HomeZaterdagDerde klasseVV Leiden pakt in slotfase toch nog een punt tegen Kagia

VV Leiden pakt in slotfase toch nog een punt tegen Kagia

-

Derde klasse A (zaterdag)- VV Leiden ontving aan de Smaragdlaan middenmotor Kagia. Vorige week won de Leidse ploeg knap van Be Fair, terwijl de ploeg uit Lisserbroek een eenvoudige zege boekte op Zwammerdam. De ploeg van Cees van Tongeren bevindt zich nog altijd in de gevarenzone. Punten bij elkaar schrapen is dus het devies voor de Leidenaren. Na negentig minuten eindige het duel onbeslist(1-1).

Kagia begon de wedstrijd net even wat scherper dan de thuisploeg. De bezoekende ploeg won meer duels op het middenveld, maar echte grote kansen leverde dit niet op. De Morschbewoners probeerden in de tegenstoot gevaarlijk te worden, maar liepen vast op de compacte verdediging van de Lisserbroekers. De eerste redelijke kans van de wedstrijd ontstond pas halverwege de eerste helft uit een vrije trap voor de thuisploeg. Danny Sjaardema zag zijn inzet in de handen van Kagia-keeper Sander Hogervorst verdwijnen. Enkele minuten later gaf Kagiaan Tijs van der Schinkel goed voor in de zestien maar vond geen medespeler. De bezoekers bleven het restant van de eerste helft een veldoverwicht houden, maar de pupillen van Van Tongeren bleven vrij gemakkelijk overeind. Doelpuntloos werd de theepauze ingegaan.

Na de onderbreking zou het wedstrijdbeeld onveranderd blijven. De Leidenaren leunden op de defensie en loerden op de counter. Met name de rappe Sipan Khalid werd herhaaldelijk weggestuurd, maar tot een doelpunt kwam het niet. Kagia probeerde aan te zetten maar de eindpass was deze middag niet voldoende verzorgd. Halverwege het tweede bedrijf hadden de gastheren op voorsprong kunnen komen, maar Koos de Haas zag zijn vrije bal gekeerd worden door de goed keepende Hogervorst.

Het venijn zou in de staart van de wedstrijd zitten. Pakweg een minuut of tien voor tijd kwam Kagia op voorsprong. De hard werkende Rens Lamboo joeg goed door en wist de eerste treffer van de middag op zijn naam te schrijven. De vreugde was echter van korte duur. Enkele minuten later kreeg een Kagiaan de bal op zijn arm in het eigen doelgebied. De arbiter van dienst aarzelde niet en wees naar de stip. Khalid wist wel raad met de geboden kans en schoot zijn ploeg langszij. Het restant van de wedstrijd leverde geen kansen meer op voor één van de ploegen. Een 1-1 eindstand dus, een uitslag die gezien de geringe kansen van de twee teams een terechte is. Volgende week ontvangt VV Leiden plaatsgenoot LSVV’70 en gaat Kagia op bezoek bij hekkensluiter WDS.

VV Leiden-speler Danny Sjaardema na afloop van de ontmoeting: ,,De wedstrijd was redelijk in evenwicht. Al hadden zij wel meer aanvallende intenties, maar echt moeilijk hadden we het ook niet. Zij kwamen op voorsprong en we moesten vechten voor wat we waard waren om in ieder geval nog een punt te halen. Gelukkig kwamen we op gelijke hoogte, al hadden we daar wel een pingel voor nodig. Een terecht toegekende strafschop in mijn ogen die Sipan feilloos binnenschoot. We moeten tevreden zijn met dit punt. Elk puntje kunnen we in de strijd tegen degradatie goed gebruiken.”

Kagia-aanvaller en tevens doelpuntmaker Rens Lamboo met zijn opinie: ,,Gezien de ranglijst en onze kwaliteiten hadden we gewoon moeten winnen. We hadden moeite met de stugge verdediging van onze opponent. Zij strijden natuurlijk om in de derde klasse te blijven. Helaas een gelijkspel en dat is flink balen. Aan de andere kant is het ook de verdienste van VV Leiden. Ze hebben organisatorisch hun taken goed uitgevoerd. Volgende week moeten we gewoon de drie punten pakken tegen WDS om nog wat verder te kunnen stijgen.”

VV Leiden-Kagia 1-1 (0-0)  81. 0-1 Lamboo, 84.Khalid 1-1.

Basisopstelling vv Leiden: Van der Meulen, Hage, Van Egmond, Frankhuizen, Sjaardema, Hamelink, Khalid, Te Hennepe, Middelkoop, Van der Meel, Devilee

Basisopstelling Kagia: Hogervorst, Timmermans, Hogewoning, Lobbezoo, Hoejenbos, Van de Beek, Sluymer, Van der Schinkel, Imanse, Lamboo, Ligtenberg.

Foto’s: S. van der Meel (een uitgebreide reportage volgt later!!)