HomeZaterdagDerde klasseSporting Leiden (zo) brengt weinig en krijgt dus niets uit bij DIOS

Sporting Leiden (zo) brengt weinig en krijgt dus niets uit bij DIOS

-

Derde klasse A (zondag) – ,,We hebben vanmiddag gewoon te weinig laten zien en bijna geen kansen gerealiseerd in de eerste helft. Na onze vroege 0-1 voorsprong kort na rust konden we het niet afmaken. Met die twee foutjes achterin stap je dan toch met lege handen van het kunstgras af met een 2-1 nederlaag. Dinsdag zullen we het wel nabespreken en dan snel de blik vooruit op de komende thuiswedstrijd tegen ASC, altijd een leuke pot”, zo liet de nuchtere en realistisch sprekende Ronald Mink, middenvelder van Sporting Leiden, weten.

Hoe zou Sporting Leiden het thuis altijd lastig te bespelen DIOS (Doelen Is Ons Streven) uit Nieuw-Vennep gaan aanpakken? Zou trainer Kevin Wassenaar zijn oor te luister leggen bij zijn collega van ASC die afgelopen zondag in Oegstgeest DIOS thuis met een 2-1 verlies liet afreizen? Zou de 2-0 thuiszege van de Leidenaren op SJZ vorige week deze zondag op sportcomplex Jan Schrama een verlengstuk kunnen krijgen? DIOS stond immers niet voor niets tweede met 9 uit 4 waar Sporting Leiden de vierde plek innam met 7 uit 3.

Mink: ,,We begonnen met een op drie plekken gewijzigde opstelling in vergelijking met vorige week. Nu stond Wessel Sels in het doel in plaats van Fenno Blikman en namen Henk Brandt en Jordy Heemskerk de plaatsen in van Koos Habraken en de geblesseerde Kenneth Maaskant. We begonnen op zich best wel lekker met veel balbezit, maar ze lieten ons wel  komen. Dat is toch een beetje hun spelletje. Eigenlijk was er de hele eerste helft van beide kanten weinig te genieten voor de toeschouwers. Kansen waren er echt nauwelijks.”

Wassenaar besloot in de rust om wat om te zetten en in de tweede helft liet hij zijn jongens met twee spitsen beginnen. Dat verliep direct veel beter want het was aanvaller Gökhan Yazici die kort na rust de 0-1 maakte, zijn vierde treffer alweer dit nog prille seizoen. Mink: ,,We waren toen duidelijk beter, hadden meer balbezit maar… geen echte kansen op de 0-2. En dan ineens, uit het niets, werd het tien minuten later 1-1 door miscommunicatie bij ons achterin.” Maar het kon nog erger volgens Mink: ,,Een paar minuten later riep onze doelman bij een vrije trap van DIOS het bekende woordje ‘los’, wat de verdedigers dan ook deden, maar zo werd de bal wel in ons doel getikt, 2-1 dus.”

Vanaf dat moment probeerde de uitploeg meer druk te zetten met de lange bal naar voren. Maar de kansjes in de slotfase konden de spelers van Sporting Leiden niet benutten. Met dit 2-1 verlies zakte de Leidenaren af naar plek vijf met 7 uit 4 (11-8) waar DIOS nog steviger op de tweede plek kwam te staan met 12 uit 5 (14-10). Komende zondag is er de thuiswedstrijd op sportpark de Morsch tegen ASC dat zondagmiddag uit van AVV Alphen verloor met 3-0. ,,Daar richten we vanaf de training komende dinsdag onze blik dus op. Zoals gezegd, tegen ASC zijn het altijd leuke wedstrijden”, aldus de enthousiaste Mink.

DIOS – Sporting Leiden 2-1 (0-0). 48. Yazici 0-1, 57. DIOS 1-1 en 60. DIOS 2-1. Scheidsrechter: E. Vlek.

Basisopstelling Sporting Leiden: Sels, Brandt, Heemskerk, J. Maaskant, Mink, De Haas, Filippo, D. Maaskant, Yazici, Abassi, Karpuz.