HomeZaterdagDerde klasseVoorschoten’97 (zo) verliest van koploper DIOS door dode spelmomenten

Voorschoten’97 (zo) verliest van koploper DIOS door dode spelmomenten

-

Derde klasse A (zondag)- ,,Hier zullen we veel beter op moeten oefenen komende week op de training. Wie dekt wie bij een vrije trap of hoekschop en hoe? Daardoor verloren we nu toch nog ongelukkig met 4-3 door verdedigend niet goed in te grijpen op dat soort momenten. Bovendien,  maakt onze aanvoerder Niels van den Berg een paar minuten voor tijd die strafschop dan speel je hier in Nieuw-Vennep gewoon gelijk tegen koploper DIOS. Maar winnen doe je samen en verliezen doe je samen”, aldus aanvaller Mike Nikic die tien minuten voor tijd als invaller zelf de 3-3 liet aantekenen.

Voorschoten’97 moest als tweede met 4 uit 2 uit bij DIOS de strijd aanbinden met een ploeg die erom bekend staat fysiek te spelen en de lange bal naar voren hanteert om de snelle voorwaartsen te bereiken. In combinatie met een kunstgrasveld dat zeker geen vijf sterren verdient, is het voor een technisch voetballende bezoeker als de groen-gelen extra moeilijk om het gewone spelletje te kunnen spelen. Nikic: ,,Dat bleek ook zeker vanmiddag want ze peerden het leer vaak naar voren in onze zestien. Eigenlijk verliep de eerste helft normaal en gelijkwaardig, maar uit een dekkingsfout bij een hoekschop scoorden zij toch de 1-0.”

Van den Berg maakte kort voor rust vanaf randje zestien de 1-1  de verdiende gelijkmaker. ,,Onze trainer Huib van Oostrom Soede liet in de rust weten dat we eigenlijk alles onder controle hadden, maar dat de dode spelmomenten door ons niet goed werden opgepakt en ons uiteindelijk zouden nekken. Natuurlijk hoopte ik er ook op om in de tweede helft speelminuten te kunnen maken”, sprak de ervaren 38-jarige spits van Voorschoten’97. In het begin van de tweede helft was de uitploeg veel beter en Roy Elligens zette het betere spel om in cijfers: 1-2. Onverwachts werd het weer gelijk: een hoge bal uit een vrije trap van DIOS stuiterde over de doelman en verdedigers heen, 2-2. Even later kwam de koploper zelfs op een 3-2 voorsprong. Voorschoten gaf zich nog niet gewonnen: invaller Nikic tikte van dichtbij een voorzet van de andere routinier, de mee opgekomen 40-jarige Vincent van Veen, binnen, 3-3. Nikic: ,,Man, wat was ik blij dat die erin ging. Ik hoop dit seizoen, mijn laatste zoals het er nu naar uitziet, er meer te maken dan die paar van vorig jaar. Dat zou een mooie afsluiting zijn van mijn spelersloopbaan. Na de 3-3 gingen we vol voor de winst”. Die zege ging uiteindelijk niet naar de bezoekers; een klutsbal verdween pardoes achter doelman Chris van der Mijn: 4-3.

Dat Van den Berg met zijn strafschop kort voor tijd voor de dik verdiende gelijkmaker zou zorgen, daar twijfelde niemand aan bij de groen-gelen. Nikic: ,,Ik kan me niet heugen dat ik hem heb zien missen, maar nu hield de DIOS-doelman hem fraai tegen in de linkerhoek. We hebben deze wedstrijd zeker geen geluk gehad. Geluk moet je ook afdwingen.” Met deze eindstand bleef DIOS ongeslagen koploper met 9 uit 3 (11-7) en zakte Voorschoten’97 van plek twee naar negen met 4 uit 3 (10-8). Komende week treft Nikic met zijn makkers thuis het altijd lastig te bespelen WVC. Met hun 0-5 uitzege vandaag bij het Haagse Graaf Willem II VAC staan zij derde in deze derde klasse A met 6 uit 3. ,,Vijf jaar geleden had ik me geërgerd aan deze voetbalmiddag, maar nu kijk er anders naar. We kunnen en moeten leren van wat er vanmiddag nog niet goed ging”, liet de voor TC 3 studerende rasvoetballer Nikic weten.

DIOS – Voorschoten’97 4-3 (1-1). 18. DIOS 1-0, 37. Van den Berg 1-1, 60. Elligens 1-2, 65. DIOS 2-2, 75. DIOS 3-2, 80. Nikic 3-3 en 85. DIOS 4-3. Scheidsrechter: N. de Jong.

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Mijn, Van der Born, Van Veen, T. Mulder, Adriaanse, Elligens, Witsmeer, Van den Berg, Van Aken, G. Mulder en Van der Veldt.