HomeMeerburgInterviews MeerburgBliksemstart(en) helpen Meerburg aan ruime zege bij Roodenburg (1-7)

Bliksemstart(en) helpen Meerburg aan ruime zege bij Roodenburg (1-7)

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Wie zaterdag niet bij de wedstrijd aanwezig was, zou mogelijk kunnen denken dat het bij de wedstrijd  Roodenburg-Meerburg (2 penalty’s voor Meerburg en 2x rood voor Roodenburg) niet erg vriendelijk aan toe ging, maar niets is minder waar. In een sportief treffen eindigden de gastheren de wedstrijd weliswaar met 9 man, maar met name de uitsluiting van Roodenburg-speler Souhail Mkadmi  was op zijn zachtst gezegd discutabel te noemen. Scheidsrechter De Vries zag tot verbazing van velen in een mannelijk duel van een Meerburg–verdediger en de Roodenburg aanvaller een overtreding  van de spits en Mkadmi mocht direct met rood vertrekken. Deze onterechte rode kaart vlak voor rust, Meerburg stond inmiddels met 0-2 voor, was de nekslag voor de mannen van Nouri Essaoui en Cengiz Domnez. In de 2e helft scoorden de bezoekers nog 5x  en eindigde de wedstrijd in een dik verdiende 1-7 overwinning voor Meerburg.

De toeschouwers op Sportpark Noord waren nog bezig om hun zitplaatsen droog te maken, toen de bal al op stip lag. In de allereerste minuut werd Meerburg-aanwinst Aymen Mizab (afkomstig van tegenstander Roodenburg) door Sabir Serray binnen het zestienmeter gebied neergelegd en leidsman De Vries kon niet anders doen dan naar de stip te wijzen. De van VUC-overgekomen Richard Versteden klaarde dit klusje, alhoewel Roodenburg-doelman Khalid Makkor nog dichtbij kwam (0-1). Niet veel later kreeg Victor Leonara dé kans om zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen, maar Meerburg-doelman Patrick Bom kon zijn poging van dichtbij keren. Mizab deed na twintig minuten spelen zijn oude club opnieuw pijn door vanaf de rand zestien de bal achter Makkor te plaatsen. Met 0-2 werd ook de rust bereikt.

De opening van het 2e bedrijf was identiek aan het begin van de wedstrijd. De blauw-zwarten waren na de hervatting opnieuw niet bij de les, waarvan Meerburg kon profiteren. Een vlot lopende aanval via Levi Paulides werd door Joeri van der Voort bekwaam afgerond (0-3). Zo was het één minuut na rust al 0-3 en was de wedstrijd definitief gespeeld. Het resterende gedeelte van de wedstrijd had ook schriftelijk afgedaan kunnen worden, zeker nadat Roodenburg met 9 man kwam te staan nadat ook Abdul Farhane met rood (2x geel) moest vertrekken. Via doelpunten van Versteden (2x, waaronder een hele fraaie  vanaf de rand zestien) en 2x Nils Slingerland, overgekomen van DoCoS, liepen de bezoekers uit naar 1-7. Het overgebleven  Roodenburg -negental wist tussendoor via invaller Mohammed Foudal éénmaal het net te vinden.

Uiteraard was Meerburg-trainer Alex Redel in zijn nopjes met de seizoensopening van zijn manschappen. ,,Door de komst van Slingerland en Versteden, maar ook met Gideon Loos en Joeri van der Voort, die er nu vanaf het begin van het seizoen bij zijn, hebben we denk ik een evenwichtiger ploeg dan vorig seizoen. Toen konden we beschikken over talentvolle, jonge spelers maar om wedstrijden naar je toe te trekken is ook een stukje ervaring nodig. De jongens die erbij zijn gekomen brengen deze routine met zich mee en dat is iets wat dit team goed kan gebruiken”, aldus Redel. Tel daarbij op dat de behendige Mizab liet zien een pure versterking voor de wit-zwarten te zijn en het moge duidelijk zijn dat er dit seizoen wat van de Rijndijk-bewoners verwacht mag worden.

Roodenburg – Meerburg 1-7 (0-2). 1. Versteden 0-1, 20. Mizab 0-2, 46.Van der Voort 0-3, 55. Versteden 0-4, 60. Versteden 0-5, 72. Foudal 1-5, 82. Slingerland 1-6,  89. Slingerland 1-7

Scheidsrechter : De Vries. Toeschouwers : 150

Basisopstelling  Roodenburg: Makkor, Yuksel, Boy,Belkhir, Bardaa,Leonora, Matoug,Mbarki, Farhane, Serray, S.Mkadmi.

Basisopstelling Meerburg: Bom, Paulides, De Jong, Laan, Van der Meer, Loos, Muller, Versteden, Mizab, Slingerland, Van der Voort.