HomeVijfde klasseFootball FactoryEerste punt is binnen voor Football Factory

Eerste punt is binnen voor Football Factory

-

Vierde klasse A- ,,Ik kan het mezelf aanrekenen, ik had er drie moeten maken”, stelde Gary Person. De aanvaller pakte met Football Factory wel het eerste punt van het seizoen tegen Hazerswoudse Boys (1-1), maar besefte tegelijkertijd ook goed dat er meer te behalen was. ,,Zij hadden het beste veldspel, maar wij de betere kansen”, baalde Person, die met de Leidenaren in de eerste helft probeerden de toon te zetten.

Dat lukte ook, met zelfs een aantal goede kansen. Aan de andere kant van het veld viel de goal van de bezoekers uit Hazerswoude-Dorp (van Leo de Ruiter) helemaal uit het niets. ,,Eigenlijk door een lange bal, waar we verkeerd stonden”, vertelde Person. De doelpuntenmaker zorgde zelf hoogstpersoonlijk voor de gelijkmaker (1-1), nog voor rust, op aangeven van Thijs de Jong.

In de tweede helft wijzigde Football Factory van speelwijze. In plaats van druk te zetten op de opbouw van Hazerswoudse Boys, zakte de studentenploeg ver in. ,,Die wijziging werkte eigenlijk een beetje in ons eigen nadeel. Normaal gesproken spelen we ook wel op de counter, maar zetten we wel iets hoger druk. Dat deden we in de eerste helft namelijk ook al goed. Nu gingen we naar achteren lopen, waardoor zij veel ruimte kregen om op te bouwen. Dat was eigenlijk best wel zonde.”

Over en weer waren er vervolgens kansen na rust. Al had Person naar eigen zeggen de 2-1 op de schoen. Vooral in de slotfase, toen een goal van de aanvaller werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. ,,Echt ongelooflijk. Thijs en Floris (Hooghiemstra, red.) stonden geen buitenspel. Bovendien stond die grensrechter niet eens op één lijn. Dan hadden we dus gewoon gewonnen. Aan de andere kant moet ik eerlijk zijn: we hadden het zelf eerder moeten maken. Vooral ik had dus die kansen moeten afmaken, dan had dat beslissende moment met buitenspel niet eens wat uitgemaakt”, zei de eerlijke Person, die ondanks de nare nasmaak nog een beetje tevreden kon zijn met het punt.

Na de nederlagen tegen LSVV’70 (1-0) en Zevenhoven (2-3) staat Football Factory nu eindelijk ook op de kaart in de vierde klasse A. ,,Het had eigenlijk vorige week al moeten gebeuren, want toen stonden we met 2-0 voor. Daarna hadden we last van een soort misplaatste arrogantie, ofzo. Wat je overigens nu wel merkte, is dat onze eigen keeper terug is. Dat geeft wel wat meer rust in onze achterhoede. Vorige week tegen Zevenhoven was hij er niet en stond er een veldspeler van het tweede op het doel. Dat is dan toch wel even billenknijpen met hoekschoppen.”

Nederlagen van 5-0 of 6-1, net zoals in de afgelopen jaren, zijn voorlopig nog niet aan de orde bij de Leidse formatie. ,,Wat dat betreft staan we goed, al had de nederlaag tegen LSVV ook wel hoger kunnen uitvallen.”

Aanstaande zaterdag staat Football Factory tegenover Kickers’69 in Leimuiden. De club, die na vorig seizoen overstapte van de zondag naar de zaterdag, is tot op heden nog puntloos. Behoorlijk verrassend, zeker omdat Kickers tot voor de zomer nog uitkwam in de zondag derde klasse. Misschien een kans voor het Leidse studententeam om de eerste zege bij te schrijven.