dinsdag, maart 19, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorschoten'97 (zo) herstelt zich van pak slaag, maar verliest wel van koploper...

Voorschoten’97 (zo) herstelt zich van pak slaag, maar verliest wel van koploper SVV

-

Derde klasse B (zondag)- Vorige week kreeg de zondagtak van Voorschoten’97 ervan langs op bezoek bij Wilhelmus. Het werd 6-2 in Voorburg en daarmee ging de periodetitel aan de neus voorbij van de groen-gelen. De ploeg van Huib van Oostrom Soede kreeg geen poot aan de grond in dat duel. Tegen het ongenaakbare SVV werd andermaal verloren (1-2), maar de overwinning voor de aanstaande kampioen mocht niet verdiend worden genoemd. De thuisploeg hield gelijke tred en revancheerde zich zo voor de zeperd van een week eerder.

SVV kan geweldige cijfers overleggen. Na de wedstrijd op Adegeest staat de ploeg op achttien duels, waarvan er zeventien gewonnen werden. De Scheidammers scoorden al 79 keer en het is een kwestie van pakweg drie of vier weken alvorens de ploeg de derde klasse verlaat. De kans dat Voorschoten’97 nog een stap maakt lijkt te verwaarlozen, hoewel er nog wel een prijs klaar ligt voor de winnaar van de derde periodetitel. Daarin is Voorschoten’97 dus enkel met een nederlaag gestart, maar die was te voorkomen geweest.

Thomas van der Veldt kreeg de eerste kans in de tweestrijd, maar een verdediger van SVV kon nog net op tijd redding brengen. Even later liet Chris van der Mijn zijn keeperskwaliteiten aan de overkant zien. De eerste helft kabbelde voort en vooral de kou maakte het er allemaal niet leuker op. Op slag van rust kreeg Mike Nikic de kans op de 1-0 via en kopbal, maar dat feest ging niet door. In de tegenstoot was het prompt raak en zo kon de lijstaanvoerder alsnog met een voorsprong gaan rusten. Het vlagsignaal van de grensrechter van de thuisploeg werd bij de treffer overigens genegeerd en dat leidde er uiteindelijk toe dat er een andere grensrechter waarneembaar was na de pauze aan de kant van de thuisploeg.

In de tweede helft startte Voorschoten’97 voortvarend en dat leverde na een minuut of vijf de verdiende gelijkmaker op. Dit keer was Nikic wel succesvol met het hoofd. SVV leek later op voorsprong te komen, maar een gegeven strafschop werd ingetrokken op basis van een vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter. De warrig leidende arbiter kreeg weinig sympathie voor zijn optreden en de gemoederen liepen verder op toen een vlagsignaal bij de 1-2 nu niet werd gehonoreerd. Nikic kreeg vervolgens nog wel de kans op de hernieuwde gelijkmaker, maar de gelukkigste ploeg trok uiteindelijk de winst over de streep. Misschien speelden de bezoekers wat makkelijker, maar Voorschoten’97, spelend zonder de geschorste Niels van den Berg, verdiende eigenlijk wel een punt. Helaas krijg je niet altijd waar je recht op hebt.

Soede kon al met al tevreden zijn. ,,We hebben ons prima hersteld van Wilhelmus uit. Met wat meer scherpte voor het doel hadden we SVV de tweede nederlaag kunnen toebrengen. Ik heb vandaag geen grote verschillen gezien tussen de kampioen en mijn ploeg.”

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Mijn, Witsmeer, Mulder, Hogewoning, Adriaanse, Elligens, Hilders, Kloeke, Van der Veldt, Nikic, Ton.

Foto’s: met dank aan Voorschoten’97