Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Zondagtak Voorschoten’97 eindigt met overwinning

Rurh gold artikelbanner
Duke of Oz artikel

Derde klasse B (zondag)- De zondagtak van Voorschoten ’97 heeft een wisselvallig seizoen afgesloten met een 1-4 zege op WIK. Daardoor eindigt de ploeg van Huib van Oostrom Soede op een bescheiden achtste plaats in 3B.

De laatste speelronde van de reguliere competitie was een week opgeschoven in deze Haags georiënteerde afdeling. Een gevolg van het feit dat hekkensluiter De Ster eerst nog twee gestaakte wedstrijden diende af te maken. Dat gebeurde vorige week zondag en afgelopen donderdag, tegen respectievelijk REMO en WIK.

Sepa green artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Stadsbrouwhuis Leiden artikel

Datzelfde WIK, waar trainer Ton Boevink na 37 jaar (!) afscheid nam van het coachvak, fungeerde zondagmiddag als sparringpartner voor de groengelen, in een wedstrijd waarin verder niets meer op het spel stond. Desalniettemin hadden de Voorschotenaren er zin in. Roy Elligens scoorde voor rust twee keer en voltooide kort erna zijn hattrick. De thuisploeg beet nog even van zich af, waarna het Timo van Aken was die met een prima doelpunt de eindstand op 1-4 bepaalde. De A-junior is de laatste weken sowieso goed op dreef en is één van de vele jeugdspelers die van Van Oostrom Soede recentelijk op veel speeltijd kan rekenen. ,,Die jongens zorgen voor een frisse wind. Ze spelen met een bepaald elan en brengen energie. Het is leuk om te zien hoe we de laatste weken voetballen, met veel druk naar voren en veel beweging zonder bal. Dat belooft wat voor volgend seizoen.’’

Voorschoten kende een uiterst stroeve seizoensstart en had na acht wedstrijden pas vier schamele puntjes bijeen geharkt. Vanaf eind november vond de ploeg geleidelijk aan de weg omhoog en in het voorjaar gloorde zelfs winst van de tweede periode. Twee opeenvolgende nederlagen – uit bij Wilhelmus en thuis tegen SVV, de ongeslagen kampioen – maakte aan die illusie echter hardhandig een einde. Uiteindelijk eindigde Voorschoten – met 36 uit 26 – onderaan de grijze middenmoot, weliswaar ver weg van de streep, maar ook op gepaste afstand van de ploegen die om de prijzen speelden.

OWN artikelbanner
Gerard Bol artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten