Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Zwammerdam moet serieus op tellen gaan passen

Duke of Oz artikel
Vergulde vos artikelbanner

Derde klasse A (zaterdag)- Zwammerdam heeft niet voor een verrassing kunnen zorgen bij het favoriet geachte Nieuwkoop. Grote delen van de wedstrijd kon Zwammerdam de oranjehemden goed partij geven, maar het gif ontbrak. Dat zat er wel in bij Nieuwkoop dat uit evenveel kansen als Zwammerdam (zeven in getal) liefst vier doelpunten wist te puren en Zwammerdam geen enkele. Voeg daarbij dat het “oranjegif” twee keer in rood had kunnen verschieten, maar dat niet deed, en het verhaal van de wedstrijd is verteld.

Het begin van de wedstrijd was voor Nieuwkoop. Zwak storen van Zwammerdam leidde de 1-0 in, al in de zesde minuut. Daarna begon de ploeg van Jack Harmsen pas echt aan de wedstrijd en tot de rust schiepen de groen-witten zich niet minder dan zes goede mogelijkheden, tegenover Nieuwkoop misschien 2. Bij één van de aanvallen van Zwammerdam werd Reijer Peters op weg naar de doelman omgezaagd. Geen kans om aan te leggen, maar ook geen veldverwijdering.

Na rust ging de wedstrijd gelijk op, maar konden de bezoekers geen effectief ( lees: dreigend) spel, neerleggen. Te zelden kwam men in de 16 en er werd geen schot gelost op het Nieuwkoop-doel. Fouten in de defensie van Zwammerdam lagen ten grondslag aan nog drie doelpunten van Nieuwkoop: in de 72e, 81e en 90e minuut. Natrappen van een Nieuwkoop-speler werd tussendoor met geel afgedaan door de overigens goed leidende scheidsrechter. De winterstop komt op een gelegen moment omdat Zwammerdam een beetje “met zichzelf worstelt”. De groenwitten staan op de gevaarlijke elfde plaats met tien punten uit twaalf gespeelde duels. Daaronder bevinden zich nog BSC’68 (7), DWO (6) en NSV’46 met vijf punten.

Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Scheffer sportprijzen artikel
Brasserie buitenhuis
Voorthuijzen artikelbanner

Basisopstelling Zwammerdam: Samsom, Van Asselt, Van Dorp, Jansze, Van den Berg, Woudenberg, Peters, T.Kramer, J.Bons, De Groot, M.Bons.

Bron: vv Zwammerdam (spelers dit keer onbereikbaar)

Seven gifts artikel
Slingerland artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten