HomeZaterdagDerde klasseSeizoen FC Rijnland lijkt als nachtkaars uit te gaan na nieuwe nederlaag

Seizoen FC Rijnland lijkt als nachtkaars uit te gaan na nieuwe nederlaag

-

Derde klasse A (zaterdag)- Daar waar op bestuurlijk niveau FC Rijnland met veel energie bezig is om de nakende fusie met buurman VV Leiden in goede banen te leiden, lijken de voetballers van de Morsbewoners diezelfde kracht niet meer te bezitten. Tegen FC Aalsmeer werd alweer voor de derde keer op rij verloren (1-3). Door deze nederlaag dreigt het een seizoen van vlees noch vis voor de groen-gelen te gaan worden. Van degradatiegevaar is geen sprake, maar in deze vorm lijkt dit seizoen een plaats in de grauwe middenmoot het hoogst haalbare voor de mannen van Ed Kluivers.

Na een afwachtend begin van beide kanten was het FC Aalsmeer dat na tien minuten de eerste kans kreeg. Aalsmeer-spits Mark Schut verscheen vrij voor FC Rijnland-doelman Jeffrey Smeele, maar hij wist daarvan niet te profiteren. De eerste grote mogelijkheid voor FC Rijnland, dat Peter Bleijenberg weer van stal haalde, ontstond pas na ruim een half uur spelen. Danny Kromwijk had opeens de nodige vrijheid op links, maar de snelle buitenspeler kreeg ruzie met de bal en zo kon de nog meer vrijstaande Boudewijn Kamphues niet worden bereikt. Een paar minuten later was Kamphues wél succesvol. Nadat Aalsmeer-verdediger Richard de Vries de bal volledig verkeerd raakte, was het voor de FC Rijnland-spits een koud kunstje om de bal in het lege doel te tikken (1-0). Lang kon FC Rijnland niet genieten van deze goal, want een paar minuten later lag de bal aan de andere kant in het net.  Aalsmeer-aanvaller Daan Vaneman liet de FC Rijnland-defensie zijn hielen zien en zijn schot, nog van richting veranderd door Ronald Mink, was doelman Smeele in tweede instantie te machtig (1-1). Deze gelijke stand stond ook op het scorebord toen de uitstekende leidende arbiter Bierman voor de rust floot.

Vlak na rust leek FC Aalsmeer aan de leiding te komen, maar de prima spelende Justin Maaskant wist de bal nog net van de doellijn te halen. De voorsprong voor de Aalsmeerders kwam 13 minuten voor tijd alsnog tot stand. Op dat moment stonden de Leidenaren inmiddels met tien man op het veld omdat Leroy de Haas na opmerkingen op de leiding het veld moest verlaten.  Vlak hierna wist FC Aalsmeer al van dit numerieke overwicht te profiteren. Schut kopte na een voorzet van Vaneman de bal kiezelhard achter Smeele en zo kwam FC Aalsmeer voor het eerst in deze wedstrijd aan de leiding (1-2). Diezelfde Schut mikte een paar minuten voor tijd de bal opnieuw achter de Leidse doelman en bepaalde zo de eindstand op 1-3.

Hopelijk lukt het trainer Kluivers om bij zijn spelers tijdig de olie te verversen, want anders lijkt het seizoen van de Leidenaren al in een te vroeg stadium verloren te zijn. ,,In de eerste helft heb ik nog wel een aantal goede dingen gezien en mijn ploeg kan ook echt wel ballen. Maar de basis van succes wordt doordeweeks gelegd op de trainingen. Daar kan je oefeningen doen en bijschaven, maar de trainingsopkomst is niet je van het. Daar krijgen we de rekening voor gepresenteerd. En het helpt tijdens wedstrijden niet dat er telkens dezelfde fouten worden gemaakt. Wie de schoen past..”

FC Rijnland – FC  Aalsmeer 1-3 (1-1)  33. 1-0  Kamphues, 39. R. Mink 1-1 (eigen doel), 77. Schut 1-2, 86. Schut 1-3. Scheidsrechter: Bierman. Toeschouwers: 75.

Basisopstelling FC Rijnland:  Smeele, Van Noort, R. Mink, Van Leeuwen, Maaskant, Abassi,  De Haas, De Bolster, Bleijenberg, Kamphues, Kromwijk.

Basisopstelling FC Aalsmeer: Veldman, Schut, De Vries, Kocon, Jongkind, Pasternak, Vaneman, Mirowski, Piet, Sluijs, Van de Schraaff.