dinsdag, april 23, 2024
HomeMeerburgInterviews MeerburgMeerburg maakt een positieve start in de nieuwe periode

Meerburg maakt een positieve start in de nieuwe periode

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Hoewel de verwachtingen dit seizoen echt anders lagen, maakt Meerburg nog steeds deel uit van de onderste ploegen in de vierde klasse. Zaterdag kwamen de Rijndijkers uit tegen SJC. De Noordwijkse ploeg van Ronald Vermond, een oude bekende van de Zoeterwoudse club, was in de beginfase van deze wedstrijd heer en meester, maar maakte onder andere te weinig gebruik van de kansen die gecreëerd konden worden uit de meerdere dode spelmomenten. Meerburg kon niet veel meer doen dan de schade te beperken.  Na ruim twintig minuten bracht Mike Verhoek, ongetwijfeld het slot op de deur achterin van de bezoekende ploeg, de stand op 0-1. Meerburg leek na dit doelpunt op te staan en kwam krap tien minuten later dichtbij de gelijkmaker door een stevig schot op het doel. Vlak voor het rustsignaal pakte Aymen Mizab zijn kans en scoorde de jonge, rappe en ook technisch vaardige speler de 1-1. Opvallend was de wissel die Meerburg trainer Alex Redel na het vallen van dit doelpunt toepaste. Aanvoerder Kevin de Jong verliet het veld en maakte plaats voor Daniel Fleuren. Na het fluitje voor rust van arbiter Hulters kon geconcludeerd worden dat beide ploegen in de eerste helft slordig spel in passing en afwerking hadden laten zien. Meerburg koos veelal voor de moeilijke oplossing waardoor combinaties niet goed liepen. Aanvallen liepen vaak over de rechterflank en wat steeds hoopvol leek te starten, verzandde al snel.

Hoewel het een zeer koude middag was, zorgde beide ploegen voor hartverwarmend entertainment in de tweede helft van de wedstrijd. Het schaarse publiek kreeg de tijd niet aan de ijzige koude te denken. Aanvallen werden per toerbeurt ingezet met duidelijk als doel de winst over de streep te trekken. Beide ploegen creëerden de nodige kansen met als uitschieter de mogelijkheid van Meerburg om de wedstrijd te beslissen. Een fantastische redding van SJC doelman Robin Otten zorgde er echter voor dat er na het eindsignaal twee ploegen met een punt van het veld afliepen.

Meerburg liet niet alleen collectief goed voetbal zien, maar kon zich in deze tweede helft gelukkig prijzen met een aantal uitblinkers. Niet alleen Joeri van der Voort liet zich weer van zijn bekende, bijna ouderwetse, kant zien. Daarnaast werd langs de lijn genoten van de jonge aanvaller Ayman Mizab en werd ook een zeer sterke wedstrijd gespeeld door Nils Slingerland. Het deed de liefhebber deze zaterdag deugd te zien dat de thuisploeg niet in paniek geraakt bij het uitvallen van centrale verdediger Christiaan Laan (geblesseerd, red) en men onder andere door de rentree van Mats van der Poel weer gebruik kan maken van een bredere selectie. Duuk van der Meer sprak na de wedstrijd met trots over zijn ploeg. Hij gaf aan dat men terug kon kijken op een prima duel en het jammer was dat zijn ploeg, zoals al vaker dit seizoen, niet de goals maakt om de wedstrijd te winnen. Nils Slingerland beaamde de uitspraken van zijn ploeggenoot en loofde onder andere de foutloze inzet van Joeri van der Voort maar ook het collectief wat men deze wedstrijd had laten zien. Beide mannen waren meer dan tevreden, maar hopen uiteraard dat deze periode meer punten op gaat leveren dan de voorgaande.

Meerburg SJC 1-1 (1-1). 22. Verhoek 0-1, 43. Mizab 1-1.

Meerburg: Bom, Jong (Fleuren), Van der Voort, Van der Meer, Van der Poel, Versteden, Weijers, Loos, Slingerland, Paap, Mizab.

SJC: Otten, Broekhof, Verhoef, Brinkman,  Taskin, Vllasaku, Barkel,  Schelvis, Altena, Meeuwenoord, Steenvoorden.

Note redactie: een uitgebreide fotoreportage volgt nog!