dinsdag, april 16, 2024
HomeMeerburgInterviews MeerburgMeerburg pas na tweede rode kaart voor elkaar door het vuur

Meerburg pas na tweede rode kaart voor elkaar door het vuur

-

Vierde klasse A (zaterdag)- ,,Natuurlijk staan we te laag op de ranglijst. Het zit ons bepaald niet mee tot nu toe.  Door diverse omstandigheden stonden er vandaag tegen Kickers’69 zeven spelers op een andere plek en leek het weer een gevalletje ‘net niet’ te worden. Maar na de tweede rode kaart met nog een half uur te gaan en een 1-2 achterstand gingen we eindelijk eens echt voor elkaar knokken. Zo kwamen we kort voor tijd op de verdiende gelijkmaker, 2-2. Een wedstrijd van uitersten waar ik weer aardig en in feite teveel aan de bak moest”, aldus de oprecht kritische Meerburg-doelman Patrick Bom.

Waar de thuisploeg met 4 uit 5 een vooraf nooit ingeschatte twaalfde plek innam deed Kickers’69 het, voor het eerst in deze vierde klasse A op zaterdag, het iets slechter met 4 uit 6 op een dertiende plek. Hoe zou Meerburg-trainer Alex Redel zijn ploeg weer op de voetbalrails kunnen zetten na het teleurstellende 1-0 verlies vorige week bij Woubrugge? Dat hij moest schuiven met de ‘poppetjes’ bleek wel uit het feit dat linksbuiten Nils Slingerland nu zelfs linkerverdediger was.

Bom: ,,De eerste helft was lastig en we kregen de bal niet echt rondgespeeld. Kickers’69 kreeg zelfs twee kanjers van kansen. Ze maakten het ons nog lastiger door vanaf halverwege de eerste helft eerder druk te gaan zetten. Maar kort voor rust scoorde onze Joeri van der Voort met een beetje geluk het eerste doelpunt van de wedstrijd. Of was het nou toch een eigen doelpunt?” In de rust was Redel duidelijk in zijn boodschap: ,,Niks weggeven!”. Zijn waarschuwing bleek al snel vergeefs. Binnen een kwartier stond het 1-2 via Pascal Broers en Jeroen Straathof en konden Duuk van der Meer, na een tweede gele kaart, en Justin de Jong, na direct rood, de jacuzzi opzoeken. De niet echt optimale communicatie tussen de verdedigers en middenvelders was ook deze keer weer de oorzaak voor de rap opgelopen achterstand. ,,Maar toen werd er pas geknokt voor elkaar. Voetbaltechnisch was het niet hoogstaand, maar we gingen ervoor. Dat leverde nog resultaat op ook. Kort voor het einde kon Richard Versteden uit een hoekschop bij de tweede paal de bal binnenlopen, 2-2. Dit werd ook de eindstand. Als het niet loopt, kan je in deze vierde klasse van iedereen verliezen”, liet de Meerburg-doelman weten.

Met deze remise bleef Meerburg twaalfde met 5 uit 6. Komende zaterdag staat de inhaalwedstrijd tegen Koudekerk, dat vierde staat met 11 uit 6, op het programma. Bom gaf al een doorkijkje naar de mogelijke uitslag van die wedstrijd: ,,Ik verveel me liever dan dat ik veel moet doen als Meerburg-doelman.”

Meerburg- Kickers’69 2-2 (1-0). 40. Van der Voort 1-0, 55. Broers 1-1, 60. Straathof 1-2, 84. Versteden 2-2. Scheidsrechter: Van Egmond.

Basisopstelling Meerburg: Bom, Fleuren, Van der Meer, Laan, Van Diemen, Muller, Van der Voort, Mizab, Versteden, Slingerland, J. de Jong.