HomeZaterdagDerde klasseZwammerdam schudt WDS eenvoudig van zich af

Zwammerdam schudt WDS eenvoudig van zich af

-

Derde klasse A (zaterdag)-Zwammerdam ontving buurtgenoot WDS uit Driebruggen op het eigen sportpark aan de Spoorlaan. De ploeg van trainer Rob de Lange boekte nog geen enkele overwinning in 2018. Daar moest dit weekend dus verandering in komen, gezien het feit dat ‘Damme’ in het linker rijtje wil eindigen. Met name een goede eerste helft was de basis voor de overwinning. Het werd 6-2 en dat was meteen de grootste thuiszege van dit seizoen.

Mitchell Bons, goed voor drie treffers, doet zijn verhaal. ,,We begonnen sterk aan het duel. Al in minuut drie was het raak. Onze spits Daniel van Leeuwen kopte raak uit een vrije trap van Reijer Peters. Een lekker begin dus en dat gaf ons wel vleugels. We dicteerden de wedstrijd en onze opponent had echt niets in te brengen. De kansen stapelden zich op, echter waren we verre van scherp in de afronding. Hun enige wapenfeit was een schot op doel, waarbij de paal voor ons redding bracht. Halverwege de eerste helft scoorde ik tweemaal vlak achter elkaar en leek het een makkelijke middag te worden. We bleven onverminderd aanvallen. Het was echt eenrichtingsverkeer en we verbaasden ons over hun slappe spel. Wat we onszelf kunnen aanrekenen is dat we met maar drie treffers verschil de rust ingingen. Met alle respect, het had gemakkelijk 6-0 kunnen zijn.”

De aanvaller vervolgt: ,,Al kort naar de onderbreking schroefde Peters de score verder op. We leken in een zetel te zitten. Niets bleek minder waar. Een gebrek aan concentratie en scherpte zorgde ervoor dat we grip verloren. WDS nam de wedstrijd over en kwam zelfs terug tot 4-2.En dat alles binnen een kwartier tijd. Een hele lastige fase voor ons die totaal onnodig was. We hebben een hecht en goed team, maar dit soort fases in wedstrijden moeten er echt uit. Gelukkig werd het tij gekeerd. Het ritme ging weer omhoog en het niveau van de eerste helft werd weer gehaald. Onze opponent werd weer teruggedrongen op eigen helft. Na een goede uitbraak wist ik mijn derde van de middag te scoren. Kort daarop werd de 6-2 eindscore door Lars Kremer bepaald.”

De goalgetter tot besluit: ,,Een meer dan terechte uitslag. Eindelijk kwam er deze middag eens uit wat de hele ploeg wel weet. We kunnen goed voetballen. Als we constanter worden dan komen de punten vanzelf. We willen onze trainer, die aan het einde van het seizoen de club verlaat, een waardig afscheid geven.”

Volgende week gaan groen-witten op bezoek bij hekkensluiter VV Leiden. Overigens wonnen de Leidenaren eerder dit seizoen de eerste ontmoeting. Dus de pupillen van De Lange zijn gewaarschuwd.

Basisopstelling Zwammerdam: Samsom, Peters, Van Dorp, Van Asselt, De Bruin, Van den Berg, Van der Neut, Kremer, Bons, Van Leeuwen, Woudenberg.

Foto’s: Jaap Peters