HomeVijfde klasseFootball FactoryFootball Factory geeft zeker lijkende overwinning uit handen

Football Factory geeft zeker lijkende overwinning uit handen

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Beide ploegen hadden vorige week hun seizoensouverture verloren. De vraag was dan ook welke ploeg de eerste driepunter zou kunnen gaan bijschrijven. De gasten uit het gelijknamige Zevenhoven speelden ooit zelfs in de eerste klasse, tegenwoordig krijgt de jeugd een kans en is dit het tweede jaar in deze klasse. Echter in tegenstelling tot vorig jaar nu in de ‘Leidse’ klasse. Football Factory verloor vorige week van stadsgenoot LSVV’70, maar dat was gezien de aanwezige kwaliteit bij de tegenstander geen schande. Met een wat realistischere speelstijl, wat compacter en meer vanuit de organisatie en omschakeling spelend, werden er in de voorbereiding prima resultaten behaald. Zaterdagmiddag stond er na ruim 90 minuten een 2-3 stand op het scorebord, en na een tussenstand van 2-0 en een tegendoelpunt in de blessuretijd van zowel de eerste- als tweede helft waren de druiven voor de thuisploeg na afloop best wel zuur.

Beide teams hadden al een plaagstoot uitgedeeld toen de ploeg van trainers Youcef Boukhedmi en Gregory Limon na vijf minuten spelen de leiding nam. Na goed afleggen van Gary Person was het Samuel Drewes die uitermate koel de 1-0 binnentikte. Zevenhoven oogde in het eerste kwartier wat gevaarlijker, alleen was het in de eindfase onnauwkeurig. Tot aan het halfuur hadden beide ploegen een aantal mogelijkheden, voor de thuisploeg schoot Person na een individuele actie net over. Na iets meer dan een half uur spelen verdubbelde de thuisploeg de voorsprong. Het was wederom Drewes die vanaf randje zestien beheerst de 2-0 tegen de touwen schoot. Bevrijdend zou je zeggen, alleen vanaf dat moment gingen de studenten uit de organisatie spelen en werden gemaakte afspraken over de uit te voeren tactiek niet goed uitgevoerd. De laatste tien minuten van de eerste helft was het eenrichtingsverkeer richting het doel van keeper Matthew Kirwan en na een paar hachelijke momenten was het in blessuretijd Danilo Boon die een hoekschop mocht nemen en tot ieders verbazing vloog deze in een keer in het doel. ,,In plaats van met een comfortabele voorsprong te gaan rusten ga je dan toch met een wat ander gevoel de kleedkamer in”, aldus Floris Hooghiemstra.

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft en het waren de bezoekers die na een uur spelen op gelijke hoogte kwamen. Na een vrije trap voor Football Factory op de helft van de tegenstander was het Zevenhoven dat in de omschakeling binnen een aantal schijven uiteindelijk via Nick Mooren het net vond. ,,Een koekje van eigen deeg, de tegenstander speelde vandaag bij vlagen zoals wij graag willen spelen, namelijk vanuit de omschakeling.” Duidelijke taal van Pieter van Schie, de oprichter van de club. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de bezoekers de eerste helft te veel de lange bal hanteerden en zeker na de gelijkmaker met verzorgder voetbal trachten het vijandelijke doel te bereiken. De 2-3 hing op dat moment dan ook in de lucht, maar een kwartier voor tijd waren het toch de rood-zwarten die binnen een tijdsbestek van een kleine tien minuten het gevaarlijkst werden. Mocht het doel al bereikt worden dan was het of keeper Rody Hoogendoorn of een van de verdedigers die redding kon brengen en zo leek het duel op een gelijkspel uit te draaien en dat was gezien de gehele wedstrijd ook wel terecht. Maar het noodlot sloeg uiteindelijk voor de thuisploeg nog toe, en wederom gebeurde dit in blessuretijd. Een hoekschop werd niet goed verwerkt en het was invaller Mika Valentijn die de winnende treffer maakte. Zo namen de bezoekers de drie punten mee naar huis, maar daar zag het na ruim dertig minuten spelen toch echt niet naar uit.

De gewisselde Hooghiemstra was na afloop duidelijk in zijn commentaar. ,,Ontzettend balen, zeker na de 2-0 voorsprong leek het wel of we een totale offday hadden en deed iedereen maar wat. Ook zelf was ik schuldig aan een tegendoelpunt. We moeten deze wedstrijd maar gauw vergeten, of niet en er lering uit trekken.” Van Schie was na afloop realistisch: ,,We zitten midden in een proces, dat zal met vallen en opstaan gaan en vandaag doen we weer een aantal stapjes achteruit maar iedereen is het er wel over eens dat we een weg ingeslagen zijn die beter bij ons past en die ons dit seizoen nog heel wat punten gaan opleveren. We zijn zeker in de breedte sterker geworden en zijn ook nog steeds groeiende dus dat is positief. Het is jammer dat we de stijgende lijn vandaag geen vervolg kunnen geven, want laten we eerlijk zijn alle tegendoelpunten vandaag geven we zelf weg.” En weg is Van Schie, het tweede speelt nog na het eerste en hem is gevraagd om nog op de bank plaats te nemen voor het geval de nood aan de man is. Uw verslaggever ter plekke heeft ook deze wedstrijd bekeken en na, u raadt het al, een 2-0 voorsprong en een 2-2 tussenstand was het Van Schie die de 3-2 binnenschoot. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 3-3 waarbij Van Schie ook nog de winnende op zijn hoofd had, maar een aantal spelers van het eerste vond het wel goed zo want anders hadden ze dit tijdens de aansluitende gezellige barbecue de hele avond moeten aanhoren.

Football Factory-Zevenhoven 2-3 (2-1). 5. 1-0 Drewes, 31. 2-0 Drewes, 45. 2-1  Boon, 55. 2-2 Mooren, 90. 2-3 Valentijn. Scheidsrechter Van den Oever.

Opstelling Football Factory : Kirwan, Pett, De Jong, Darnoud (78. Luidens), Person, Corte Real, Voltan, Hooghiemstra (67. Tijssens), Rezaie (64. Van der Horst), Drewes, Dingjan.

Opstelling Zevenhoven : Hoogendoorn, Koperberg, Vis, Zuijdervliet, Vianen (71. Valentijn), Fransen, R. Mooren, N. Mooren, Peters, Boon, Leliveld.