HomeVierde klasseMeerburgMeerburg geeft na rust voorsprong volledig uit handen

Meerburg geeft na rust voorsprong volledig uit handen

-

,,Na acht minuten in de tweede helft had ik al het gevoel dat we niet meer zouden winnen”, aldus Barry Verboon, de jongere broer van Jeroen Verboon. De Meerburg-verdediger verdedigde met de Rijndijkers na rust een 2-0 voorsprong, maar gaf met zijn ploeg in de tweede helft alles volledig uit handen tegen Hazerswoudse Boys (2-5). Het behalen van de nacompetitie werd daardoor alleen maar een moeilijker verhaal. De ploeg van trainer Alex Redel had het geluk dat concurrent Alphia met 3-0 onderuitging bij laagvlieger WVC.

,,We speelden een prima eerste helft”, sprak Verboon. ,,We hebben Hazerswoudse Boys goed vastgezet. Ze konden alleen maar de lange bal spelen, die door de wind niet ver kwam. Ze hebben nauwelijks kansen gehad. Maar twee doelpunten voor ons was eigenlijk te weinig, zeker met windje mee. Drie of vier was een betere afspiegeling geweest. Met 3-0 of 4-0 is het klaar en hebben zij weer geen kans meer. Nu hielden we ze in leven. Na rust startten we gewoon ontzettend zwak. We konden op een gegeven moment niet eens meer twee keer met elkaar overspelen. De bal kregen we niet meer weg, met name door de wind tegen. Een lange bal kwam direct weer terug.”

Daan van der Zwaan en de jongste Verboon zorgden voor een 2-0 ruststand. In de tweede helft was het binnen een kwartier klaar met de Zoeterwoudenaren. ,,Na de 2-3 had niemand van ons er nog geloof in. Dat is gewoon jammer. Het betekent gewoon dat we nu écht alles moeten winnen. Dat hebben we iedere week gezegd, maar nu kunnen we eigenlijk geen wedstrijd meer verliezen. Anders is de kans op nacompetitie straks verdwenen.”

Verboon is pas een aantal maanden terug in de hoofdmacht. De 25-jarige verdediger lag er bijna twee jaar uit met een knieblessure. ,,Het is mooi dat ik nu weer belangrijk kan zijn. Voor de winterstop heb ik een tijdje met het tweede meegedraaid. Dat is ook geweldig, maar het doel was toch echt weer het eerste.”

In het verleden werd Verboon veelal voorin gezet, maar door een gebrek aan bezetting moest hij op linksachter zijn mannetje staan. ,,Mijn voorkeur is ook voorin. Alleen zitten we achterin nogal krap. Dan vind ik het prima om daar te staan, zeker in de aanvallende formatie waarin we nu staan. Want eigenlijk sta ik meer voorin dan achterin.”

Meerburg staat ondanks de nederlaag nog steeds in puntenaantal gelijk met nummer vier Alphia, maar de Alphenaren hebben nog een wedstrijd te goed. Verboon wil koste wat het kost de nacompetitie halen met zijn ploeg. ,,Het is nu echt de laatste kans.”