. De zege was in ieder geval dik verdiend en dat ik voor de 2e week op rij de nul houd, maakt het voor mij extra lekker.”

En Kagia-trainer René Ras? Trainers zien altijd verbeterpunten, maar wat moet je als oefenmeester zeggen, als je team na 7 wedstrijden geen punt heeft verloren en nu al een straatlengte voor staat op de ‘achtervolgers’? Zijn brede gllmlach op zijn gelaat sprak in ieder geval boekdelen. Het al ver van te voren geplande teamuitje door teammanager Erwin Mastenbroek na afloop van de wedstrijd kon voor Kagia in ieder geval niet op een beter moment  worden gehouden.

Koninklijke HFC – Kagia 0-1 (0-0) 55. Van der Schinkel 0-1. Scheidsrechter : Van Klinken. Toeschouwers : 200

Opstelling Kagia: Hogervorst, Timmermans, Meiland, Lobbezoo, Tibboel,  Hogewoning (84. Hoeijenbos),  Imanse, Van de Veek (64. Sluymer) Lamboo (70.Van Beelen) , Ligtenberg, Van der Schinkel