dinsdag, maart 19, 2024
HomeZaterdagVierde klasseFC Oegstgeest boekt een zakelijke overwinning op Kickers’69

FC Oegstgeest boekt een zakelijke overwinning op Kickers’69

-

Vierde klasse A (zaterdag)-FC Oegstgeest is er alles aan gelegen om de kelderklasse van het amateurvoetbal dit seizoen te verlaten. Al jaren ruiken de Oegstgeestenaren aan de gewilde promotie maar telkens ging het mis aan het einde van de competitie. Trainer Huig Jan Heeringa beschikt over een brede selectie en heeft er dit seizoen het volste vertrouwen in dat het nu wel goedkomt. Vorige week morste de ploeg punten tegen een defensief ingesteld Meerburg. Genoeg reden dus om afgelopen zaterdag om weer voor de volle winst te gaan. Kickers’69 kwam op bezoek en kan niet echt bepaald een hoogvlieger worden genoemd vooralsnog. De thuisploeg ging met de winst aan de haal.  Het werd 2-0, maar de uitslag had hoger kunnen en moeten uitvallen.

Vanaf het begin was de wedstrijd rommelig. Zowel de thuisploeg als Kickers’69 grossierden in foutieve passes en aan niets was te zien dat het een boeiende wedstrijd zou gaan worden. De betere kansen vielen wel te noteren voor de pupillen van Heeringa. Aanvaller Bob den Hollander zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Jeroen Tent en een grote kans van Adil Harfaoui werd eveneens in de kiem gesmoord. De gastheren probeerden de score te openen maar het spel was inspiratieloos. Echt grote kansen kwamen er niet en de bezoekende ploeg bleef leunen op de defensie, hopend op een counter. Dit leverde niets op en als de ploeg uit Leimuiden er een keer uitkwam stond de verdediging van FC Oegstgeest goed. De povere eerste helft leverde geen doelpunten op.

De gastheren kwamen in het tweede bedrijf beter voor de dag. Wellicht dat Heeringa een donderspeech heeft gegeven tijdens de onderbreking, want het zag er direct beter uit. Er werd vlot gecombineerd en Kickers’69 had helemaal niets meer in te brengen. De doelpogingen stapelden zich op voor FC Oegstgeest en het was wachten op de openingstreffer voor de thuisploeg. Deze kwam op naam van Harfaoui. Na een goede teruggetrokken bal ramde hij de bal in het doel vanaf de rand van het strafschopgebied. Een bevrijdende treffer zou later blijken. FC Oegstgeest gooide de schroom van zich en niet veel later verdubbelde de goed ingevallen Lars van Bommel de score. De Leimuidenaren waren zichtbaar moe gestreden en de kersverse fusieclub had de score moeten opschroeven. Den Hollander, Abel Bormans en Danny Wenink kregen nog dotten van kansen maar wisten deze niet te verzilveren. Zo ging FC Oegstgeest wel met de winst aan de haal, maar deed het zichzelf tekort. De eerste helft was ronduit slecht te noemen, het tweede bedrijf echter speelde de thuisploeg zeer goed en verzorgd voetbal. Iets waar Heeringa mee door kan om mee te blijven doen om de zo gewilde titel. Volgende week spelen de Voscuijlbewoners in Leiden tegen Football Factory. Een te kloppen ploeg gezien de stand op de ranglijst.

Aanvaller Den Hollander na afloop van de wedstrijd: ,,Jeetje zeg, wat een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft bakten we er echt helemaal niets van. In die slechte fase waren we al de bovenliggende partij, maar het ontbrak echt aan alles. De verklaring hiervoor is niet te noemen. Als collectief faalden we aan alle kanten. Dat is in de rust ook wel aangegeven door de technische staf. In de tweede helft hebben we laten zien dat we een goed en hecht team hebben. Het liep beter en we trokken uiteindelijk de wedstrijd zakelijk over de streep. De 2-0 einduitslag is uiteindelijk magertjes, we hadden er veel meer kunnen maken. Aan het einde van de rit pakken we drie punten. Punten die hard nodig zijn om op jacht te blijven gaan voor de titel. Dat moet dit seizoen gewoon gebeuren, na alle zeperds van de voorbije seizoenen.”

Oegstgeest-Kickers’69 2-0 (0-0) 64.Harfaoui 1-0, 68. Van Bommel 2-0

Basisopstelling FC Oegstgeest: Messemaker, Apcar, Harfaoui, Nieuwenburg, Wenink, Den Hollander, Van Tulder, Bormans, Van der Spek, Lichtenbeld, Schadde van Dooren.

Foto’s: met dank aan Lichtenbeldfoto.nl