Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Meerburg versterkt selectie: zes nieuwe spelers naar de Rijndijk

Mooi artikelbanner
Brasserie VIS artikelbanner

Tijdens de voorbije maanden werd bekend dat Meerburg enkele spelers moet gaan missen voor het komende seizoen. Zo keert Daan van der Zwaan, veelvuldig doelpuntenmaker dit seizoen, terug naar UVS en gaat ook Ali Barokzay weer uitkomen voor zijn eerdere club RCL. Younes Seghrouchni zoekt het avontuur bij FC Boshuizen en met Feike Voorbij heeft de al genoemde Leiderdorpse club een tweede speler binnen die dit seizoen nog het shirt van Meerburg droeg. Daarnaast stoppen om uiteenlopende redenen Jeroen Verboon, Michael Holleman, Niels van Velzen, Daan van Sabben en vertrekt talent uit eigen jeugd Gijs de Leede bij de club om te gaan studeren en voetballen in Utrecht.

De staf en technische commissie hebben de voorbije weken evenwel bepaald niet stil gezeten en enkele dagen voor de afsluitingsdatum van de overschrijvingen kan worden gemeld dat de formatie van Alex Redel en nieuwbakken trainer van het tweede elftal Ton de Rooy een aantal nieuwe spelers mag verwelkomen. Daarmee hoopt men een evenwichtige en kwalitatief sterke selectie te vormen.

Richard Versteden is geen onbekende in deze regio. De aanvaller kwam onder meer uit voor SJZ en GHC en vond daar regelmatig het net. Het voorbije seizoen droeg de doelpuntenmaker het shirt van het Haagse VUC. Nils Slingerland verruilt DoCoS voor Meerburg. De pijlsnelle buitenspeler kwam eerder uit voor SJZ en is eventueel ook inzetbaar als linkervleugelverdediger. Aymen Mizab is een technisch vaardige middenvelder, die dit seizoen regelmatig uitblinker was bij de zaterdagtak van Roodenburg. Hij komt over met ploeggenoot Daniel Fleuren, ook speler van de club uit Leiden-Noord met tevens een verleden in de jeugd van Meerburg.

Rabobank artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel
Voorthuijzen artikelbanner
Sepa green artikelbanner

Erik van der Pot heeft een verleden bij DoCoS en RCL als middenvelder en is werkzaam als fysiotherapeut bij ZZ Leiden basketbal via Paulides & Partners. Van der Pot miste het spelletje echter en gaat de club dus trachten te helpen aan een succesvol seizoen. Denny Scheurwater, broertje van Nick van UVS, wordt gezien als talentvol. Daarnaast komen over uit de jeugd Calvin Rijsdam, Ali Abbach, Joost Smit, Steve Rajan en Tomas van Hooff. Met deze nieuwe en verse krachten spreekt Meerburg de wens uit om komend seizoen mee te doen om de prijzen in de vierde klasse.

Koetshuis de burcht artikelbanner
Slingerland artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten