zaterdag, april 20, 2024
HomeLSVV'70Interviews LSVV'70FC Oegstgeest laat LSVV’70 volstrekt kansloos: 6-1

FC Oegstgeest laat LSVV’70 volstrekt kansloos: 6-1

-

Vierde klasse A (zaterdag)-Gerben Groenendijk, middenvelder van LSVV’70, over het eerste kwartier van de wedstrijd tegen Oegstgeest: ,,We gingen hard door de ondergrens. Slechter  dan tegen Aarlanderveen kon het nooit worden dachten we. Dat kon dus toch en wel in het eerste deel van de wedstrijd. We werden afgetroefd op scherpte en kwaliteit. Héél, héél slecht.” Verdediger Vincent Solleveld van opponent Oegstgeest was bijkans euforisch: ,,Het was het beste kwartier van onze ploeg dit seizoen. Sprankelend, hoog tempo en direct druk zetten, het leek wel een schiettent.” En voilà, het begin van deze wedstrijd is met deze uitspraken kernachtig samengevat. Toen de stofwolken na vijftien minuten waren opgetrokken stond het 3-0 door doelpunten van Bob den Hollander en Lars van Bommel (2). De spanning was er natuurlijk volledig af en het duo Den Hollander/Van Bommel leefde zich de rest van de wedstrijd voetballend heerlijk uit. Dat de dubbele cijfers niet gehaald werden was vooral op het conto te schrijven van keeper Dammes Waasdorp. Zijn bovenmodale kwaliteiten frustreerde menige Oegstgeest speler die uit een riante kans dacht te kunnen scoren.

De grote uitslag verbaasde Solleveld danig. De speler was van Warmunda weer terug bij zijn roots, maar had zijn oude club altijd gevolgd: ,,De wedstrijden tussen deze twee clubs zijn voor beide partijen altijd lastig geweest. Een gelijk spelletje of een kleine winst, meer zat er nooit in. Qua kwaliteit ontliepen de ploegen elkaar niet veel. Nu was dat wel anders. Eigenlijk zijn we geen seconde in gevaar geweest. In de rust zeiden we nog tegen elkaar het gas erop te houden, maar dat is lastig  als het verschil zo groot is. Na die 4-1 was het voor zowel LSVV als voor ons over. Ik moet zeggen dat niemand van ons dit verwacht had. Het is voor de ploeg een fantastisch resultaat. Puur voor mezelf sprekende ben ik ook heel tevreden. Ik startte voor het eerst in de basis en speelde de negentig minuten vol. Een dubbele tevredenheid zou je kunnen zeggen.”

 

 

Voor Groenendijk en zijn LSVV’70 waren de druiven zuur: ,,Even hadden we een sprankje hoop toen Neal Petersen de 3-1 scoorde, maar het flakkerende vlammetje doofde snel. Het geloof was na de 4-1 vlak voor rust ook volkomen verdwenen. Gelukkig stond Dammes fenomenaal te keepen anders had het catastrofaal kunnen aflopen. Kennelijk zijn de ploegen bovenin, Aarlanderveen en FC Oegstgeest, beter dan wij. Zo worden we geen kampioen. Als je degradeert zoals LSVV is je ambitie vanzelfsprekend via een kampioenschap terug te keren. Ook bij ons ja. Dit is knap teleurstellend.”

Het onvermijdelijke relativeringsvermogen steekt echter onmiddellijk de kop op: ,,In de vierde klasse spelen we ook bijna alleen maar tegen hele leuke tegenstanders hoor. We gaan straks met z’n allen naar huis en maken er nog een mooi weekend van. Geen man overboord wat ons betreft.” Solleveld looft tenslotte ploeggenoot Van Bommel nog eens uitbundig: ,,Hij heeft een geweldige startsnelheid en eenmaal op stoom is hij net een locomotief. Hij was vandaag niet te stoppen en de absolute uitblinker. Ik heb in het verleden ook met hem gespeeld en ook in deze pot was het weer eens puur genieten.”

FC Oegstgeest deed met de ruime zege goede zaken. Concurrent Aarlanderveen kwam niet verder dan 0-0 tegen Alphense Boys waardoor ze nu in punten gelijk staan. LSVV’70 handhaafde zich op de derde positie, maar staat nu zeven punten achter op het leidende duo en is vooralsnog ’the best of the rest’.

FC Oegstgeest-LSVV’70: 6-1 (4-1). 2. Van Bommel 1-0, 13. Den Hollander 2-0, 15. Van Bommel 3-0, 34. Petersen 3-1, 45. Den Hollander 4-1, 67. Van Bommel 5-1, 90. Den Hollander 6-1.

Scheidsrechter: Jansen. Toeschouwers: 100.

FC Oegstgeest: Messemaker, Solleveld, Harfaoui, Nieuwenburg, De Hollander, Van Tulder (66. Wenink), Bormans, Van der Spek, Lichtenbeld, Van Bommel (69. Van Vliet), Gras (32. Gianfiglio).

LSVV’70: Waasdorp, Casteel, Flippo, Leugering, Van der Meer (46. Loos), Egberts (46. Van der Graaf), Wijnakker, Groenendijk, Stjepanovic (52. Vissers), Petersen, Van Kessel.

Foto’s: lichtenbeldfoto.nl

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read