HomeZaterdagDerde klasseZwammerdam heeft liever de punten dan weer louter pluimen

Zwammerdam heeft liever de punten dan weer louter pluimen

-

Derde klasse A (zaterdag)- ,,Uiteindelijk is die 1-1 hier uit bij DSVP best teleurstellend te noemen, maar het was positief om binnen de lijnen te merken hoe we voor elkaar hebben gewerkt. Als we zo blijven doorgaan, valt alles best wel een keer op de juiste plek. Het is bij ons vooral een zaak om de vele doelkansen die we zelf realiseren om te zetten in wat meer doelpunten. Weer winnen is uiteindelijk vele malen leuker dan na afloop te horen, net als vanmiddag van de DSVP-trainer, dat we een leuk team hebben”, sprak de bevlogen Nick van de Berg van Zwammerdam.

Met de blauwwitten uit Pijnacker als tegenstander op sportpark ‘De Groene Wijdte’ kwam Van de Berg met zijn groen-witte collega’s uit tegen een hele memorabele tegenstander. De vereniging met de volledige naam ‘Door Samenwerking Verkregen Pijnacker’ werd door Dick Advocaat getraind van 1981 – 1984, wat leidde tot drie promoties en 67 aaneensluitende overwinningen, een nationaal record. Maar DSVP speelt sinds het seizoen 2014-2015 toch echt weer in de derde klasse waar de twee seizoenen eerder de eerste- en tweede klasse nog leidend waren.

Thuis was er door Zwammerdam met 2-3 verloren van de ploeg uit Pijnacker en met beide ploegen op 14 uit 13 namen de groenwitten door een ietwat beter doelsaldo een negende plek in en de thuisploeg plek tien. Zwammerdam-aanvaller Donny van der Neut zette de toon met de 0-1 kort na het eerste fluitsignaal van de prima fluitende scheidsrechter Vermaat. Van de Berg: ,,Hij leek Platini wel zo mooi schoot hij die vrije trap binnen vanuit een onmogelijke hoek. Maar veel plezier hadden we niet van die voorsprong, want ruim tien minuten later maakten ze gelijk met een mooi kopdoelpunt uit een hoekschop.”

Het trouwe meegereisde publiek ging er eens goed voor staan langs de lijn, want dit zou nog wel eens een hele rare wedstrijd kunnen gaan worden. Zo miste kort na deze gelijkmaker ‘Damme’-speler Koen Woudenberg voor een leeg doel en zag hij ook nog een prima strak schot net over de lat van de DSVP-doelman scheren. Een tegenvaller voor de groenwitten was het in de eerste helft al geblesseerd uitvallen van hun doelpuntenmaker. Mitchell Bons werd zijn vervanger en hij zag kort voor rust de andere Bons, Justin, tegen het heerlijke echte gras binnen de zestien gaan maar Vermaat was duidelijk in zijn lichaamstaal… doorspelen.

Van de Berg: ,,In het laatste deel voor de rust kwamen we weer beter in de wedstrijd, zoals ze altijd zeggen. Maar in die eerste drie kwartier kwamen we toch echt soms tekort omdat we onze krachten niet goed doseerden nadat we een periode hoog druk hadden gezet. En dat moet je wel doen want conditioneel trek je dat echt niet zo’n hele helft. Maar in de rust was trainer Rob de Lange duidelijk in zijn positieve terugblik door aan te geven dat we de betere ploeg waren en gewoon zo moesten doorgaan.”

In de tweede helft waren Lars Kremer en de ‘Bonsjes’ de groen-witte bekende voetballuisjes in de DSVP-pels en kregen ze diverse kansen om de drie punten voor Zwammerdam binnen te halen. Ze konden bij hun doelpogingen vaak alleen maar worden afgestopt middels een overtreding. ,,Tja, en had Reijer Peters iets meer geluk gehad met zijn schitterende afstandsschot in de extra tijd dan hadden we nu weer drie punten en geen pluimen ontvangen. Maar hun doelman kon een dik verdiende 1-2 net voorkomen met een katachtige reactie”, sprak de ietwat teleurgestelde Van de Berg van Zwammerdam.

Met deze uitslag blijft Zwammerdam negende met 15 uit 14 (25-29) en de thuisploeg DSVP tiende met dezelfde getallen (15-25). Van de Berg: ,,Het moet gewoon effe meezitten. We hebben in ons team echt goede voetballers en op eigen kracht moeten we gewoon potjes kunnen winnen in deze klasse. Ik kan me alleen maar Soccer  Boys herinneren als ploeg die tegen ons echt de beste was.”

Komende zaterdag 10 februari is WDS op sportpark Zwammerdam, op plek dertien na het gelijke spel tegen v.v. Leiden, met 10 uit 13 de tegenstander. Een ploeg om zeker punten van te pakken en geen pluimen van te ontvangen, zeker in het besef dat uit met 1-3 werd gewonnen. Leidenamateurvoetbal gaat het zeker volgen wat Zwammerdam betreft.

DSVP – v.v. Zwammerdam 1-1 (1-1). 4. Van der Neut 0-1 en 17. DSVP 1-1. Scheidsrechter: R. Vermaat.

Basisopstelling v.v. Zwammerdam: Samsom, De Bruin, Van Dorp, Van de Berg, Van Asselt, Peters, Woudenberg (83. Kramer), Van Leeuwen, Van der Neut (33. M. Bons), J. Bons en L. Kremer.

Foto’s: Jaap Peters