HomeDerde klasseASCVersterkt ASC verslaat koploper DIOS (2-1)

Versterkt ASC verslaat koploper DIOS (2-1)

-

Zondag derde klasse A- ASC heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. Koploper DIOS, voorafgaand aan de wedstrijd nog zonder puntenverlies deze competitie, werd met een 2-1 nederlaag naar huis gestuurd. Het was overigens pas de 2e wedstrijd die de Oegtgeestenaren dit seizoen uitspeelden, na een eerder behaald gelijkspel tegen SJZ. Het resterende gedeelte (30 minuten) van de gestaakte openingswedstrijd tegen FC Aalsmeer (met een 0-1 voorsprong voor ASC), staat volgende maand op het programma.

Het lijkt erop dat ASC een tegenstander gaat worden waar in de derde klasse dit seizoen rekening mee moet  worden gehouden. Trainer Mo Bougrine is bezig aan zijn 2e seizoen bij de rood-zwarten en wil revanche voor het fletse afgelopen seizoen. Bougrine wil  de ASC-lat komende jaargang hoger leggen. De trainer kan dit seizoen beschikken over een bredere selectie, maar ook op kwalitatief gebied zijn er stappen voorwaarts gezet.  Nieuwelingen Rutger Hoogkamer (UDO), Ahmed Fernane (Alphen) en Ilker Kacar (ex-Ter Leede) hebben direct een basisplaats  veroverd en zorgen voor veel meer aanvallende power dan vorig jaar, toen ASC vooral afhankelijk was van de productie van aanvaller Jelle Schouten.

ASC startte tegen DIOS met 3e keeper Joost van Aggelen in het doel, omdat doelman Vaggelis Vidiadakis tijdelijk in Griekenland verblijft en 2e doelman Tim Laan geblesseerd is. ASC was in de 1e helft de betere ploeg en de goal van Jelle Schouten, na een mooie pass van Sean Goebel, na een half uur spelen was dan ook verdiend te noemen (1-0). Met deze stand werd ook de rust bereikt. Na de pauze ging DIOS nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker, maar het was de thuisploeg die profiteerde na een omschakelmoment. Kacar twijfelde niet op de rand van de zestien en zijn schot belandde fraai in de kruising (2-0). De thuisploeg kreeg daarna volop kansen om het duel definitief op slot te gooien, maar verzaakte bij het afronden. Toen vlak voor tijd de bezoekers de aansluitingstreffer (2-1) scoorden was het nog even billenknijpen voor de Oegstgeester aanhang, maar de sterk keepende Van Aggelen hield zijn doel verder schoon. ASC gaat zondag op bezoek bij Alphen, dat dit weekend het eerste punt  van het seizoen behaalde.

ASC- DIOS 2-1 (1-0). 30. 1-0 Schouten, 65. Kacar 2-0, 87. 2-1.

Basisopstelling ASC: Van Aggelen, Van Leeuwen, Kuiper ,Van Bergen, Goebel, Van Zandwijk, Kacar, Fernane, Buijze, Schouten, Hoogkamer.