dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdagDerde klasseSporting Leiden (za) in blessuretijd langs NSV’46: 4-3

Sporting Leiden (za) in blessuretijd langs NSV’46: 4-3

-

Derde klasse A (zaterdag)- De zaterdagtak van Sporting Leiden heeft ten koste van NSV’46 de tweede overwinning van het seizoen binnen gesleept. De Leidenaren stonden achter bij rust, maar knokten zich in de tweede helft terug tot 4-3. In de blessuretijd werd de winnende goal gemaakt door Jeroen van Egmond, die tamelijk opgelucht was achteraf: ,,Ondanks een sterk begin van onze kant was dit een erg zwaar bevochten potje.”

Sporting Leiden incasseerde na een kwartier spelen al een grote tegenvaller. Spits Sipan Khalid moest geblesseerd het veld verlaten. Angelo van Heusden was zijn vervanger, waardoor Renaldo van den Berg meer naar voren werd geschoven door trainer Cees van Tongeren. De coach van Sporting Leiden ging duidelijk goed om met de tegenslag, aangezien de positiewijziging van Van den Berg zeer goed uitpakte. Hij was in het restant van de wedstrijd een last voor de achterhoede van NSV’46, die nauwelijks grip kreeg op de snelle aanvaller.

Halverwege de eerste helft viel de openingstreffer. De bal viel terug op de rand van het strafschopgebied, waarna Van Egmond deze in de rechterhoek volleerde. Lang konden de Leidenaren echter niet genieten van de voorsprong, want een paar minuten na de openingsgoal tekende NSV’46 aan voor de gelijkmaker. De ploeg van Van Tongeren leek even niet goed te weten wat men met de situatie aan moest. Dit resulteerde nog voor rust in een 1-3 achterstand. De derde goal van NSV’46 is overigens noemenswaardig, aangezien de vrije trap van Robin van Koert van zo’n 25 meter snoeihard in de verre kruising vloog.

Sporting Leiden weet echter hoe het is om terug te komen van een achterstand. Van Egmond: ,,Vorige week stonden we ook 2-0 achter, maar kwamen we ook goed terug. Daaruit haal je kracht en dan weet je dat je nu ook terug kan komen. In de rust staken we de koppen bij elkaar om er uiteindelijk toch een goed resultaat uit te slepen.” De blauwhemden kwamen fel uit de kleedkamer, wetende dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. Na goed doorzetten van Van den Berg kon de Leidse spits de bal langs NSV’46-doelman Bas Kalshoven schuiven. Deze aansluitingstreffer was van belang voor de teamgeest van Sporting. Van Egmond: ,,Doordat we snel een doelpunt maakte in de tweede helft, kwam er een soort boost bij ons naar boven. Dit was erg belangrijk.”

In de tweede helft kon Van den Berg twee verschillende keren alleen op de keeper af lopen, maar tweemaal werd hij onjuist afgestopt. De scheidsrechter beoordeelde allebei de situaties niet als een overtreding op een doorgebroken speler, waardoor een rode kaart achterwege bleef. Het leverde echter wel een penalty op, die feilloos werd ingeschoten door Roland Middelkoop: 3-3. De gelijkmaker zorgde ervoor dat Sporting Leiden energiek het laatste kwartier in ging. Na een aantal kansen voor de Leidenaren konden ze de overwinning in blessuretijd over de streep trekken. Van Egmond kreeg de bal op de rand van de zestienmeter. Zijn uithaal werd licht getoucheerd door een verdediger van de ploeg uit Noorden, waardoor keeper Kalshoven kansloos was. Snel na de goal werd er afgefloten, waardoor Sporting Leiden met 4-3 van het veld stapte.

De oorspronkelijke doelstelling voor dit seizoen was handhaving, maar de Leidenaren liggen na de eerste vier wedstrijden op koers voor meer. Van Egmond: ,,We kijken over een paar wedstrijden waar we staan, wie weet kunnen we de doelstelling dan nog corrigeren.” Volgende week staat een uitwedstrijd tegen Zwammerdam op het programma. Sporting Leiden hoopt daar de goede seizoenstart een juist vervolg te geven.

Trainer Cees van Tongeren tenslotte: ,,Uiteraard ben ik ontevreden over de tegengoals. Er waren duidelijke afspraken gemaakt over hoe we zouden omgaan met standaardsituaties. Dat hebben we niet goed gedaan. Maar voor het overige mag duidelijk zijn dat ik blij ben. Met deze zege, de start van het seizoen en de weer getoonde veerkracht. Hier spreekt een trotse trainer. De resultaten maken ons nog meer hongerig. Ook zonder een aantal vaste waarden staat deze selectie zijn mannetje. Echt top.”

Sporting Leiden – NSV’46 4-3 (1-3). 24. Van Egmond 1-0, 27. Fransen 1-1, 39. Fransen 1-2, 43. Van Koert 1-3, 57. Van den Berg 2-3, 73. Middelkoop (penalty) 3-3, 90+2. Van Egmond 4-3.

Sporting Leiden: van der Meulen, Dieke, Fokkema, R. Donders, Blikman (46. V. Donders, 66. Van Hooidonk), Te Hennepe, Hamelink, van Egmond, van den Berg, Middelkoop, Khalid (15. Van Heusden).

NSV’46: Kalshoven, van Diepen, van Tol, R. Fransen, K. Fransen, van Zuylen, van Koert, Verhaar, Koot, de Jong, van der Hoorn