Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Meerburg onder de voet gelopen

Duke of Oz artikel
Mooi artikelbanner

Vierde klasse A (zaterdag)- Het blijft onverminderd aanmodderen geblazen bij Meerburg. Dit keer verloor de ploeg van Alex Redel met liefst 6-0 van Alphense Boys en daardoor is nog steeds de voorlaatste plaats in bezit. Nog immer hebben de withemden pas eenmaal gewonnen en dit was alweer de vijfde nederlaag van het seizoen.

De trainer over de oorwassing. ,,Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat dit op zo’n middag zou uitdraaien. Wij kenden een betere start en kregen ook enkele kansen. Dan moet je eigenlijk op voorsprong komen en dan speel je een andere wedstrijd. Vervolgens scoren zij vanuit het niets de 1-0 en dan krijg je, als je in de hoek zit waar de klappen vallen, al snel het idee van ‘het zal toch niet weer’. Helaas scoorden ze vervolgens nog drie keer. Alle pogingen op het doel waren raak. Dat heeft natuurlijk ook wel met Alphense Boys te maken, want dat is gewoonweg een goeie ploeg. Dat neemt niet weg dat de 4-0 tussenstand wel een vertekend beeld gaf.”

In de rust probeerde Redel te repareren, maar van de plannen kwam weinig terecht. Na de 5-0 was alle lucht geblazen uit de bezoekers. Het had zomaar een nog grotere uitslag kunnen worden dan 6-0, maar doelman Patrick Bom stopte onder meer nog twee strafschoppen van de thuisploeg. Redel: ,,Als je wellicht snel de 4-1 maakt, kan je er nog een wedstrijd van proberen te maken. De 5-0 was echter too much en dan zie je dat we mentaal heel kwetsbaar zijn. We hadden ons uiteraard meer voorgesteld van dit seizoen, maar het komt er gewoonweg zelden uit. Het enige dat we kunnen en moeten blijven doen is harde arbeid leveren. Dan kan het niet anders of het tij keert weer eens. Vorige week tegen SJC hebben we immers laten zien dat we best aardig kunnen ballen. Hopelijk gaat het vanaf volgende week anders.”

Brasserie buitenhuis
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Sepa green artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel

Doelpuntenmakers Alphense Boys: Sontjie Roosberg (2), Ruben Rietdijk, Mickey Tromp, Jesse Boateng en Delano Kip.

Basisopstelling Meerburg: Bom, Weijers, Loos, Laan, Van der Meer, Van der Voort, Paap, Versteden, Mizab, Van der Poel, Slingerland.

Seven gifts artikel
Van Marwijk artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten