HomeZaterdagDerde klasseWarmunda doet zichzelf de das om tegen DIOS

Warmunda doet zichzelf de das om tegen DIOS

-

Derde klasse A (zondag) – ,,Duitser dan Duits deze overwinning met 0-1 in de extra tijd van die gasten uit Nieuw Vennep. Wat sneaky zeg waar alle supporters op dit sportpark, ook die van hen, al rekening hadden gehouden met een terecht gelijkspel. Dan komt dat doelpunt ook nog tot stand doordat onze doelman Arthur van Dam een diepe bal, die hij in die fase normaal naar veld twee rost, totaal verkeerd raakt. Daardoor kregen zij een hoekschop waaruit hun aanvoerder de bal binnen kon tikken. En ik moet eerlijk zeggen, dat deed hij best fraai. Ik was in ieder geval blij met de strijd van onze jongens in de tweede helft. Want die eerste 45 minuten heb ik maar weggespoeld met een extra biertje in de rust”, zo sprak de Warmunda-supporter met veel gevoel voor understatement.

Wie kon Warmunda-trainer Alan Campfens binnen de lijnen brengen in een poging om van die gevaarlijke twaalfde plek af te komen met 25 punten wetende dat ASC evenveel punten had met een veel beter doelsaldo en Kickers’69 drie punten meer? Op de nu fitte middenvelder Niels van der Meij na waren het dezelfde spelers die vorige week thuis met 0-2 van Kickers’69 verloren. Hij verving Paul Smit, de speler van een lager zaterdagteam, die nu op de reservebank mocht plaatsnemen bij o.a. de ook nog geblesseerde Brian van Noort.

DIOS had zeker positieve energie getankt uit de dik verdiende 2-0 thuiszege vorige week op SJZ. Ruben Kienhorst, de assistent-trainer die trainer Dave Lange verving, bracht ook tien van de elf basisspelers van vorige week binnen de lijnen. Het was toen invaller Redhey Nicholson die nu wel in de basis stond. De immer gevaarlijke spits Mike Degenaars trapte af en de eerste tien minuten was het van beide kanten aftastend ballen. Het eerste, ongevaarlijke, schot op Warmunda-doelman Van Dam kwam dan pas ook na tien minuten tot stand.

De Warmunda-supporter: ,,Als een paar minuten later Dijkie (verslaggever: Niels Dijkstra) na de misser van die DIOS-verdediger ook hun doelman wist te passeren dan speel je veel rustiger in zo’n belangrijke pot. Nu scoorde die gevaarlijke spits van hen een minuut later bijna nog als onze doelman en een verdediger op de doellijn niet twee keer reddend hadden opgetreden. Man, wat is dat slecht voor mijn blauwwitte hart.” De aansluitende drinkpauze werd door Campfens ruimschoots benut om zijn jongens te instrueren, zoals hij permanent verbaal de spelers aanstuurt in het veld alsof hij met een enorme joystick langs de lijn zit.

Kreten als ‘voor de goal’ en ‘koppeltjes’ waren respectievelijk bestemd voor Jasper Kortekaas en Hamza Harmouch. Kortekaas moest de veel scorende Chafik Belmamoune doen vergeten die op 15 april thuis tegen Van Nispen zijn kruisbanden scheurde en vele, vele maanden is uitgeschakeld. Harmouch werd door Campfens in het veld voortdurend aan nummer acht, Louis van Niel, gekoppeld en dat deed hij met verve naarmate de wedstrijd vorderde. En hoe verliep het na deze drinkpauze halverwege de eerste helft? Het enige wapenfeit van de thuisploeg was een vliegend schot van de aan de rechterkant opstomende Koen Mastemaker na een straffe voorzet van Menno van Noort. Maar de immer rustig optredende DIOS-doelman verhinderde het eerste juichmoment voor Warmunda.

Zouden de blauwwitten ook in de tweede helft de vaak kansloze lange bal naar voren blijven hanteren? Werd er weer louter gegokt op de snelheid van linksbuiten Dijkstra? Blijkbaar wel, want een kwartier na rust tikte spits Kortekaas zijn voorzet na een fraaie loopactie maar net over de lat. Halverwege de tweede helft was Dijkstra echt los en stormde hij de zestien binnen, maar een fenomenale sliding van DIOS-verdediger Emile van de Scheur voorkwam een zeker doelpunt. Kort ervoor had hij, opgekomen bij een vrije trap, bijna de 0-1 laten aantekenen. Het spel golfde zo heerlijk heen en weer. Van Noort zag een paar minuten voor tijd zijn snoeiharde inzet door een verdediger ook nog net geblokt worden.

Campfens liet de warm gelopen Luuk Holverda klaar staan om in te vallen. ,,Dat is vast en zeker om tijd te pakken want we hebben nog maar een minuutje te gaan en dan zit er in ieder geval één punt in de knip”, vertrouwde de Warmunda-supporter zijn buurman met de alom bekende doelpuntentoeter toe. Maar veel lawaai had hij deze zonovergoten middag op sportpark ‘Het Overbos’ nog niet kunnen maken. Andere inval-alternatieven had Campfens niet echt want naast de geblesseerde van Noort zaten op de reservebank louter drie royale dertigers en veertigers die normaliter in lagere teams hun speelminuten beleven.

Holverda werd de eerste minuut van de extra tijd rustig ingebracht voor Bilal el Kourami die geen gelukkige wedstrijd speelde en één minuut later gebeurde het. Een hoge bal op van Dam werd door hem verkeerd en onrustig op zijn slof genomen waarop de bal zelfs over de achterlijn verdween. Uit de hoekschop wist de soeverein op het middenveld heersende DIOS-aanvoerder Jeffrey van Goethem de bal prachtig binnen te tikken, 0-1. In de resterende speeltijd lukte het de thuisploeg niet om de bordjes op het scorebord te verhangen. Zo werd de eindstand 0-1.

De supporter van de thuisploeg: ,,Wat zitten die jongens stuk, ongelofelijk. Hier had zelfs ik geen rekening meer mee gehouden en ook hun supporters niet als ik het zo bekijk. Nou dat worden nog drie hele spannende potjes voor Warmunda in deze derde klasse A. Volgende week thuis tegen SJZ. Hebben we daar uit niet 2-2 tegen gespeeld? Maar ja, we hadden uit ook met 1-2 van DIOS gewonnen. En SJZ doet ook nog mee voor de derde periode dus we krijgen het ook dan zeker niet cadeau.”

Warmunda blijft zo twaalfde met 25 uit 23 (32-50) en behoudt zes punten voorsprong op Van Nispen dat thuis kansloos van koploper Altior verloor. Door het 1-0 verlies van ASC, dus ook zij weer niet gescoord, staan zij nog dertiende met evenveel punten maar met een veel beter doelsaldo (44-40). Door het verlies van Kickers’69 thuis tegen Aalsmeer staan zij met 28 uit 23 ook nog binnen het bereik van de jongens van Campfens. ,,Het blijft een hele rare klasse, dus ook voor de laatste twee wedstrijden uit bij WVC en thuis tegen FC Rijnland durf ik niks te voorspellen. Ik ben al blij met minstens een gelijkspel, ook al is het op zijn Duits”, liet de trouwe Warmunda-supporter weten bij het opzoeken van het zonovergoten terras voor de kantine.

Warmunda- DIOS 0-1 (0-0). 90.+2. Van Goethem 0-1. Scheidsrechter: A. van Loenen. Toeschouwers: 79.

Warmunda: Van Dam, Mastemaker, Solleveld, Arnst, Van der Voort, Van der Meij, Harmouch, M. van Noort, Kortekaas, El Kourami (90+1. Holverda) en Dijkstra.

DIOS: Klinkenberg, Van der Hulst, Hoefkens, Van de Scheur, Van den Top, Van Goethem, Vrolijk, Van Niel (59. Reis), Asadi Wardough (70. Ort), Degenaars (81. Melo) en Nicholson.