HomeZaterdagDerde klasseSJZ-Voorschoten’97: een derby die nooit echt wilde ontbranden

SJZ-Voorschoten’97: een derby die nooit echt wilde ontbranden

-

Derde klasse A (zondag)- SJZ tegen Voorschoten’97 wilde maar niet ontbranden. Daar zag het in het begin niet naar uit. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Bierman trok SJZ gelijk ten aanval. Dave Plooij kwam goed door over de linkerflank en leverde een lage voorzet af richting Marc Griffioen. Diens schot werd geblokt door de Voorschotens defensie. Direct daarop leverde een lange bal van achteruit een kans op voor VS’97, ook hier werd niet gescoord. Uiteindelijk zouden beide teams wel tweemaal scoren, maar een dolle middag werd het niet.

SJZ speelde aanvankelijk  fris van de lever. Leuke combinaties werden opgezet, echter vooral tot aan het strafschopgebied. Kortom het leverde te weinig echt dreigende situaties op.
Voorschoten’97 kwam er af en toe snel uit met een counter en was dan wel wat dreigender zonder te scoren in het eerste deel van de tweestrijd.
Dan was er ineens echter een enorme kans voor Mitchell Hensing. De bal werd in de doelmond gebracht waar ervaren rot Guus van de Hoeven het luchtduel aanging met goalie Chris van der Mijn (VS’97). De bal viel voor de voeten van de jonge Hensing, die de bal voor een vrijwel leeg doel naast schuift. Dus bleef de score dubbelblank.

Niet lang daarna besluit Stefan Sleijser zijn 250e (!) duel in de hoofdmacht wat meer kleur te geven. Hij begon aan een solo en kon alleen onreglementair gestuit worden. De vrije trap net buiten het strafschopgebied werd vervolgens onberispelijk door Daan Hoogbruin in de bovenhoek gekruld, 1-0 SJZ, Een terechte stand gezien het spelbeeld. Ook na de goal bleef SJZ de bovenliggende partij en bleef VS’97 veelal op eigen helft.

De in de eerste helft zeer actieve Daan Hoogbruin speelde zich vervolgens knap vrij en legde de bal neer voor Roy Versteegen, diens vlammende schot verdween echter naast de goal.
Inmiddels had de geblesseerde Niels van de Berg zich moeten laten vervangen door de ervaren Mike Nikic. Niet lang erna brak SJZ gevaarlijk uit over de rechterkant waardoor spits Mark Jan Vermeeren schuin voor de goal uitkwam en de bal diagonaal in de verre hoek liet ploffen (2-0). In het verdere verloop van de eerste helft was het wachten op de 3-0 waarbij SJZ ook nog een penalty had verdiend bij een handbal van een van de Voorschotense verdedigers, weliswaar aangeschoten maar de armen waren omhoog gegooid dus niet langs het lichaam.De scheidsrechter van dienst besloot echter niet te fluiten.

Dat deed de leidsman enkele minuten later echter wel voor een vergelijkbare situatie in de 16-meter van SJZ. De van zeer dichtbij ingeschoten bal toucheerde een hand en de leidsman besloot de bal op de stip te leggen. Dit cadeautje was wel aan Nikic besteed en de 2-1 was een feit. Zoals je vaker ziet, zo’n moment kan een wedstrijd doen kantelen en ook nu zag je dat VS’97 beter in de wedstrijd kwam.

Op slag van rust kwam Nikic van de linkerkant naar binnen en passeerde Glenn van Nierop met een schot in de korte hoek, 2-2. Van Nierop leek een beetje verrast door die bal waarmee de ruststand een feit was en de beide teams aan de thee konden. Weg was dus de comfortabele voorsprong voor de thuisploeg.

In de tweede helft was de wedstrijd wat meer in evenwicht, waarbij SJZ voetballend wel wat verzorgder speelde dan de gasten uit Voorschoten. Er werden de nodige wissels gepleegd, het spel werd steeds rommeliger en er gebeurde niet of nauwelijks iets voor de beide doelen. Het meest opvallende moment was eigenlijk het opstootje op de helft van SJZ waar diverse spelers van beide partijen bij betrokken waren inclusief doelman Van Nierop. Wat exact de aanleiding was, bleef onduidelijk.  Het spel ging echter gewoon door en leverde een dot van een kans op voor Marc Griffioen, die echter de bal tegen doelman Van der Mijn aan knalde in plaats van tegen het netje. Pas toen het spel stillag ging scheidsrechter Bierman naar het opstootje toe en gaf uiteindelijk keeper Van Nierop nog de gele kaart. Uiteindelijk bleef de stand zoals die bij rust al bereikt was en floot Bierman na 90 minuten voor het einde van deze derby in de polder.

Basisopstelling SJZ: Van Nierop, Versteegen, De Goede, Van der Hoeven, Plooij, Hensing, Sleijser, Wansink, Griffioen, Vermeeren, Hoogbruin.

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Mijn, Van der Born, Van Veen, Hilders, Adriaanse, Elligens, Van de Berg, Witsmeer, Hogewoning, Van der Veldt, Van Aken.

Note redactie: morgen volgt een fotoreportage!