HomeZaterdagDerde klasseZwammerdam verslikt zich in DSVP

Zwammerdam verslikt zich in DSVP

-

Justin Bons: ,,Vooral de eerste helft was niet best”

Derde klasse A (zaterdag)- Een tweede seizoensoverwinning zat er niet in tijdens de uitbeurt bij DSVP. De groenwitten lieten de punten op ‘De Groene Weidte’ in Pijnacker liggen tegen het team dat met een 5-1 nederlaag het seizoen begon. Zwammerdam likte na een 3-1 nederlaag de wonden en bleef zo staan op de vorige week vergaarde drie punten tegen Blauw Zwart.

Aanvaller Justin Bons was ‘not amused’ na de teleurstellende pot. ,,Het was een tegenvaller dat wij verloren terwijl ik DSVP niet echt beter vond. Van onze kant was echter de eerste helft niet best. We misten na de rust kansen die je normaal gesproken niet mag missen en dan scoort de tegenstander. Eigenlijk had ik zelf ook moeten scoren”, trekt Bons het boetekleed aan. ,,Na de 1-0 van hun maakte onze keeper een fout waardoor het daarna al snel 2-0 werd en het werd er vervolgens niet beter op voor de pauze. Ik geloof dat wij hun keeper niet een keer hebben getest voor de doelwisseling.”

Vervolgend: ,,In de tweede helft kwamen wij uit getergd uit de kleedkamer en geloofden wij er nog in maar toen zat het allemaal niet mee. Het ging wel beter lopen maar we scoorden niet. In de tweede helft die gelijk op ging, kwamen er kansen voor beide kanten en onze keeper pakte nu wel een paar ballen goed. Wij hadden er een of twee kunnen maken om terug te keren in deze tweestrijd.” Die ene treffer die gemaakt werd kwam op naam van zijn broer Mitchell maar toen stond het inmiddels al 3-0 voor de ploeg uit Pijnacker en was het een gelopen koers want in de resterende tien minuten konden de Zwammerdammers het gat niet meer dichten. ,,Het was overigens wel een mooi doelpunt met dat schot in de kruising”, prijst hij de treffer van broerlief. Helaas zijn eretreffers alleen maar voor de statistieken.

Bons was dus net als zijn teammaten teleurgesteld, maar wil niet bij de pakken neerzitten. ,,Thuis tegen Lugdunum zal geen makkelijke wedstrijd worden volgende week, maar we hebben nog wat goed te maken na deze slechte beurt. Dat zijn we aan onszelf verplicht.”

Basisopstelling Zwammerdam: Samsom, Van Zoest, Van Asselt, Van den Berg, Van Dorp, Peters, Woudenberg, J.Bons, Nulle, De Groot, M.Bons.

Foto’s: met dank aan Jaap Peters